Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Palócgulyás

Palócgulyás
Palócgulyás
80 perc / előkészület: 10 perc főzés: 70 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy jó kis ebéd!

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát üvegesre pároljuk a zsíron, a tűzről lehúzva meghintjük pirospaprikával.
  2. A megmosott, kockára vágott húst rátesszük a hagymára, sózzuk, és addig pároljuk, míg a hús kiengedi a levét, majd annyi vízzel engedjük fel, amennyi levest szeretnénk.
  3. Belerakjuk a babérlevelet, az ételízesítőt, fűszereket, és főzzük félpuhára.
  4. Hozzáadjuk a kockára vágott burgonyát, a zöldbabot, és készre főzzük.
  5. A végén zsemleszínű rántást készítünk, zúzott fokhagymával, pirospaprikával megszórjuk, és tejföllel egy kis víz hozzáadásával kikeverjük a rántást, majd a leveshez adjuk.
  6. Felforraljuk, és fogyasztjuk.
  • elkészítettem: 20 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 48 283
elküldve: 6
receptkönyvben: 221
elkészítve: 20/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Patkáné Járó I.tami

Mióta szakács: 2012.05.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: szüret, húsvét, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

palócleves, zöldbabos húsleves, tejfölös zöldbableves sertéslapockával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

441
napraforgó olaj 2 ek
sertéslapocka 1 kg
zöldbab 70 dkg
babérlevél 2 db
0 ízlés szerint
fekete bors 0 ízlés szerint
ételízesítő 0 ízlés szerint
paprikakrém 1 késhegynyi
fokhagyma 1 gerezd
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
tejföl 175 g
vöröshagyma 1 közepes fej
finomliszt 2 evőkanál
burgonya 60 dkg
víz 3 l