Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves Anettmama konyhájából

Palócleves Anettmama konyhájából
Palócleves Anettmama konyhájából
100 perc / előkészület: 10 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Azért szeretjük ezt az ételt, mert könnyen és gyorsan elkészíthető, tartalmas, laktató leves. Én ezzel a levessel tanultam meg habarást készíteni.

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Előkészítés

  1. A krumplit megpucoljuk, megmossuk, és közepes kockákra vágjuk.
  2. A húst apró kockákra vágjuk.
  3. A hagymát felkockázzuk, és kevés olajon megdinszteljük.

Elkészítés

  1. A megdinsztelt hagymát fűszerezzük, pörkölt alapot készítünk. Az általam használt fűszerek: só, bors, pirospaprika, ételízesítő, kis kanál csípős pirosarany, majoránna. A pörkölt alapra rátesszük a húst, és felöntjük kb. 3-4 dl vízzel, összekeverjük. A vizet addig pótoljuk, amíg a hús meg nem puhul. A zöldségekkel még fog főni, így puhulni a hús, tehát azt az időt is számoljuk hozzá. Tehát nem baj, ha nem tökéletesen puha a hús, különben nagyon szétfőhet.
  2. Miután a hús megpuhult, felöntjük 3-4 liter vízzel, attól függően, hogy sűrűbbre vagy hígabbra szeretnénk a levest. (A habarás fog egy kicsit sűríteni rajta.)
  3. Hozzáadjuk a fagyasztott zöldbabot és a krumplit. Addig főzzük, amíg minden zöldség meg nem puhul. Érdemes közben megkóstolni a só miatt, mert a krumpli is felszív belőle.
  4. Amíg fő a leves, elkészítjük a habarást. A lisztet és a tejfölt összekeverjük csomómentesre. Apránként adjuk hozzá a tejet vagy főzőtejszínt. A lényeg, hogy egy híg, csomómentes keveréket kapjuk.
  5. Miután minden zöldség megpuhult, behabarjuk a levest. Először hőkiegyenlítést csinálunk, vagyis a levesből átszedünk a habarásba, hogy nagyjából azonos hőmérsékletű legyen. (Én 2-3 szedőkanálnyit szoktam átmerni.) Érdemes ügyelni arra, hogy a zöldségből, húsból ne kerüljön át a habarásba.
  6. A hőkiegyenlítés után beleöntjük a levesbe a habarást, folyamatos kevergetéssel, nehogy csomósodjon. Ezután a leves addig főzzük, míg a lisztes íz kifő belőle.
  7. Jó étvágyat!
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 6 338
elküldve: 1
receptkönyvben: 28
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Anettmama

Mióta szakács: 2014.01.10.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: közepes
kategória: levesek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

habart zöldbableves, pulykahúsos zöldbableves habarással, palócleves

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

253
napraforgó olaj 2 dl
vöröshagyma 1 közepes fej
burgonya 2 közepes db
pulykahús 80 dkg
zöldbab 1 kg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 teáskanál
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
majoranna 1 teáskanál
víz 3 l
finomliszt 2 csapott ek
tejföl 2 ek
tej 1 dl