r
Nosalty Logó

Tavaszi nyulas pite

cukrot taratalmaz laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojásmentes
Norbi06
Tavaszi nyulas pite
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
220 °C
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 2560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 128 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    35.6 g

Zsír

  • Összesen
    38.6 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    86 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1028.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    432 mg
  • Nátrium
    366 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.9 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    277 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    149 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    100 micro
  • Kolin:
    19 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    3019 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1042 micro
  • Lut-zea
    3353 micro
Összesen 639 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    142.5 g

Zsír

  • Összesen
    154.4 g
  • Telített zsírsav
    38 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    48 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    38 g
  • Koleszterin
    342 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4112.6 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    405 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    1729 mg
  • Nátrium
    1466 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    151.5 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    1322.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1110 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    43 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    121 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    595 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    49 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    400 micro
  • Kolin:
    78 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    12074 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    4169 micro
  • Lut-zea
    13411 micro
Összesen 2560 kcal
  • 8% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    17 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    204.2 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    86 mg
  • Nátrium
    73 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    65.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    30 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    600 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    207 micro
  • Lut-zea
    666 micro
Összesen 128 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A hagymákkal, paprika nélkül elkészítjük a megszokott módon a pörköltöt a nyúlcombból. A nyulat apróbb darabokra vágjuk, és besózzuk. A vöröshagymát összevágjuk, és az olajban barnásra pirítjuk. A megpirított hagymába beletesszük az összenyomott fokhagymát, végül a feldarabolt húst, majd körülbelül 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a többi fűszert, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, és puhára főzzük.
  2. Ha a hús majdnem puha (kb. 45 perc), alaposan lefejtjük a csontról, és a szaftba visszadobjuk.
  3. A gyökérzöldségeket egyenlő (1x1 cm-es) kockákra vágjuk, a spenótot összetépkedjük, és puhulásig főzzük a raguban (kb. 10 perc). Az ízét sóval, borssal, magos mustárral, ecettel és worcestershire-szósszal állítjuk be (+ízlés szerint szójaszósszal).
  4. Ügyeljünk rá, hogy sűrű legyen az étel, de azért legyen alatta kevés folyadék, hiszen a sütőben tovább párolódik majd. Egy hőálló jénaiba vagy tepsibe öntjük a ragut.
  5. A vajas tésztát 0,5 centisre nyújtjuk, és alaposan befedjük vele a ragut. Kilyukasztgatjuk egy késsel, hogy a gőz távozhasson, és előmelegített sütőben pirosra sütjük (kb. 15 perc).
  6. Azonnal tálaljuk egy kevés olívaolajjal meglocsolt zsenge madársaláta vagy valami hasonló friss zöld kíséretében, így állítva kontrasztot a forró pitével.
  • Sütés hőfoka: 220 °C
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 5
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 1334
  • Feltöltés dátuma: 2014. március 25.

Ajánló

Maradék pörkölt vagy egyéb húsétel remek újrafeldolgozása lehet.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Norbi06 121 recept

Méltatlanul hanyagolt húsfajta...

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

A retró sajtos tallér titkai: így lesz a legropogósabb és...

A sajtos tallér a magyar konyha egyik kedvelt ropogtatnivalója, amely generációkon át örökített hagyományokon alapul. Ez az egyszerű, mégis rendkívül ízletes snack szinte minden alkalomra illik: legyen szó családi összejövetelről, baráti találkozóról vagy egy egyszerű esti filmezésről. De hogyan vált ez a finomság a magyar háztartások alapvető elemévé, és miért olyan népszerű ma is?

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...