r
Nosalty Logó

Tavaszi gyümölcsszelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Tavaszi gyümölcsszelet
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

Összesen 657 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

Összesen 7875 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

Összesen 181 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.9 g

Zsír

  • Összesen
    31.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    147 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    919.9 g
  • Cink
    109 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    228 mg
  • Vas
    84 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    297 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    80.6 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    216.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    270 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    23 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    72 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    157 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 657 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    191.2 g

Zsír

  • Összesen
    376.2 g
  • Telített zsírsav
    221 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    1763 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11039.3 g
  • Cink
    1311 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    2736 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    3563 mg
  • Nátrium
    1755 mg
  • Réz
    52 mg
  • Mangán
    44 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    967.2 g
  • Cukor
    692 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    2597.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3242 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    371 mg
  • D vitamin:
    278 micro
  • K vitamin:
    154 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    604 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    370 micro
  • Kolin:
    865 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3073 micro
  • α-karotin
    19 micro
  • β-karotin
    1882 micro
  • β-crypt
    278 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1733 micro
Összesen 7875 Kcal
  • 5% Fehérje
  • 24% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    8.6 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    252.6 g
  • Cink
    30 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    63 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    14 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    70 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    40 micro
Összesen 181 Kcal

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Gyümölcsöket mossuk meg, daraboljuk.
  2. A barackot csepegtessük le, levét fogjuk fel egy edényben, mert később ezzel fogjuk felfőzni a tortazselét.
  3. A tészta összetevőiből egyszerű kavart tésztát készítünk. A vajat cukorral, vaníliával habosra keverjük, a tojásokat egyenként hozzáadjuk, a tejet is, és végül a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tésztát egyenletesen, sütőpapírral kibélelt tepsibe kenjük, előmelegített sütőben 15 percig sütjük. Légkeveréssel 150 fokon, normál sütőben 180 fokon. Hagyjuk kihűlni.
  5. Közben készíthetjük a túrókrémet: A zselatint 120 ml vízzel keverjük el, hagyjuk megduzzadni.
  6. A tejszínt verjük habbá, tegyük hűtőbe.
  7. A túrót, ricottát, tejfölt, cukrokat vagy édesítőt, citromot keverjük ki jó krémesre.
  8. Ha megduzzadt a zselatin, langyosítsuk meg, tegyünk a túrókrémből kanalanként adagolva 2-3 evőkanálnyit hozzá, keverjük csomómentesre, majd így adjuk a fellazított zselatint a túrókrémhez. Végül gyorsan, de hogy mégse törjön, adjuk a tejszínhabot is a krémhez.
  9. Osszuk el egyenletesen a túrókrémet a kihűlt tésztán, rétegeljük rá a gyümölcsöket.
  10. A tortazselét a cukorral és kevés vízzel keverjük csomómentesre, majd öntsük fel a barack levével, és még kb. 3 dl vízzel. Főzzük fel, majd öntsük a süti gyümölcsrétegére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 34x24
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 59
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4872
  • Feltöltés dátuma: 2013. április 22.

Ajánló

TIPP: Tálalás előtt legalább 3 óráig hűtőben jól hűtsük át.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Az első igazi tavaszi nap kicsalogatta az egész családot a szabadba :-) Természetesen nem maradhatott el a grillezés sem, fincsi salátákkal, verőfényes napsütéssel, és egy tepsi színes, gyümölcsös, istenien finom sütivel.

Hozzávalók

A tésztához

A túrókrémhez

A gyümölcsréteghez

A tortazseléhez

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek