Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi nyulas pite

Tavaszi nyulas pite
Tavaszi nyulas pite
85 perc / előkészület: 10 perc főzés: 60 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Méltatlanul hanyagolt húsfajta...

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Maradék pörkölt vagy egyéb húsétel remek újrafeldolgozása lehet.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymákkal, paprika nélkül elkészítjük a megszokott módon a pörköltöt a nyúlcombból. A nyulat apróbb darabokra vágjuk, és besózzuk. A vöröshagymát összevágjuk, és az olajban barnásra pirítjuk. A megpirított hagymába beletesszük az összenyomott fokhagymát, végül a feldarabolt húst, majd körülbelül 5 percig dinszteljük. Hozzáadjuk a többi fűszert, majd felöntjük kb. 2 dl vízzel, és puhára főzzük.
  2. Ha a hús majdnem puha (kb. 45 perc), alaposan lefejtjük a csontról, és a szaftba visszadobjuk.
  3. A gyökérzöldségeket egyenlő (1x1 cm-es) kockákra vágjuk, a spenótot összetépkedjük, és puhulásig főzzük a raguban (kb. 10 perc). Az ízét sóval, borssal, magos mustárral, ecettel és worcestershire-szósszal állítjuk be (+ízlés szerint szójaszósszal).
  4. Ügyeljünk rá, hogy sűrű legyen az étel, de azért legyen alatta kevés folyadék, hiszen a sütőben tovább párolódik majd. Egy hőálló jénaiba vagy tepsibe öntjük a ragut.
  5. A vajas tésztát 0,5 centisre nyújtjuk, és alaposan befedjük vele a ragut. Kilyukasztgatjuk egy késsel, hogy a gőz távozhasson, és előmelegített sütőben pirosra sütjük (kb. 15 perc).
  6. Azonnal tálaljuk egy kevés olívaolajjal meglocsolt zsenge madársaláta vagy valami hasonló friss zöld kíséretében, így állítva kontrasztot a forró pitével.
  • sütési hőfok: 220°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 811
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Norbi06

Mióta szakács: 2012.03.22.
121 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
maradék ételből: maradék húsból
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
szezon: tavasz
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
kalória: magas
fogás: meleg előétel
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc

egyéb elnevezések

zöldséges-nyúlhúsos pite, leveles tésztás nyulas pite, nyúlhúsos pite leveles tésztából

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

639
nyúlcomb 60 dkg
passzírozott paradicsom 3 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
vöröshagyma 2 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
sárgarépa 1 közepes db
fehérrépa 1 közepes db
zeller 10 dkg
spenót 15 dkg
worcestershire-szósz 8 teáskanál
balzsamecet 4 teáskanál
dijoni mustár 2 teáskanál
leveles tészta 15 dkg
burgonya 3 közepes db
napraforgó olaj 1 dl
víz 2 dl