r
Nosalty Logó

Tojásos-bazsalikomos rakott karfiol

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojást tartalmaz
NS
Tojásos-bazsalikomos rakott karfiol
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 773 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1545 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    330.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 773 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    661.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 1545 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 108 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük. A hagymát üvegesre pároljuk, amikor ez kész, rátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, a felaprított bazsalikom levelet (én frisset használtam), sót, paprikát, borsot. Ha teszünk bele chilit, akkor azt is. Ha szárazabb a darált hús, akkor tehetünk még bele kevés zsírt is, illetve egy pici vizet, hogy szaftosabb legyen. A karfiolt sós vízben előfőzzük, ízlés szerint. (Én teljesen puhán szeretem, de lehet félig is főzni, akkor egy picit ropogósabb marad.)
  2. A jénait kikenjük pici zsírral, az aljára sorban kirakjuk a karfiol rózsákat. Erre tetszés szerinti sorrendben tehetjük a tölteléket. (Én a karfiolra tettem a rizst, szépen egyenletesen, arra a szeletelt tojásokat, végül a darált húsos keveréket (a szaftját meghagytam, a tetejére kerülő öntethez.) Majd erre került egy újabb sor karfiol.
  3. A tetejére a következő került: 1 nagy tojást kikeverünk, belekeverjük a hús finom szaftját, sót, borsot, majd az egésznek a tetejére ráöntjük. Ez ha elég lazán van a rizs, tehát nincs megnyomkodva, lefolyik a jénai aljáig, átfutva az egész ételt. Miután megsül, krémessé válik a tojásos krém benne. A tetejére díszítésként szórhatunk bazsalikomot, de aki szeretné egy picit felturbózni, jócskán megszórhatja sajttal.
  4. A jénait nem előmelegített sütőbe tesszük, hanem együtt melegszik az étel a sütővel. Addig sütjük, ameddig el nem kezd pirosodni.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 45
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4143
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 28.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Párom nagyon szereti a rakott karfiolt, gondoltam meglepem. Hozzáfogtam egy klasszikus rakott karfiolhoz, utána úgy döntöttem, mégis rendhagyó leszek, és egy picit változtatok a recepten. A legnagyobb sugallatot a változtatásra az asztalon növő, szép nagy bazsalikom bokrom látványa nyújtotta. Végül is ez született belőle. :)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.

Ezért riad fel álmából sok ember éjjel 3-kor

Sok emberrel előfordul, hogy éjjel háromkor egyszer csak felriad álmából. Hogy mi okozza ezt a megmagyarázhatatlan jelenséget? Nem a mellkasunkra fekvő szellemek, sokkal inkább szorongásaink lehetnek a felelősek a kellemetlenségért.