Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi saláta Márti konyhájából

Tavaszi saláta Márti konyhájából
Tavaszi saláta Márti konyhájából
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Férjem kedvence, ezt kérésére minden grillezéskor elkészítem. Valamikor egy német salátás-könyvben találtam a receptet, amire már egészen pontosan nem is emlékszem. De nem is fontos, hiszen ennek a salátának is számtalan variációja ismeretes.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ez a recept is variálható. Egy időben úgy csináltam, hogy jégsaláta-ágyra rendeztem el szépen a felaprított egyveleget, és mellé kefiröntetet tálaltam. (1 fokhagyma, só, bors, olívaolaj, petrezselyem, snidling, 5 dl kefir, habosra keverve)

A paradicsom hamar összeesik, ezért inkább külön tálalom: hámozott paradicsom felkarikázva, ecetes salátalében, finomra vágott újhagymával, sok bazsalikomlevéllel, pici olívaolajjal, borssal érlelve.

Vagy mint a receptemben áll, egyben hagyott pici cocktail paradicsommal.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákról lehántjuk a külső rétegeket, megmossuk, vékony karikákra vágjuk. A fokhagymát kiszabadítjuk a héjából, és cakkos étkező késsel elkaparjuk.
  2. A kukoricát leszűrjük, és röviden hideg vízzel leöblítjük. Az uborkát, a paprikákat és a paradicsomokat alaposan megmossuk, leszárítjuk.
  3. Az uborkát meghámozzuk, és kávéskanál segítségével kikaparjuk a közepét. Hosszában 1/2 cm-es csíkokra vágjuk, majd felkockázzuk őket. A paprikát felvágjuk, a szeleteket szinten hosszában 1/2 cm-es csíkokra vágjuk, és mint az uborkát szinten apróra felkockázzuk.
  4. A cocktail paradicsomokat egyben hagyjuk. A retkeket mossuk, szárítjuk, kettévágjuk, majd vékonyan felszeleteljük.
  5. Egy salátás tálba tesszük a felvágott zöldségeket, hozzáadjuk az olívabogyókat, a nem túl finomra vágott petrezselymet, beletépkedjük a zsálya és bazsalikomleveleket, megborsozzuk, ízlés szerint meglocsoljuk a balsamico ecettel és az olívaolajjal.
  6. Az egészet óvatosan megkevergetjük, majd megszórjuk a kockákra vágott feta sajttal. Tálalás előtt sózzuk, így nem enged levet. Ekkor egyszer-kétszer óvatosan újból átforgatjuk.
  • elkészítettem: 50 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 909
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 0/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: nyár
kategória: saláta
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: köret

egyéb elnevezések

görög saláta, fetás vegyes saláta, vitaminsaláta

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Torma
Torma / Torma Sat, 2013-07-06 00:15

Marti, ez a recid is nagyon jo! Onallo fogasnak is elmenne nalam, egy piritossal :)) Kellemes hetveget, T:)

marti48
Marti48 / marti48 Sat, 2013-07-06 09:28

Aranyos vagy, köszönöm szepen! Itt most vegre süt a nap, remelem otthon is! Ennek jegyeben kivanok en is kellemetes hetveget!

Marti

214
kígyóuborka 1 db
retek 8 db
paprika 1 db
lecsópaprika 7 dkg
koktélparadicsom 4 db
újhagyma 3 db
olajbogyó 13 db
csemegekukorica 25 dkg
feta sajt 10 dkg
fehér balzsamecet 1 ek
olívaolaj 2 ek
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0.5 csokor
zsálya 2 db
bazsalikom 4 levél