r
Nosalty Logó

Tárkonyos-vargányás vaddisznó raguleves

NS
Tárkonyos-vargányás vaddisznó raguleves
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

352
Kalória
24.3g
Fehérje
13.3g
Szénhidrát
23g
Zsír
438.3g
Víz
55.5g
Koleszterin
3.4g
Élelmi rost
6.1g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 67 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    24.3 g

Zsír

  • Összesen
    23 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    381.7 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    90 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    204 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    438.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    290 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    137 micro
  • α-karotin
    619 micro
  • β-karotin
    1513 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    48 micro
Összesen 352 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    97.2 g

Zsír

  • Összesen
    92.1 g
  • Telített zsírsav
    45 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    222 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1526.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    359 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    105 mg
  • Foszfor
    815 mg
  • Nátrium
    197 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    53.1 g
  • Cukor
    24 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

Víz

  • Összesen
    1753.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1159 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    47 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    71 mg
  • Retinol - A vitamin:
    548 micro
  • α-karotin
    2476 micro
  • β-karotin
    6050 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    192 micro
Összesen 1417 kcal
  • 5% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    4.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.4 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    72.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    2 mg
  • Kálcium
    17 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    5 mg
  • Foszfor
    39 mg
  • Nátrium
    9 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    83.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    118 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 67 kcal

Elkészítés

  1. A szárított vargányátalaposan megmossuk, majd vízbe áztatjuk. 1 óra múlva leszűrjük, kicsavarjuk.
  2. A húst szintén alaposan megmossuk, és minimum 3 órán keresztül ecetes vízben áztatjuk (1l víz+1 ek ecet), hogy a hús teljesen megtisztuljon.
  3. A felaprított vöröshagymát olajon üvegesre pároljuk, majd rádobjuk a felkockázott vaddisznócombot is, és kicsit megpirítgatjuk, majd a vizet többször aláöntögetve majdnem készre pároljuk (kb. 2,5 óra).
  4. Hozzáadjuk a majdnem puha húshoz az apróra vágott zöldségeket, a gombát és kicsit együtt pirítjuk.
  5. Fűszerezzük sóval, borssal, tárkonnyal.
  6. Megszórjuk a liszttel, és kisebb adagokban hozzákeverjük a 9 dl vizet és a 2 dl tejszínt is, majd az egészet jól kiforraljuk (kb.15 perc).
  7. Tálalás előtt fél citrom kifacsart levével, és tárkonyecettel savanyítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 20 p
  • Főzés ideje: 165 p

Régóta áhítoztam vadhús után, mivel még sosem próbálkoztam az elkészítésével. Sőt, az eddig általam kóstolt vadételek száma is igen csekély volt, de természetesen mind egytől-egyig fantasztikusan ízlett. Na de most végre... valahára... egyik kedves rokonunktól kaptunk egy szép kilónyi vaddisznócombot. Rögtön le is csaptam rá, majd hatalmas buzgósággal nekiláttam kutatni jobbnál-jobb receptek után, és végül a fóti Fáy Présház szakácsának raguleves receptje mellett döntöttem, amit az egyik magazinban tettek közzé. A napi teendőket követően, és türelmetlenségem miatt csak késő este tudtam nekiállni az elkészítésének, így a főzőcskézés vége átcsúszott a kora hajnali órákra, de megérte a virrasztás! A végeredmény egyszerűen mennyei lett!

További receptek

Vaníliás almakrémleves

Attól még, hogy elmúlt a nyár, nem kell lemondanunk a gyümölcslevesekről. A téli időszakban is készíthetünk friss gyümölcsből, például almából, krémlevest, ami még zamatosabb ...

Nosalty

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...