r
Nosalty Logó

Talján cukkinikarikák

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Ági78
Talján cukkinikarikák
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1867 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 101 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    48.4 g

Zsír

  • Összesen
    28.7 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    139 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2466.9 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    45 mg
  • Kálcium
    506 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    151 mg
  • Foszfor
    750 mg
  • Nátrium
    1004 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    43.4 g
  • Cukor
    9 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    480.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    253 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    78 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    265 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    136 mg
  • Retinol - A vitamin:
    154 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1186 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    7565 micro
Összesen 621 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    145.3 g

Zsír

  • Összesen
    86 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    31 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    417 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7400.8 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    1517 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    452 mg
  • Foszfor
    2251 mg
  • Nátrium
    3013 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    130.3 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    16 mg

VÍZ

  • Összesen
    1440.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    759 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    233 mg
  • D vitamin:
    43 micro
  • K vitamin:
    795 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    41 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    376 micro
  • Kolin:
    407 mg
  • Retinol - A vitamin:
    462 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3557 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22694 micro
Összesen 1867 Kcal
  • 8% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    393.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    120 mg
  • Nátrium
    160 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    76.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    40 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    12 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    22 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    189 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1207 micro
Összesen 101 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A cukkinit megpucoljuk, végeit levágjuk, és 6 egyforma karikára vágjuk. Lehetőleg akkora cukkiniből készítsük, amiből kb. 4 cm-es karikák lesznek. Belső szivacsos, maggal teli részüket kivágjuk, lesózzuk, és kb. 15 percig állni hagyjuk.
  2. A két mozzarellagolyóból 6 (kb. 0,5 cm-es) szép egyforma szeletet vágunk, a maradékot pedig felkockázzuk.
  3. Egy serpenyőben kevés olajon megdinszteljük az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk oregánóval, bazsalikommal, és elkezdjük pirítani.
  4. Mikor a leve félig elfőtt, hozzáadjuk a petrezselymet, a pirospaprikát és a mozzarellakockákat.
  5. Addig sütjük, míg a mozzarella el nem olvad, ekkor hozzáadjuk a rizst, meghintjük a liszttel, és kicsit pirítjuk, majd felöntjük 0,5 dl vízzel, és jól elkeverjük.
  6. A cukkinikarikákat enyhén sós, forrásban lévő vízbe dobjuk kb. 1 percre, így a sütés végére biztosan átpárolódnak.
  7. Egy tűzálló tál alját kikenjük egy kis olívaolajjal, majd belesorakoztatjuk a cukkinikarikákat.
  8. A raguval megtöltjük őket, a maradék vizet aláöntjük, alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőbe téve, kb. 40 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy a cukkini mennyire puha.
  9. Ha eléggé megpuhult, rátesszük a mozzarellaszeleteket, és rágrillezzük a tetejére.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 176
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 28
  • Össznézettség: 10846
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 29.

Ajánló

Könnyű nyári ebéd vagy vacsora.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Ezt az ételt legelőször akkor készítettem, mikor húgom eljött hozzánk.:) Úgy emlékszem, mindenkinek ízlett, így gondoltam, újra megcsinálom. Akkor nem mozzarellával készült, hanem edamival, mert az volt itthon. http://konyhaninnenkertentul.blogspot.hu/

Hozzászólások (0)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Mert a kajszibarackból vétek csak lekvárt készíteni

Bár a kajszibarack a nyár egyik legfontosabb gyümölcse, hiszen a magyarok egyik legkedveltebb lekvárja készül belőle, és a pálinkák között is előkelő helyet foglal el, hajlamosak vagyunk elfeledkezni arról, milyen sokféle finomság alkotóeleme lehet még.