r
Nosalty Logó

Tárkonyos gombás-borsós szósz spagettivel

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Tárkonyos gombás-borsós szósz spagettivel
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 1255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 6276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Összesen 90 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.9 g

Zsír

  • Összesen
    54 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    125 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1876.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    114 mg
  • Kálcium
    356 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    701 mg
  • Nátrium
    514 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    146.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    1057.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    433 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    77 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    320 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    525 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    309 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    1451 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    4255 micro
Összesen 1255 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.7 g

Zsír

  • Összesen
    270 g
  • Telített zsírsav
    110 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    15 g
  • Koleszterin
    623 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    9383.7 g
  • Cink
    28 mg
  • Szelén
    572 mg
  • Kálcium
    1780 mg
  • Vas
    48 mg
  • Magnézium
    865 mg
  • Foszfor
    3504 mg
  • Nátrium
    2568 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    731.1 g
  • Cukor
    91 mg
  • Élelmi rost
    77 mg

VÍZ

  • Összesen
    5288.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2167 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    385 mg
  • D vitamin:
    175 micro
  • K vitamin:
    1601 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    8 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    96 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    2624 micro
  • Kolin:
    527 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1546 micro
  • α-karotin
    126 micro
  • β-karotin
    7254 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    21275 micro
Összesen 6276 kcal
  • 4% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 81% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.5 g

Zsír

  • Összesen
    3.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    133.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    50 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    10.4 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    7 mg
  • Retinol - A vitamin:
    22 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    103 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    302 micro
Összesen 90 kcal

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Elkészítés

A szószhoz

  1. A gombát tisztítsuk meg, és vastagabb szeletekre vágjuk.
  2. Az olajon a felkarikázott újhagymát (zöld része is), fokhagymát áttörve, kevés sóval fedő alatt puhára pároljuk, kb. 2 perc, beletesszük a vastagabbra szeletelt gombát (a tönkjét is beleszeleteljük), a zöldborsót, vízzel felöntjük, ízesítjük sóval és őrölt borssal.
  3. Teszünk bele finomra vágott zellerzöldet, petrezselymet, tárkonyt, és főzzük kb. 20-25 percig 150-160 fokon fedő alatt, kóstoljuk, ha készen van, puha, belenyomjuk a két tömlős natúr ömlesztett sajtot, és a reszelt füstölt sajtot, pár percig főzzük. Készen van.
  4. Felöntjük a tejszínnel, keverés mellett összeforraljuk, közben kóstoljuk, szükség szerint sózzuk és borsozzuk, ha felforrt, pár perc főzés után készen van, kikapcsoljuk.
  5. Lobogó sós, olajos vízben kifőzzük előírás szerint a tésztát, és a szósszal együtt tálaljuk vagy egymás mellett vagy összeforgatva.
  6. Tálaláskor a felhasznált fűszerzölddel díszítsük.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 108
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 5081
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 01.

Ajánló

A friss csiperkegombát tisztítás után a tönkjével együtt, felszeleteljük, kicsit vastagabb szeletekre vágva, hogy megfővés után is látható és harapható gomba maradjon a tányéron. Az újhagyma végét levágjuk, éppen csak a gyökér részét vékonyan, de nem csak a fehér, hanem a friss és zsenge zöld részét is felszeleteljük. Újburgonya levest ettünk előtte, sok friss zsenge zöldséggel, csipetkével.:-)) Valami hasonló friss, újzöldséges levest, krémlevest tálaljunk-kínálhatunk még elé. Nagyon finom friss földi epres-szamócás sütit, sárgabarackos sütit kínáljunk, illetve tálaljunk utána.:-))

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Tárkonyos gombás-borsós szósz spagettivel
Éva-Anyóca 350 recept

Friss és jó sok csiperkegomba, kertből újhagyma, zsenge borsó (mirelit vagy friss),  friss kerti zöldfűszerek, spagetti - máris kész a finom és gyors ebéd. A szósznak nem csak a finom tejszín, hanem a friss zöldfűszerek, a friss csiperkegomba jellegzetes zamata, és a füstölt sajt, a natúr tömlős sajt is együttesen ad finom ízt. :-) Ebben az ételben próbáltam ki , a nem régen változtatott és újra kapható  Medve sajt család új és nagyon finom tagját, a natúr tömlőset, sokkal teltebb sajtosabb íze van, mint régen.:-)) Nem az olcsó tömlős sajt kategória, de megéri, nagyon finom vele az étel.:-) Spagettival, akár linguinivel tálalva, finom.:-) Ennyi a történet.:-)

Hozzávalók

A szószhoz

A körethez

A tálaláshoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek