Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tavaszi gyümölcsszelet

Tavaszi gyümölcsszelet
Tavaszi gyümölcsszelet
55 perc / előkészület: 35 perc főzés: 5 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Az első igazi tavaszi nap kicsalogatta az egész családot a szabadba :-) Természetesen nem maradhatott el a grillezés sem, fincsi salátákkal, verőfényes napsütéssel, és egy tepsi színes, gyümölcsös, istenien finom sütivel.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

ajánlat

TIPP: Tálalás előtt legalább 3 óráig hűtőben jól hűtsük át.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Gyümölcsöket mossuk meg, daraboljuk.
  2. A barackot csepegtessük le, levét fogjuk fel egy edényben, mert később ezzel fogjuk felfőzni a tortazselét.
  3. A tészta összetevőiből egyszerű kavart tésztát készítünk. A vajat cukorral, vaníliával habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzáadjuk, a tejet is, és végül a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tésztát egyenletesen, sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük, előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Légkeveréssel 150 fokon, normál sütőben 180 fokon. Hagyjuk kihűlni.
  5. Közben készíthetjük a túrókrémet: A zselatint 120 ml vízzel keverjük el, hagyjuk megduzzadni.
  6. A tejszínt verjük habbá, tegyük hűtőbe.
  7. A túrót, ricottát, tejfölt, cukrokat vagy édesítőt, citromot keverjük ki jó krémesre.
  8. Ha megduzzadt a zselatin, langyosítsuk meg, tegyünk a túrókrémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk a fellazított zselatint a túrókrémhez. Végül gyorsan, de hogy mégse törjön, adjuk a tejszínhabot is a krémhez.
  9. Osszuk el egyenletesen a túrókrémet a kihűlt tésztán, rétegeljük rá a gyümölcsöket.
  10. A tortazselét a cukorral és kevés vízzel keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a barack levével, és még kb. 3 dl vízzel. Főzzük fel, majd öntsük a süti gyümölcsrétegére.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 34x24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 575
elküldve: 2
receptkönyvben: 85
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

szanten

Mióta szakács: 2013.01.11.
54 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: Anyák napja, buli receptek, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

túrós-gyümölcsös szelet, friss gyümölcsös túrószelet, ricottás-gyümölcsös sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

666
vaníliás cukor 1 csomag
cukor 150 g
vaj 175 g
tojás 4 db
finomliszt 250 g
citromhéj 0.5 citromból nyert
tej 1 dl
sütőpor 0.5 csomag
tehéntúró 500 g
ricotta 500 g
tejföl 150 g
habtejszín 3 dl
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 0.5 citromból nyert
cukor 180 g
vaníliás cukor 2 csomag
őszibarack konzerv 300 g
eper 300 g
szőlő 300 g
kivi 2 db
málna 100 g
gyümölcskonzervlé 1.5 dl
víz 3.5 dl
tortazselé 2 csomag
cukor 4 ek