Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos nyúlleves palócosan

Tárkonyos nyúlleves palócosan
Tárkonyos nyúlleves palócosan
90 perc / előkészület: 30 perc főzés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Adva volt egy nyúl, melynek húsosabb darabjaiból vadast készítettem. A maradék csontosabb részekből született ez a leves saját ötlet alapján. A családnak ízlett.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A nyulat feldaraboljuk, zsíron megforgatjuk a fazékban, pároljuk.
  2. Hozzáadjuk a darabolt zöldségféléket, kis ideig együtt pároljuk. Megszórjuk a tárkonnyal. 
  3. Felengedjük vízzel, beletesszük a hagymát, petrezselyemlevelet, paradicsomot, zöldpaprikát, s megsózzuk.
  4. Mikor megpuhul a hús a csonton, kiemeljük a hagymát, paradicsomot, zöldpaprikát és petrezselyemlevelet. A zsírból, lisztből és őrölt paprikából készült vékony rántással sűrítjük.
  5. 1 pohár tejfölből és 1 tk lisztből készült habarást csurgatunk bele, s néhány percig lassú tűzön főzzük.
  6. Tárkonyos ecettel savanyítjuk, vajgaluskát szaggatunk bele.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 10 408
elküldve: 2
receptkönyvben: 49
elkészítve: 2/3
Facebookon megjelent: -

szakács

karica

Mióta szakács: 2011.10.26.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

nyúlhúsleves, tárkonyos nyúlleves, savanyú leves nyúlhússal

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

281
nyúlhús 50 dkg
petrezselyem 1 csokor
sárgarépa 2 db
fehérrépa 1 db
zeller 1 kis db
zöldbab 30 dkg
vöröshagyma 1 közepes fej
paradicsom 1 db
zöldpaprika 1 db
0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
sertészsír 2 ek
finomliszt 1 evőkanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tárkonyecet 1 ek
víz 2 l