Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Tárkonyos-lestyános burgonyaleves

Tárkonyos-lestyános burgonyaleves
Tárkonyos-lestyános burgonyaleves
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy finom leves. Ecet helyett savanyíthatjuk citromlével vagy korpaciberével is. Ha szárított tárkonyt használunk, felhasználás előtt áztassuk kevés ecetben.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket megtisztítjuk. A hagymát apróra, a burgonyát kockákra vágjuk, a kétféle répát és a zellert durvára reszeljük.
  2. A tárkony- és a lestyánleveleket letépkedjük, apróra vágjuk. A letisztított szálakat összekötjük.
  3. A forró olajban a hagymát, a kétféle répát és a zellert puhára dinszteljük. Felöntjük a levessel, hozzáadjuk a burgonyát és az összekötözött lestyán-tárkonyt. Felfőzzük, sóval ízesítjük, és lefedve közepes hőmérsékleten kb. 20-25 perc alatt puhára főzzük. Az összekötözött lestyánt és tárkonyt kivesszük.
  4. A tejfölt simára keverjük tojások sárgájával, hozzáadunk 2-3 merőkanálnyi levest, majd a maradék leveshez öntjük. Hozzáadjuk az apróra vágott tárkonyt és a lestyánt, és felfőzzük.
  5. Levesszük a tűzről. Sóval, borssal, ecettel ízesítjük.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 5 855
elküldve: 3
receptkönyvben: 99
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1970 recept

receptjellemzők

konyha: erdélyi
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
konyhatitkok: gourmet
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

savanyú leves, csurgatott leves

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

451
napraforgó olaj 4 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 150 g
zeller 100 g
fehérrépa 50 g
burgonya 600 g
zöldség alaplé 1.5 l
tejföl 400 g
tojássárgája 2 db
tárkony 4 szál
lestyán 2 szál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
ecet 2 ek