r
Nosalty Logó

Virslis lepény 2.

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Maria.
Virslis lepény 2.
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 1918 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
Összesen 207 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    19.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    148 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1834.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    358 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    257 mg
  • Nátrium
    1146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.4 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    114 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    75 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    76 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    211 micro
Összesen 480 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    79.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.4 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    53 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    591 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7336.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    1432 mg
  • Vas
    17 mg
  • Magnézium
    95 mg
  • Foszfor
    1028 mg
  • Nátrium
    4585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    109.7 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    303.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    457 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    100 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    98 micro
  • Kolin:
    298 mg
  • Retinol - A vitamin:
    431 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    303 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    843 micro
Összesen 1918 kcal
  • 13% Fehérje
  • 18% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 49% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.6 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    64 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    797.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    156 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    499 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    33 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    9 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    47 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    33 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    92 micro
Összesen 207 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy jénait kikenünk olajjal, és a sütőbe tesszük melegedni 20 percre.
  2. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, és az egészet simára keverjük. 20 percre félretesszük pihenni.
  3. A virsliket (vagy kolbászokat) palacsintasütőben elősütjük.
  4. Mikor a jénai 20 perce letelt, kivesszük, és belehelyezzük a virsliket. Petrezselyemmel megszórjuk, de a tetejére is hagyunk. Ráöntjük a virslikre a lisztes masszát, rászórjuk a maradék petrezselymet.
  5. Visszatesszük a lepényt a sütőbe, megsütjük. Még melegen, friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 43
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 7091
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 26.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ez az étel a Yorkshire Pudding egy változata. Egy szakácskönyvben (One Pot) olvastam, amit az egyik ír barátnőm adott ajándékba. Nagyon sok jó recept van benne, melyeket biztos el fogok készíteni, olyan ételek, melyeket egy edényben, lábasban, tepsiben el lehet készíteni. Ami nekem tökéletes, mert dolgozom, így sajnos nincs annyi időm hétköznap főzőcskézni, mint amikor otthon vagyok.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...