Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi háromsajtos spenótos penne

Tavaszi háromsajtos spenótos penne
Tavaszi háromsajtos spenótos penne
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (10)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasszal a piacok tömve vannak friss spenóttal. Alapvetően mindig csak főzeléknek ettük, de az annyira nem az én világom, viszont az olaszos ételeket nagyon szeretem. Ezért jött az ötlet egy spenótos tésztához, ahol nincs agyonfőzve, párolva a spenót. Mindenkinek ajánlom, aki eddig nem volt spenót párti, mert ebben a tésztában bármennyire is csalóka, nem a spenóté a főszerep!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Egy finom bor mellé tökéletes ebédre vagy vacsorára. Gyorsan és könnyen elkészíthető, az ízek pedig nagyon jól kiemelik egymást. A tavasz igazi ízei, húsvéti böjt alatt sonka nélkül fogyasszuk!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tésztát sós, forrásban lévő vízbe tesszük, és 10-11 perc alatt megfőzzük. Ha megfőtt, olajban forgassuk meg, hogy ne tapadjon össze.
  2. Míg a tészta megfő, elkészítjük a szószt. A spenótot megmossuk, cipkáját lecsipkedjük. Kevés olajon a zúzott fokhagymával közepes lángon megpároljuk. Akkor jó, amikor már kellően összeesett és már puha, de nem krémes.
  3. A felcsíkozott kétféle sonkát hozzáadjuk, ha kell, teszünk még hozzá pici olajat, és enyhén megpirítjuk a sonkákat a spenóttal. Majd mehet bele a krémsajt, a tejszín, bors, szerecsendió.
  4. Egyet forralunk rajta, és kész is. Ha a szósz túl sűrű lenne, egy-két evőkanállal teszünk hozzá a tészta főzővizéből. Sózni nem kell, mert a sonkák-sajtok elég sósak.
  5. Majd a tésztához öntjük a szószt, és jól átforgatjuk, a mozzarellát hanyagul csipkedjük rá, majd tálaláskor szórjuk meg parmezánnal.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 6 964
elküldve: 1
receptkönyvben: 118
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

dorcus89

Mióta szakács: 2012.06.27.
81 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: könnyű
receptverseny: Pasta al dente - receptverseny a Barillával!
szezon: tavasz
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
konyha: olasz
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenótos krémsajtos penne, spenótos penne krémsajttal és sonkával, sonkás krémsajtos penne, sajtos spenótos penne sonkával

Hozzászólások (10)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorcus89
dorcus89 / dorcus89 Sun, 2015-04-19 14:05

Örülök, hogy ízlett. Főleg most spenót szezonban érdemes elkészíteni, vitaminforrásnak sem utolsó :)
További szép napot!

921
penne 50 dkg
napraforgó olaj 2 ek
2 ek
spenót 40 dkg
fokhagyma 1 gerezd
feketeerdő sonka 10 dkg
pulykamell sonka 10 dkg
tömlős krémsajt 200 g
főzőtejszín 2 dl
szerecsendió 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
mozzarella 15 dkg
parmezán sajt 5 dkg