Nosalty Logó

Fácánleves Kozma módra:

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Fácánleves Kozma módra:
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 461 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3685 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    946.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    931 micro
  • β-karotin
    2518 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 461 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.6 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6453.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    3672 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    285.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

VÍZ

  • Összesen
    7569.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2671 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    865 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1012 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    684 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    20143 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3379 micro
Összesen 3685 Kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 42 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A fácánokat megkopasztjuk, nem túl forró, enyhén sós vízben (ez elég babramunka, kitokozni, szőrteleníteni). A belsőséget eltávolítjuk a zúza és a szív kivételével (én a máját nem szoktam belefőzni). A megtisztított fácánt feldaraboljuk úgy, mint egy tyúkot, Ha a fácán túl kövér, a hájat leszedjük róla.
  2. Beletesszük kb. 6-7 literes fazékba, felöntjük hideg vízzel majdnem teli, a zöldségek térfogatának helyet hagyva.
  3. Feltesszük a tűzhelyre, közepes lángra (fokozatra), mikor felforrt, levesszük takarékra (kis fokozatra), lehabozzuk, hogy szép tiszta legyen a leve.
  4. Most beletesszük a megtisztított, félig négybe hasított sárgarépát, gyökeret és a zellert egyben.
  5. A vöröshagymáról lefejtünk egy sor héjat, és úgy tesszük bele.
  6. Mehet bele a petrezselyemzöld, a megpucolt fokhagyma gerezdek, bors, só.
  7. Nagyon lassú tűzön főzzük.
  8. A hús megpuhulása előtt kifőzzük a levestésztát. (cérnametélt vagy csigatészta)
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 21357
  • Feltöltés dátuma: 2011. július 02.

Ajánló

Ha van kedvünk, akkor a melle húsát ki lehet filézni, és vékony csíkokra szeletelni. Ezt akkor tegyük, mikor már teljesen megfőtt.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Az a legjobb, ha van az embernek legalább egy kedves vadász ismerőse, aki frissen lőve, szállítja a fácánokat, és egy önfeláldozó anyósa, aki hajlandó konyhakészre tisztítani helyettünk a jószágokat :).

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Most a zöldségeket fel kockáztam és kifelejtettem a petrezselyem zöldet így is nagyon finom lett. Jó étvágyat kívánok!

Vica28

Kedves Gyula! Én a fácánt inkább megnyúzom, ezzel elkerülve a "plusz" munkát. Miután megf?ztem a húst, megsütöm tejszínesen. Így is finom. :)

cékla

Kérhetem esetleg a tejszínes fácán receptjét, mert nálam is most készül levetk?zni egy fácán. És úgy gondolom, hogy a tejszínes fácánt a gyerekeim is megennék. Ha másképp nem lehet, akkor megkérem írja meg a czkatalin@yahoo.com email címre. Köszönöm és szép estét....

Vica28

Megkésve de nagyon szívesen! Ha már a leves majdnem kész van, és a hús is megf?tt vegyük ki. Én csináltam egy kis dinsztelt hagymaágyat a fácánnak. Tejszínt kevés liszttel összekevertem (kb. 2 ek.) só, bors és 1 mer?kanálnyi húslé - összekevertem rá a husira és be a süt?be. A fácánt még 4-5 gerezd darabolt fokhagymával megkínáltam. 20 perc alatt kész is. Jó étvágyat!

Törölt felhasználó

Ezt ki akarom próbálni! Már a fagyasztóban a fácán, de mi lesz a leves többi levével?

coffmano

Keresztapu! Ilyet nekem is hozhatsz ha van esetleg elfekv?ben egy kis fácán husi... :D :P

Törölt felhasználó

Vasárnap is f?ztem egy kakast! Nagyon jól sikerült.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek