Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Virslis lepény 2.

Virslis lepény 2.
Virslis lepény 2.
70 perc / előkészület: 30 perc főzés: 10 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez az étel a Yorkshire Pudding egy változata. Egy szakácskönyvben (One Pot) olvastam, amit az egyik ír barátnőm adott ajándékba. Nagyon sok jó recept van benne, melyeket biztos el fogok készíteni, olyan ételek, melyeket egy edényben, lábasban, tepsiben el lehet készíteni. Ami nekem tökéletes, mert dolgozom, így sajnos nincs annyi időm hétköznap főzőcskézni, mint amikor otthon vagyok.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt előmelegítjük. Egy jénait kikenünk olajjal, és a sütőbe tesszük melegedni 20 percre.
  2. A lisztet, a sót és a sütőport összekeverjük. A tojásokat a tejjel habosra keverjük, majd hozzáadjuk a lisztes keveréket, és az egészet simára keverjük. 20 percre félretesszük pihenni.
  3. A virsliket (vagy kolbászokat) palacsintasütőben elősütjük.
  4. Mikor a jénai 20 perce letelt, kivesszük, és belehelyezzük a virsliket. Petrezselyemmel megszórjuk, de a tetejére is hagyunk. Ráöntjük a virslikre a lisztes masszát, rászórjuk a maradék petrezselymet.
  5. Visszatesszük a lepényt a sütőbe, megsütjük. Még melegen, friss salátával vagy savanyúsággal tálaljuk.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 886
elküldve: 1
receptkönyvben: 137
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Maria.

Mióta szakács: 2010.07.13.
190 recept

receptjellemzők

konyha: angol
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

receptkategóriák

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lasvegas7
lasvegas7 Thu, 2014-04-24 19:39

Nekem sajnos nem izlett ,tenyleg olya pudingos ize volt. a virsit leettem rola a maradekot pedig kidobtam.(pedig kajat nem szeretek kidobni) fura ize van,szerintem nem lesz a magyarok kedvence.Pedig az otlet jo volt,h szinte a semmibol,vmi kajat csinälni.

lasvegas7
lasvegas7 Fri, 2014-04-04 11:28

elképesztő ötlet! majd ki fogom próbálni. Nagyon jó receptjeid vannak. :)

bgalgan
bgalgan Thu, 2011-06-02 13:27

szia Maria,
pont tegnap voltam úgy vele, h elég üres is volt a hűtő és időm se nagyon volt, amikor megtaláltam a receptedet. Először kicsit kételkedve néztem mikor bedobtam a sütőbe, de a végeredmény finom és guszta lett! A páromnak is nagyon ízlett! Annyit variáltam csak rajta, hogy kukoricát és hagymakarikákat is dobtam a virsli mellé, de szerintem lehet bármi mást is ízlés szerint (gomba, brokkoli stb. kicsit előfőzve/sütve) és egy kis sajtot is szórtam a tetejére. Szóval köszi még egyszer! :)
üdv:Brigi

480
virsli 350 g
finomliszt 125 g
sütőpor 0.5 tk
0.5 tk
tojás 2 db
tej 3 dl
napraforgó olaj 3 ek
petrezselyem 2 ek