Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Spenótos-zöldspárgás-medvehagymás saláta

Spenótos-zöldspárgás-medvehagymás saláta
Spenótos-zöldspárgás-medvehagymás saláta
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy könnyű, finom, tavaszi salátára vágytam, amibe spárga van, de az egyik kedvencem, a túró se hiányozzon belőle. Így született meg ez a saláta. Nagyon finom, pikáns az öntettől. Aki nem szereti ilyen karakteresen az öntetet, akkor mint a Férjem, keverhet az öntethez 2-3 tk tejfölt. Úgy is nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Salátához:

  • 1 köteg (50 dkg) zöldspárga
  • 1 fej (20 dkg) saláta
  • 20 dkg spenót levél
  • 1 csokor (5 dkg) medvehagyma
  • 25 dkg koktélparadicsom
  • 30 dkg kígyóuborka
  • 15 dkg tehéntúró
  • 15 dkg mozzarella sajt
  • 10 dkg sonka

Öntethez:

  • 2 ek mustár
  • 3 ek olívaolaj
  • 60 ml citromlé
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 mk őrölt fekete bors
  • 1 tk só
  • 1 ek cukor

Spárga főzőséhez:

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldspárgát alaposan megmossuk, a fás részét levágjuk. 1-2 centis darabokra vágjuk. Annyi vizet öntünk rá, amennyi ellepi. Hozzáadjuk a porcukrot és a citromlevet. Forrástól számítva 2-3 percig főzzük, majd rögtön leöntjük róla a vizet. Egy mély salátástálba tesszük.
  2. A saláta hozzávalóit megmossuk, és ízlésünk szerinti méretre tépkedjük, illetve vágjuk. A zöldspárgához adjuk, és alaposan összeforgatjuk.
  3. Az öntethez a petrezselymet apróra vágjuk. A citromlevet, az olívaolajat, a sót, a cukrot, a borsot jól összekeverjük, hogy felolvadjon benne a cukor és a só. Ezután belekeverjük az apróra vágott petrezselymet.
  4. A sonkát kis kockára vágjuk, a mozzarella sajtot lereszeljük.
  5. Tálalásnál tányérokba szedjük a salátát, meglocsoljuk mindegyiket 3-4 tk öntettel. Rájuk szórjuk a felkockázott sonkát, a reszelt mozzarellát, és rájuk morzsoljuk a túrót.
  6. Így tálaljuk ezt a nagyon finom, pikáns salátát.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 117
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Gonoszka1

Mióta szakács: 2012.07.08.
428 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: hideg előétel
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

spenótos-zöldspárgás-medvehagymás saláta sonkával, mozzarellával és túróval, spárgasaláta sonkával és túróval, sajtos-sonkás-túrós spárgasaláta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!