r
Nosalty Logó

Palócleves ahogy Katharosz készíti

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Katharosz
Palócleves ahogy Katharosz készíti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 455 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1818 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 53 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    32.4 g

Zsír

  • Összesen
    26.4 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    119 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    885.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    37 mg
  • Kálcium
    175 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    90 mg
  • Foszfor
    430 mg
  • Nátrium
    146 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.9 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    752 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    470 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    45 mg
  • D vitamin:
    31 micro
  • K vitamin:
    64 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    114 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1374 micro
  • β-karotin
    3913 micro
  • β-crypt
    64 micro
  • Likopin
    1287 micro
  • Lut-zea
    1119 micro
Összesen 455 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    129.8 g

Zsír

  • Összesen
    105.6 g
  • Telített zsírsav
    46 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    475 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3543.2 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    149 mg
  • Kálcium
    700 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    362 mg
  • Foszfor
    1721 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    95.5 g
  • Cukor
    47 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    3007.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1882 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    180 mg
  • D vitamin:
    123 micro
  • K vitamin:
    255 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    35 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    293 micro
  • Kolin:
    458 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    5498 micro
  • β-karotin
    15652 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    5147 micro
  • Lut-zea
    4474 micro
Összesen 1818 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 90% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.7 g

Zsír

  • Összesen
    3 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    14 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    102.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    17 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    54 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    158 micro
  • β-karotin
    451 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    148 micro
  • Lut-zea
    129 micro
Összesen 53 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Pörkölt alapot készítünk: az apróra vágott, kissé megsózott hagymát a zsiradékon megpirítjuk.
  2. Hozzáadjuk a kockára vágott húst és kevergetve fehéredésig pirítjuk.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, átforgatjuk, rádobjuk az apró kockára vágott hámozott paradicsomot, és a szintén kockára vágott zöldpaprikát, a zúzott fokhagymát, végül fűszerezzük: só, bors, pirosarany, ételízesítő.
  4. Az egészet átforgatjuk, felöntjük annyi vízzel, ami bőven ellepi.
  5. Ha a hús félig megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott zöldbabot, a karikára vágott zöldségeket, felöntjük vízzel, hozzáadjuk a babérlevelet, a tárkonyt ízlés szerint, és ha szükséges utánízesítjük, készre főzzük.
  6. Közben a tejfölt és a tejszínt elkeverjük, majd a levesből egy merőkanálnyit hozzáadva hőkiegyenlítést végzünk, elkeverjük és a leveshez adjuk, kiforraljuk, végül ízlés szerint pár csepp citrommal beállítjuk az ízét.
  • Elkészítettem: 50 alkalommal
  • Receptkönyvben: 282
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 47354
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Palócleves ahogy Katharosz készíti
Katharosz 489 recept

Finom, egytálételnek is beillő leves.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Íme a retró süti receptje, amit az internet tett (újra)...

Pár hónappal ezelőtt az Instagram forgatagában megjelent egy furcsa kisugárzású, zöld színű, alakváltó retró édesség. Sokan nem hallottak róla, mások ismerték, de elfeledték, míg egyesek tárt karokkal befogadták receptrepertoárjukba az új jövevényt. Mi is így tettünk: elkészítettük a híres/hírhedt békadesszertet.

Nosalty