r
Nosalty Logó

Meggyes süti Dina konyhájából

Dina79
Meggyes süti Dina konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

412
Kalória
8.9g
Fehérje
54.2g
Szénhidrát
18.2g
Zsír
106.1g
Víz
120g
Koleszterin
2.3g
Élelmi rost
25.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 2472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
Összesen 189 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    8.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    523.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    130 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    213 mg
  • Nátrium
    137 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    54.2 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    106.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    109 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    26 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    104 mg
  • Retinol - A vitamin:
    52 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    693 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    245 micro
Összesen 412 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    53.4 g

Zsír

  • Összesen
    109 g
  • Telített zsírsav
    19 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    47 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    720 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3138.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    782 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    118 mg
  • Foszfor
    1275 mg
  • Nátrium
    820 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    325.2 g
  • Cukor
    151 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    636.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    655 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    54 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    186 micro
  • Kolin:
    623 mg
  • Retinol - A vitamin:
    310 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4158 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1469 micro
Összesen 2472 kcal
  • 5% Fehérje
  • 29% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 57% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    239.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    60 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    63 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    24.8 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    48.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    50 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    24 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    317 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 189 kcal

Elkészítés

  1. A tojásokat szétválasztjuk. A sárgájához adjuk a porcukrot, és habosra keverjük. Óvatosan hozzáöntjük az olajat és a tejet, alaposan elkeverjük.
  2. A sütőport elkeverjük a liszttel, majd folytonos keverés mellett kisebb adagokban a tojásos masszához adjuk.
  3. A tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük, majd egy keverőkanál segítségével a tojásos-lisztes masszába forgatjuk. Óvatosan, hogy ne törjön össze a hab!
  4. Egy kerek sütőformát kibélelünk sütőpapírral, beleöntjük a masszát. A tetejére halmozzuk a magozott meggyet. Nem kell lecsepegtetni, mehet a leve is nyugodtan!
  5. Előmelegített sütőben megsütjük, igény szerint porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

Készülhet frissen szedett meggyből vagy befőttből. Egyedi ízlés szerint a meggyet ízesíthetjük cukorral és fahéjjal.

Nosalty stories

További receptek

Házi citromos mignon

Ha már egyszer nekivágunk a házi mignon elkészítésének, jobb, ha eszközölünk pár változtatást. Hiszen a klasszikus, retró sütemény émelygős fondant-ja és fullasztó vajkrémje ...

Lakos Benedek

Karácsonyi fatörzs

A karácsonyi ünnepkör talán legillusztrisabb süteménye garantáltan a fatörzs: rönkre emlékeztető, feldíszített külseje minden ünnepi asztalt leural. Baj legtöbbször a krémmel akad: ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek