Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Pikáns haltejleves

Pikáns haltejleves
Pikáns haltejleves
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mélyhűtőben már hónapok óta figyelt egy doboz haltej. Egy régebbi Prima Konyha magazinban találtam rá erre a receptre, gondoltam kipróbálom. Persze csak azoknak ajánlom, akik szeretik a haltejet.  Én egy kevés ikrát is tettem bele, haltej helyett akár ezzel is készíthető.


hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet felforraljuk, beletesszük a kockákat és a babérlevelet.
  2. A tejfölt a liszttel, a mustárral, az őrölt borssal és a citromlével simára keverjük.  Egy merőkanálnyi levest is hozzáadunk, majd a levesbe öntjük. 1-2  percig főzzük.
  3. A haltejet átmossuk és a leveshez adjuk. Pár perc alatt készre főzzük.
  4. Csípős paprikával tálaljuk.

  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 803
elküldve: 0
receptkönyvben: 50
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Kiki

Mióta szakács: 2008.08.27.
476 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
költség egy főre: megfizethető receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

Haltejleves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Fec
Fec Tue, 2018-11-06 19:09

Regisztráltam, hogy elmondhassam ISTENI! Most készült el másodszor. Köszönjük Kiki.

Csorbusz
Csorbusz / Csorbusz Fri, 2016-04-29 08:09

Jaj nagyon jó kis recept. Hétközben, munka után, gyors és finom vacsira. Én ikrával készítettem, isteni volt. Sokat fogom még csinálni :)

Kephera
Kephera Fri, 2010-06-11 19:02

ott voltam a hiperben, a halászlé sűrítmény NYILVÁN nem jutott eszembe...(pedig már vagy ötször olvastam a receptet, és a hozzászólást is)
marad az eredeti recept, legközelebb jobban koncentrálok...:)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-05-08 18:17

Ikrával és halászlé sűrítménnyel feltuningoltam, gyorsan elfogyott. :)

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sun, 2010-05-09 19:04

3. verzió: 0. lépés: 1 fej vöröshagymát és 3 gerezd felaprított fokhagymát üvegesre pirítottam, majd így tovább.....(ld. korábbi hozzászólás) .... és a citrommal gazdagabban bántam. :)

376
halászlékocka 5 db
víz 1.5 l
babérlevél 1 db
haltej/halikra 60 dkg
tejföl 2 dl
finomliszt 1 csapott ek
fekete bors 0 ízlés szerint
citromlé 1 kk
mustár 1 kk
csípős paprikakrém 1 kávéskanál