Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-csirkés pite

Gombás-csirkés pite
Gombás-csirkés pite
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 15 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Isteni, egyszerűen elkészíthető pite, amit a frissen gyúrt házi tészta tesz igazán csodálatossá. A csirke mellett mi most gombával bolondítottuk meg, de másmilyen zöldségekkel is megpakolhatjátok.

hozzávalók / 8 adag

hozzávalók a pitetésztához

hozzávalók a töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

pitetészta

  1. Egy nagy keverőtálba kimérjük a lisztet, majd hozzáadjuk a sót és a felkockázott, hideg vajat. Az ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk a vajat a liszttel, vigyázva, nehogy túlmelegítsük tenyerünkkel a tésztát.
  2. A morzsás liszthalom közepébe vájjunk egy kis mélyedést, ide öntjük a tojássárgáját, és nagyjából 3-4 evőkanál vizet. Határozott mozdulatokkal gyúrjunk kemény tésztát - ha szükséges, adjunk még hozzá vizet. Csomagoljuk be fóliába, és tegyük fél órára a hűtőbe.
  3. A félóra leteltével belisztezett deszkán nyújtsuk ki a tésztát, majd helyezzük kivajazott-kilisztezett piteformába. Igazgassuk el a szélén, az alját pedig szurkáljuk meg villával, majd tegyük 180°C-ra előmelegített sütőbe 12 percre.

töltelék

  1. A gombákat megpucoljuk és felkockázzuk, a fokhagymát lereszeljük, a vöröshagymát finomra aprítjuk.
  2. Egy kevés olívaolajon üvegesre pároljuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a felkockázott csirkemellet, sózzuk-borsozzuk, és fehérre sütjük. Hozzáadjuk a gombát, és gyakori keverés mellett addig sütjük, amíg a gomba összeesik, és egy kicsit meg is pirul.
  3. Egy közepes méretű keverőtálba öntjük a tojást, a fokhagymát, a mascarponét és a habtejszínt. Sózzuk-borsozzuk, és csomómentesre keverjük.
  4. Beleszórjuk a sajtot, és hozzáadjuk a gombás-csirkés keverékünket is. Összeforgatjuk, majd az elősütött pitetésztára öntjük.
  5. Elegyengetjük a pite töltelékét, és 180°C-ra előmelegített sütőbe tesszük 35 percre. Amikor letelt, hagyjuk kicsit kihűlni. Tálaláskor szórjuk meg frissen aprított petrezselyemmel.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 9 343
elküldve: 5
receptkönyvben: 172
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 1

szakács

FruitVeb

Mióta szakács: 2018.07.24.
5 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csirkés lepény, gombás pite

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

firstlady
firstlady Wed, 2018-10-31 17:13

Nagyon finom lett és gyönyörű. Kicsit változtattam rajta, de nem azért, mert nem találtam tökéletesnek a receptet, csak így adódott. Teljes kiőrlésű lisztből készítettem, mert a fehértől el vagyok tiltva. Ez 2-3 kanál vízzel többet igényel. A töltelékbe csirkehús helyett 30 dekányi füstölt, főtt tarja került, mert abból "túl sok" volt itthon. A többi a leírtak szerint ment. Óriási sikere volt. Ez egy remek alaprecept, ami elbír némi improvizációt. Köszönöm szépen.

560
finomliszt 25 dkg
0 ízlés szerint
vaj 12.5 dkg
tojássárgája 1 db
víz 3 ek
olívaolaj 1 ek
vöröshagyma 1 db
csirkemell filé 35 dkg
gomba 25 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tojás 3 db
fokhagyma 2 gerezd
mascarpone 25 dkg
habtejszín 1 dl
sajt 15 dkg