Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sáfrányos mediterrán halleves

Sáfrányos mediterrán halleves
Sáfrányos mediterrán halleves
60 perc / előkészület: 30 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mélyhűtőben feldolgozásra várt egy nagyobb csomag tenger gyümölcsei. A Príma Konyha magazinban találtam rá erre a receptre, amit gyorsan ki is próbáltam. Nagyon finom!!


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát és a fokhagymát nagyon apró kockára felvágjuk és 3-4 evőkanál olívaolajon üvegesre pirítjuk.
  2. Tűzről lehúzzuk, beleszórjuk a sáfrányt és felöntjük az alaplével.
  3. A sárgarépát vékony karikára vágjuk, és a leveshez adjuk. Sózzuk, borsozzuk. Lefedve a répát enyhén roppanósra főzzük benne (kb. 15 perc).
  4. Hozzáadjuk a tenger gyümölcseit és addig főzzük, míg a tintahalkarikák meg nem puhulnak ( kb. 10-15 perc).
  5. Közben a paradicsom héját lehúzzuk, negyedeljük, és a magokat eltávolítjuk. A húsát apró kockára vágjuk és a  felaprított petrezselyemmel együtt a leveshez adjuk. Még 5 percig forraljuk.
  6. A citromlevet és a fehérbort összekeverjük a liszttel, majd ezzel sűrítjük be a levesünket. 1-2 percig forraljuk. Forrón tálaljuk.

  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 8 626
elküldve: 3
receptkönyvben: 56
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: spanyol
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

tenger gyümölcsei leves, mediterrán halleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

265
hal alaplé 2 l
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
sáfrány 1 g
olívaolaj 3 ek
sárgarépa 2 db
tenger gyümölcsei mix 50 dkg
paradicsom 2 db
petrezselyem 0.5 csokor
finomliszt 1 csapott ek
citromlé 1 fél citromból nyert
fehérbor 1 dl
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint