r
Nosalty Logó

Sonkás rácsos

Glaser
Sonkás rácsos
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A sonkás sütihez

A tepsi előkészítéséhez

724
Kalória
34.5g
Fehérje
64.8g
Szénhidrátok
34g
Zsír
113.2g
Víz
93.4g
Koleszterin
4.8g
Rost
4.8g
Cukor
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sonkás sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 724 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sonkás sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 4355 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A sonkás sütihez

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 163 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    34.5 g

Zsír

  • Összesen
    34 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1607.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    254 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    1061 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    113.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    138 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    235 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    64 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    883 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1660 micro
Összesen 724 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    206.8 g

Zsír

  • Összesen
    204.1 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    560 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9646.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    178 mg
  • Kálcium
    1524 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    273 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    6364 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    388.5 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    29 mg

Víz

  • Összesen
    679.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    830 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    116 mg
  • D vitamin:
    64 micro
  • K vitamin:
    1411 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    751 micro
  • Kolin:
    272 mg
  • Retinol - A vitamin:
    386 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    5297 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9961 micro
Összesen 4355 kcal
  • 14% Fehérje
  • 26% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 46% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    7.6 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    21 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    358.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    57 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    236 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    14.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    197 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    370 micro
Összesen 163 kcal

Elkészítés

A sonkás sütihez

  1. A lisztet elkeverjük az élesztővel, kb. 1 tk sóval, a korianderrel. Hozzáadjuk a tejet és az olívaolajat, és sima tésztává gyúrjuk. A tésztát letakarjuk, és meleg helyen 45 percet kelesztjük.
  2. A sonkát 6 szelet kivételével csíkokra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, és vékony karikákra vágjuk. A bazsalikomot apróra daraboljuk. Mozzarellát apró kockákra vágjuk.
  3. A krémsajtot elkeverjük a creme fraiche-sel, hozzákeverjük a zúzott fokhagymát, mozzarellát, hagymát, sonkát és bazsalikomot. Sóval, borssal ízesítjük.
  4. A tésztának a 2/3-át kinyújtjuk, kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük, az oldalain kicsit felhúzzuk, villával megszurkáljuk.
  5. A megmaradt sonkát ráhelyezzük a tésztára, a sajtkrémet rákenjük.
  6. A maradék tésztát vékony, hosszú rudakká sodorjuk, és rácsformában a tésztára helyezzük, a széleken enyhén odanyomjuk. Az egészet 20 percig kelesztjük.
  7. A rácsot és a széleket bekenjük az elkevert tojássárgával. Előmelegített sütőben 40-45 perc alatt készre sütjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x3

Egy finom sós sütemény.

További receptek

Marhahúsos empanada

Spanyolországban és a dél-amerikai országokan honos finomság az empanada, amelynek tradicionális verziója szaftos marhahúsraguval készül. Az omlós tészta és a fűszeres belső kettőse ...

Lakos Benedek

Vegán almás pite

Egy klasszikus süteményt, az almás pitét készítjük el teljesen vegán módon. Ebben a videóban lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan készíthetsz szaftos, fűszeres tölteléket és ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Bodzaszörp tartósítószer nélkül

Imádom a bodzát, ezért minden tavasszal alig várom, hogy elkezdődjön a szezonja! Gyerekkorunkban a tesómmal is mindig szedtünk, és míg akkor anyukámnak kellett megcsinálni, addig ma már ...

Elállós bodzaszörp

Pár éve akartam először bodzaszörpöt készíteni (hígíthatósat, tartósat), de a neten a receptek tömkelegéből valahogy nem találtam rá az igazira. Végül több receptet átböngészve ...