Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Nyárbúcsúztató gyümölcsözön süti

Nyárbúcsúztató gyümölcsözön süti
Nyárbúcsúztató gyümölcsözön süti
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Lassan vége a nyárnak... gondoltam, összedobok egy nagyon gyümölcsös sütit... sajnos, ezek a gyümölcsök már nem sokáig lesznek kaphatóak friss állapotban... a recept ismét saját "agyszüleményem".... nem először készítem, de még most, a hosszú hétvége előtti napon lehetett kapni mindegyiket... a fotó friss, a receptem régi :)... és fergetegesen finom :)... érdemes kipróbálni! :) 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ha még frissen vásároljuk is a tojásokat, érdemes egyenként először két kis tálkába kettéválasztani, nehogy épp a végén kerüljön az addig szétválasztott tojásokba "használhatatlan", mert akkor dobhatjuk ki, s igen morcosak tudunk ilyenkor lenni! :) 

A darabolt gyümölcsöket, azt javaslom, egyszerre egy fajtát rakosgassunk szét a tésztán, így látjuk, hová kell még abból a gyümölcsből, tehát egyenletesen tudjuk elosztani őket - elkerüljük azt, hogy egyik helyen egyféle gyümölcs "hemzseg"! Ugyan, ez sem volna baj, de itt most éppen más a lényeg! :)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először kibéleljük a tepsinket sütőpapírral (27x36x6).
  2. A vajat habosra keverjük a porcukor felével és a vaníliás cukorral (aromával).
  3. Majd ehhez adjuk a tojások sárgáját, a citrom reszelt héját és levét, a tejfölt, a túrót, s egyenletesre, egynemű masszává keverjük.
  4. Most bekapcsolhatjuk a sütőt, előmelegítés céljából, 150 fokra, alsó-felső állásra, mire a sütemény készítését befejezzük, felmelegszik.
  5. Miután megtörtént a sütő beállítása, a gyümölcsöket megmossuk, félbevágjuk, kimagozzuk (én az őszibarackot meghámoztam), s vékonyabb cikkekre felvagdossuk, félretesszük –az őszibarack a hátralévő időben már nem barnul meg! Én egy tálcára, három kupacba– gyümölcsönként –rendezve daraboltam, hogy könnyebb dolgom legyen a végén a sütire pakolásnál!
  6. A tojások fehérjét a csipet sóval, majd a porcukor másik felét hozzáadva, kemény habbá verjük gépi habverővel!
  7. A túrós masszához két részletben hozzáadjuk a felvert tojások fehérjét, s a (sütőporral, fahéjjal elkevert) lisztet, óvatos mozdulatokkal egyneművé forgatjuk, keverjük.
  8. A kibélelt tepsibe beleöntjük (nem folyós lesz az állaga), s egyenletesen elsimítjuk, eloszlatjuk a tepsiben.
  9. A feldarabolt gyümölcsöket rárakosgatjuk, csak picit nyomjuk a tésztába, nem annyira, hogy „eltűnjenek” benne, csak épphogy!
  10. Végül megszórjuk a tetejét a fahéjjal elkevert kristálycukorral, s mehet is az előmelegített sütőbe! Körülbelül 40-45 perc alatt megsül (nekem elég volt ennyi), de sütőfüggő is, ezért figyeljünk rá menet közben, nehogy megégjen, esetleg nyers maradjon! Tűpróbát lehet alkalmazni! Ha megsült, hagyjuk kihűlni, aztán tetszés szerinti alakzatra vágva lehet tálalni!
  11. Istenien finom! Érdemes kipróbálni, amíg – most még mindhárom gyümölcsöt lehet kapni – szerepelnek a friss gyümölcsök palettáján, már nem sokáig!
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 27X36X6 cm
  • költség: 1300 Ft
  • elkészítettem: 11 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 319
elküldve: 0
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 6 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

gyümölcsös süti, sokgyümölcsös túrós süti, gyümölcsös sütemény

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

3417
vaj 20 dkg
porcukor 25 dkg
vaníliás cukor 3 csomag
tojás 5 db
citromlé 1 citromból nyert
citromhéj 1 citromból nyert
tejföl 150 g
tehéntúró 25 dkg
1 csipet
finomliszt 25 dkg
sütőpor 1 csomag
fahéj 1 teáskanál
szilva 35 dkg
őszibarack 35 dkg
sárgabarack 35 kg
cukor 4 ek
fahéj 1 teáskanál