Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Kaviáros fehér csoki golyó maracujazselével

Kaviáros fehér csoki golyó maracujazselével
Kaviáros fehér csoki golyó maracujazselével
120 perc / előkészület: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel a Budai Gourmet fesztiválon megrendezett gálavacsorán szerepelt aperitifként. Örülök, hogy ott lehettem. Annyit mondhatok, hogy felejthetetlen élmény marad. Mind a program, tennivaló, mind az ételek tekintetében. Jövőre ajánlom, hogy önök ellátogassanak erre a rendezvényre.

hozzávalók / 4 adag

A zseléhez

A vodkához

A csokigolyóhoz

ajánlat

Ajánlom, hogy a vodkás italból ne igyanak sokat (főleg nyáron), mivel észrevehetetlen a citrus savassága a lehűtés miatt. Tapasztalatból mondom! :D

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A maracujazseléhez 50 g zselatint főzzünk fel 200 ml vízzel.
  2. A maracujából a magokat szedjük ki egy tálba. Ezután a  maracujalét egy kis edénybe öntse bele. Hozzáadunk cukrot ízlés szerint. Egy ujjnyi magasságban egy téglalap alakú edényben kiöntjük. Legjobb, ha egy éjszakán át a hűtőben tartjuk.
  3. A grépfrútos vodkához a gyümölcsöket félbevágjuk, majd kifacsarjuk. Ezután a gyömülcshúsból is vágunk bele egy keveset. Hozzáadjuk a vodkát, és 0-5°C-ra hűtjük.
  4. A fekete kaviáros fehér csokoládé golyót is elkészítjük. A fehér csokoládét vízgőz fölött habüstben felolvasztjuk. Golyó formába öntjük, kihűtjük.
  5. Egy lyuk fúrására alkalmas eszküzzel kb. a golyó közepéig fúrunk. Ebbe beletöltjük a kaviárt. Lehűtjük tálalásig.
  6. Következik a tálalás: A vodkás italt egy 1 dl es pohárba töltjük, a tányér szélére helyezzük. A csokoládégolyót egy kiskanálra helyezve, a pohárral merőleges irányba rakjuk le. A maracujazselét apró kocka formákra vágjuk. Ezt a tányér másik felére  helyezzük, majd a tetejére tehetünk kaviárt, és díszíthetjük csokigolyókkal. Egészségükre!

 


statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 094
elküldve: 0
receptkönyvben: 18
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Jule LeGrand

Mióta szakács: 2011.07.29.
3 recept

receptjellemzők

fogás: amuse-bouche
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
kategória: tapas
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: orosz
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

fehér csokigolyók fekete kaviárral töltve, gyümölcszselé maracujából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Benőő
Jule LeGrand / Benőő Mon, 2011-08-08 18:32

A recept kb. 10 személy részére elég :) A grapefruitlé és a vodka aránya 1:1, azaz 5cent vodka jut fejenként mindenkinek.

Barbara1970
Barbara1970 Mon, 2011-08-08 17:19

Szia!
1.25 dl vodka/fő apperitifként? nem túl sok az :))? Vagy nem 4 főre szól a recept?

885
zselatin 50 g
gyümölcslé 200 ml
maracuja 10 db
cukor 100 g
víz 200 ml
vodka 5 dl
grépfrútlé 5 dl
fehér csokoládé 200 g
kaviár 30 g
csokoládé 2 dkg