Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Gombás-csirkés pite mentás zöldborsóval

Gombás-csirkés pite mentás zöldborsóval
Gombás-csirkés pite mentás zöldborsóval
45 perc / előkészület: 15 perc főzés: 15 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Jamie Oliver receptje nyomán készült, kisebb módosításokkal. Az eredeti receptben a zöldborsó köretnél a fejessaláta helyett gem lettuce szerepel, ami tudomásom szerint itthon nem kapható, talán a kötöző saláta áll hozzá a legközelebb, de az sem az a fajta zöldség, amely minden ABC-ben megtalálható.

A recept elkészítési módja véleményem szerint elég távol áll a magyar konyhától, viszont az elkészült mű ízre nagyon jó, és a sok zöldségre tekintettel nagyon egészséges.

Jamie-nél szerepelt még hozzá sárgarépapüré, ami némi olajban megpárolt, majd kis vízzel felengedett, sóval, borssal és kakukkfűvel ízesített, majd 15 perc alatt megpárolódott sárgarépa összetörését jelenti.

hozzávalók / 4 adag

  • 500 g csirkemell
  • 1 kis doboz csiperkegomba
  • 1 csomó újhagyma
  • 1 púpos ek liszt
  • 1 ek vaj
  • 2 tk mustár
  • 1 ek tejföl
  • 300 ml forró víz
  • 1 csirkehúsleves kocka
  • 1 ek kakukkfű
  • 1 kk szerecsendió
  • 1 cs leveles vajas tészta
  • só, bors
  • a kenéshez 1 tojássárgája

A borsóhoz:

  • 1 marék fejessaláta levél
  • 2 ág menta
  • 450 g fagyasztott zöldborsó
  • 1 púpos ek liszt
  • 5 dkg vaj
  • 300 ml forró víz
  • 1 csirke leveskocka
  • só, bors
  • 1/2 citrom leve
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A csirkét megmossuk, falatnyi darabokra vágjuk.
  2. A sütőt előmelegítjük 200 fokra (légkeveréses).
  3. A gombát és a hagymát felszeleteljük.
  4. A vajat egy lábasban felolvasztjuk, majd hozzátesszük a csirkét, és kevergetve fehéredésig pirítjuk. Hozzáadjuk a gombát és a hagymát. Megsózzuk, borsozzuk, kb. 3 percig főzzük.
  5. Megszórjuk a liszttel, egyet kavarunk rajta, majd hozzáöntjük a vizet és beletesszük a leveskockát. Hozzáadjuk a mustárt és a tejfölt is, szerecsendióval, kakukkfűvel ízesítjük. Forrástól számítva kb. 3 percig főzzük.
  6. A leveles tésztát kitekerjük (én olyat használtam, ami papírral volt feltekerve, igen könnyű így a használata).
  7. A csirkés alapot egy tűzálló tálba halmozzuk (a tál valamivel kisebb, mint a kitekert tészta). A tészta széleit begyömöszöljük körben. Késsel nagyon óvatosan ferde csíkokat vágunk a tésztába (nem kell rányomni a kést, csak éppen megcsíkozni a tetejét).
  8. Tojással megkenjük a tészta tetejét óvatosan.
  9. A sütőben 15 percig sütjük.
  10. A zöldborsó körethez a vizet a leveskockával felforraljuk (a leveskockát felolvasztjuk benne).
  11. A vajat egy lábosban felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet, elkavarjuk. Hozzáöntjük a leves alapot, kézi habverővel csomómentesre keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  12. A mentalevelet és a salátaleveleket apróra vágjuk, a keverékhez adjuk.
  13. Beleöntjük a zöldborsót. Egyet kavarunk rajta, majd hozzáadjuk 1/2 citrom levét.
  14. Ha még kell, vízzel hígítjuk és vigyázva, hogy oda ne égjen, megfőzzük benne a borsót (kb. 3 perc).
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30×20×6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 602
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 3/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Wendy

Mióta szakács: 2009.08.14.
59 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás-húsos pite, zöldséges-csirkehúsos pite, sós pite leveles tésztából

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!