Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócleves SPAR konyhájából

Palócleves SPAR konyhájából
Palócleves SPAR konyhájából
60 perc / előkészület: 15 perc főzés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon finom, sűrű leves - elegendő utána egy könnyed desszert, a főételt ki is hagyhatjuk.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zsírt egy lábosban felolvasztjuk, majd hozzáadjuk a kockára vágott vöröshagymát, és pár perc alatt megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a kockára vágott húst, és lepirítjuk.
  2. Hozzáreszeljük a fokhagymát, és beletesszük a pirospaprikát és a köményt, alaposan elkavarjuk, és felöntjük a vízzel. Sózzuk-borsozzuk, majd közepes lángon főzzük, amíg a hús el nem kezd puhulni.
  3. Ekkor hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, 10 perccel később pedig a zöldbabot. A tejfölt elkeverjük a liszttel, hozzákanalazunk két merőkanállal a forró levesből, majd simára keverjük.
  4. A tejfölhöz adjuk a felaprított kaprot, és a levesbe öntjük. Egyet forralunk rajta, és elzárjuk alatta a lángot, és tálalhatjuk is.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 82
össznézettség: 11 138
elküldve: 0
receptkönyvben: 207
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

SPAR

Mióta szakács: 2018.03.07.
199 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

zöldbableves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

489
sertészsír 2 ek
vöröshagyma 1 nagy db
sertéshús 40 dkg
fokhagyma 3 gerezd
fűszerpaprika 1 ek
őrölt fűszerkömény 0.5 tk
víz 2.5 l
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 30 dkg
zöldbab 35 dkg
tejföl 250 g
finomliszt 2 ek
kapor 1 csokor