r
Nosalty Logó

Májas töltött csirkecomb, káposztasteak-en sütve

Lakos Benedek
Májas töltött csirkecomb, káposztasteak-en sütve
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A csirkecombokhoz

588
Kalória
35g
Fehérje
34.1g
Szénhidrát
34.5g
Zsír
407.1g
Víz
269.8g
Koleszterin
8.5g
Élelmi rost
12.8g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombokhoz

Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombokhoz

Összesen 1172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír

A csirkecombokhoz

Összesen 76 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    35 g

Zsír

  • Összesen
    34.5 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    270 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1185.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    49 mg
  • Kálcium
    266 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    78 mg
  • Foszfor
    405 mg
  • Nátrium
    379 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    34.1 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

Víz

  • Összesen
    407.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    596 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    111 mg
  • D vitamin:
    30 micro
  • K vitamin:
    266 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    195 mg
  • Retinol - A vitamin:
    569 micro
  • α-karotin
    94 micro
  • β-karotin
    278 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    6 micro
  • Lut-zea
    509 micro
Összesen 588 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    69.9 g

Zsír

  • Összesen
    69 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2371.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    531 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    155 mg
  • Foszfor
    809 mg
  • Nátrium
    758 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    68.2 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    814.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1192 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    223 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    532 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    390 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1137 micro
  • α-karotin
    188 micro
  • β-karotin
    556 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    12 micro
  • Lut-zea
    1019 micro
Összesen 1172 kcal
  • 7% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    35 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    35 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    50 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    4.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    53.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    74 micro
  • α-karotin
    12 micro
  • β-karotin
    36 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 76 kcal

Elkészítés

A csirkecombokhoz

  1. A száraz zsemlét darabokra vágjuk, majd a tejbe áztatjuk. Ha megszívta magát kinyomkodjuk, és egy tálba tesszük. Hozzákeverjük a tojást, majorannát, petrezselymet, majd sózzuk és borsozzuk.
  2. Egy kevés zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát és fokhagymát, majd készre sütjük rajta a felkockázott májat. Ezt is a töltelékhez keverjük, és az egészet a kezünkkel alaposan masszává gyúrjuk.
  3. A csirkecombokat megsózzuk, megborsozzuk mindenhol (a bőr alatt is), majd megtöltjük a bőr alatti részt a töltelékkel.
  4. A káposztából levágunk két nagy szeletet ott, ahol a torzsa összetartja őket. Sózzuk és borsozzuk őket, majd egy nagy serpenyőben, kevés zsíron megpirítjuk a káposztaszeletek mindkét oldalát.
  5. Egy kis tepsit kizsírozunk, majd belehelyezzük a két káposztaszeletet, azokra pedig a töltött csirkecombokat. Alufóliával lefedve 200 fokos sütőbe tesszük, ahol 60 percig sütjük őket. Ha letelt az egy óra, levesszük a fóliát, és további 10 percre visszatesszük őket pirulni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Egyszerű, májas töltelék kerül a csirkecombba, amit nemcsak önmagában küldünk a sütő forróságába, hanem egy szép szelet káposztára ültetjük: ettől sokkal különlegesebb fogást kapunk, viszonylag olcsón.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek