r
Nosalty Logó

Tárkonyos-lestyános burgonyaleves

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Tárkonyos-lestyános burgonyaleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 456 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1826 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 62 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.5 g

Zsír

  • Összesen
    30.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    168 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1757 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    168 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    53 mg
  • Foszfor
    232 mg
  • Nátrium
    1290 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    245 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    443 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    121 mg
  • Retinol - A vitamin:
    158 micro
  • α-karotin
    1164 micro
  • β-karotin
    2800 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 456 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    30.2 g

Zsír

  • Összesen
    121.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    38 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    670 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7027.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    671 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    213 mg
  • Foszfor
    929 mg
  • Nátrium
    5159 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    136.7 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    979.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1772 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    122 mg
  • D vitamin:
    87 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    237 micro
  • Kolin:
    484 mg
  • Retinol - A vitamin:
    632 micro
  • α-karotin
    4657 micro
  • β-karotin
    11201 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    1 micro
  • Lut-zea
    840 micro
Összesen 1826 Kcal
  • 3% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1 g

Zsír

  • Összesen
    4.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    23 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    236.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    31 mg
  • Nátrium
    173 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    4.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    60 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    21 micro
  • α-karotin
    156 micro
  • β-karotin
    376 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 62 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra, a burgonyát kockákra vágjuk, a kétféle répát és a zellert durvára reszeljük.
  2. A tárkony- és a lestyánleveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A letisztított szálakat összekötjük.
  3. A forró olajban a hagymát, a kétféle répát és a zellert puhára dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát és az összekötözött lestyán-tárkonyt. Felfőzzük, sóval ízesítjük, és lefedve közepes hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Az összekötözött lestyánt és tárkonyt kivesszük.
  4. A tejfölt simára keverjük tojások sárgájával, hozzáadunk 2-3 merőkanálnyi levest, majd a maradék leveshez öntjük. Hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt és a lestyánt, és felfőzzük.
  5. Levesszük a tűzről. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 185
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 13
  • Össznézettség: 8273
  • Feltöltés dátuma: 2017. június 04.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy finom leves. Ecet helyett savanyíthatjuk citromlével vagy korpaciberével is. Ha szárított tárkonyt használunk, felhasználás előtt áztassuk kevés ecetben.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Minden szállodánk egyedi értékkel bír, mindegyik más és ettől különleges,...

Attól függetlenül, hogy az előző, koronavírus-sújtotta évek már elmúltak, továbbra sem marad kihívásmentes a vendéglátás. A szektorban tovább folytatódik a munka, hiszen az élet nem áll meg, a vendégek sorra érkeznek, és céljuk, hogy jól érezzék magukat. Természetesen így van ez a Danubius Hotels éttermeiben is, így a jelenlegi helyzetről, a vendégkör kialakításáról és megtartásáról, valamint a gasztronómiának ebben játszott szerepéről kérdeztük Maráczi Imrét, a Danubius Hotels, Corporate Food&Beverage Director-át.

Hirdetés

További cikkek

Ilyen komoly volt a dínom-dánom a vidéki lakodalmakon 200 éve

Ha vidékre megyünk, még sok helyen fellelhetünk régről megmaradt szokásokat az olyan ünnepek és jeles napok alkalmával, mint például a lakodalom. Menjünk most vissza ezeknek a szokásoknak a gyökeréig, nézzük meg, hogyan is nézett ki egy vidéki lakodalom két évszázaddal ezelőtt!