Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos-vargányás vaddisznó raguleves

Tárkonyos-vargányás vaddisznó raguleves
Tárkonyos-vargányás vaddisznó raguleves
185 perc / előkészület: 20 perc főzés: 165 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régóta áhítoztam vadhús után, mivel még sosem próbálkoztam az elkészítésével. Sőt, az eddig általam kóstolt vadételek száma is igen csekély volt, de természetesen mind egytől-egyig fantasztikusan ízlett. Na de most végre... valahára... egyik kedves rokonunktól kaptunk egy szép kilónyi vaddisznócombot. Rögtön le is csaptam rá, majd hatalmas buzgósággal nekiláttam kutatni jobbnál-jobb receptek után, és végül a fóti Fáy Présház szakácsának raguleves receptje mellett döntöttem, amit az egyik magazinban tettek közzé. A napi teendőket követően, és türelmetlenségem miatt csak késő este tudtam nekiállni az elkészítésének, így a főzőcskézés vége átcsúszott a kora hajnali órákra, de megérte a virrasztás! A végeredmény egyszerűen mennyei lett!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss kenyeret kínáljunk mellé! Esetleg egy kis tejföllel is meglocsolhatjuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szárított vargányát alaposan megmossuk, majd vízbe áztatjuk. 1 óra múlva leszűrjük, kicsavarjuk.
  2. A húst szintén alaposan megmossuk, és minimum 3 órán keresztül ecetes vízben áztatjuk (1l víz+1 ek ecet), hogy a hús teljesen megtisztuljon.
  3. A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felkockázott vaddisznócombot is, és kicsit megpirítgatjuk, majd a vizet többször aláöntögetve majdnem készre pároljuk (kb. 2,5 óra).
  4. Hozzáadjuk a majdnem puha húshoz az apróra vágott zöldségeket, a gombát és kicsit együtt pirítjuk.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal.
  6. Megszórjuk a liszttel, és kisebb adagokban hozzákeverjük a 9 dl vizet és a 2 dl tejszínt is, majd az egészet jól kiforraljuk (kb.15 perc).
  7. Tálalás előtt fél citrom kifacsart levével, és tárkonyecettel savanyítjuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 25 876
elküldve: 11
receptkönyvben: 265
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Szaszy

Mióta szakács: 2010.09.28.
55 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
elkészítési idő: 120 perc felett
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

gombás vadragu leves, savanykás-tárkonyos vaddisznó leves, tejszínes vadragu leves

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Koni08
Koni08 Sun, 2016-01-24 11:48

Lehet, erdekes kerdesnek talalod, de neten megneztem, es elvileg lehet. Habtejszin hasznalhato? Allitolag csak a zsirtartalmaban van kulonbseg. Koszi!

352
vaddisznóhús 40 dkg
napraforgó olaj 2 ek
vöröshagyma 2 közepes fej
sárgarépa 1 db
fehérrépa 1 db
karalábé 1 kis db
vargánya gomba 2 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
tárkony 2 tk
babérlevél 4 db
víz 9 dl
habtejszín 2 dl
tárkonyecet 1 ek
citromlé 1 fél citromból nyert
ecet 1 ek