r
Nosalty Logó

Fácánleves Kozma módra:

NS
Fácánleves Kozma módra:
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

461
Kalória
41.9g
Fehérje
35.7g
Szénhidrát
15.7g
Zsír
946.2g
Víz
114.5g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
4.8g
Cukor
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 461 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 3685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
Összesen 42 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41.9 g

Zsír

  • Összesen
    15.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    114 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    806.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    46 mg
  • Kálcium
    88 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    77 mg
  • Foszfor
    459 mg
  • Nátrium
    130 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    35.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    946.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    334 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    108 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    127 micro
  • Kolin:
    10 mg
  • Retinol - A vitamin:
    85 micro
  • α-karotin
    931 micro
  • β-karotin
    2518 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 461 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    335.6 g

Zsír

  • Összesen
    125.8 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    57 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    916 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6453.9 g
  • Cink
    20 mg
  • Szelén
    369 mg
  • Kálcium
    701 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    618 mg
  • Foszfor
    3672 mg
  • Nátrium
    1038 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    285.2 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    7569.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2671 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    273 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    865 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    107 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1012 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    684 micro
  • α-karotin
    7444 micro
  • β-karotin
    20143 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    3379 micro
Összesen 3685 kcal
  • 4% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 2% Zsír
  • 91% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • β-karotin
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    1.5 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    11 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    74.5 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    8 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    7 mg
  • Foszfor
    42 mg
  • Nátrium
    12 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    87.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    1 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    86 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 42 kcal

Elkészítés

  1. A fácánokat megkopasztjuk, nem túl forró, enyhén sós vízben (ez elég babramunka, kitokozni, szőrteleníteni). A belsőséget eltávolítjuk a zúza és a szív kivételével (én a máját nem szoktam belefőzni). A megtisztított fácánt feldaraboljuk úgy, mint egy tyúkot, Ha a fácán túl kövér, a hájat leszedjük róla.
  2. Beletesszük kb. 6-7 literes fazékba, felöntjük hideg vízzel majdnem teli, a zöldségek térfogatának helyet hagyva.
  3. Feltesszük a tűzhelyre, közepes lángra (fokozatra), mikor felforrt, levesszük takarékra (kis fokozatra), lehabozzuk, hogy szép tiszta legyen a leve.
  4. Most beletesszük a megtisztított, félig négybe hasított sárgarépát, gyökeret és a zellert egyben.
  5. A vöröshagymáról lefejtünk egy sor héjat, és úgy tesszük bele.
  6. Mehet bele a petrezselyemzöld, a megpucolt fokhagyma gerezdek, bors, só.
  7. Nagyon lassú tűzön főzzük.
  8. A hús megpuhulása előtt kifőzzük a levestésztát. (cérnametélt vagy csigatészta)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 120 p
  • Főzés ideje: 120 p

Az a legjobb, ha van az embernek legalább egy kedves vadász ismerőse, aki frissen lőve, szállítja a fácánokat, és egy önfeláldozó anyósa, aki hajlandó konyhakészre tisztítani helyettünk a jószágokat :).

További receptek

Aranyló tyúkhúsleves

Mi az? Aranyló, illatos, és minden gondra megoldás. Bizony, egy melengető tyúkhúsleves! Az ünnepekre való tekintettel most hoztunk nektek pár egyszerű ötletet, amivel még ízletesebbé ...

Kristyán Fanni

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek

Lusta asszony somlói galuskája

Nem szükséges hozzá három külön piskóta, rétegezni és éjszakákat pihentetni sem kell: ez a hamis somlói pikk-pakk elkészül, de ugyanúgy hozza azt az élvezeti élményt, mint a ...