Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajtos burgonyaleves húsgolyóval

Sajtos burgonyaleves húsgolyóval
Sajtos burgonyaleves húsgolyóval
50 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Friss fehér kenyérrel. Egy finom, kiadós leves hideg hétköznapokra.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát, a hagymát és a pórét megtisztítjuk, mossuk. A burgonyát és a hagymát kockákra, a pórét vékony gyűrűkre vágjuk.
  2. Az egészet 2 ek olajban megdinszteljük, felöntjük a levessel, lefedve kb. 15 percig főzzük.
  3. A darált húshoz adjuk a petrezselymet, sóval, borssal ízesítjük, átgyúrjuk, majd apró golyókat formázunk, amelyeket a megmaradt olajban aranybarnára sütünk.
  4. A sajtot felolvasztjuk a levesben. Majoránnával, sóval, köménnyel és citromlével ízesítjük. Hozzáadjuk a húsgolyókat, és kb. 5 percig főzzük.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 137
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

sajtos krumplileves, burgonyaleves húsgolyóval, sajtos krumplileves húsgolyóval

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

513
burgonya 800 g
póréhagyma 2 közepes db
vöröshagyma 1 közepes db
napraforgó olaj 4 ek
zöldség alaplé 1200 ml
darált sertéshús 300 g
petrezselyem 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
sajt 150 g
majoranna 1 teáskanál
köménymag 0 ízlés szerint
citromlé 2 ek