r
Nosalty Logó

Tojásos-bazsalikomos rakott karfiol

NS
Tojásos-bazsalikomos rakott karfiol
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

773
Kalória
45.9g
Fehérje
92.6g
Szénhidrát
22.9g
Zsír
330.8g
Víz
392.6g
Koleszterin
6.4g
Élelmi rost
5.2g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 773 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 1545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 108 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    45.9 g

Zsír

  • Összesen
    22.9 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    393 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1119.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    67 mg
  • Kálcium
    112 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    83 mg
  • Foszfor
    598 mg
  • Nátrium
    246 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    92.6 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    330.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    134 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    95 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    357 micro
  • Kolin:
    400 mg
  • Retinol - A vitamin:
    134 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    337 micro
Összesen 773 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    91.8 g

Zsír

  • Összesen
    45.9 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    18 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    785 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2238.4 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    135 mg
  • Kálcium
    223 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    167 mg
  • Foszfor
    1196 mg
  • Nátrium
    491 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    185.1 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    661.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    269 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    144 mg
  • D vitamin:
    189 micro
  • K vitamin:
    44 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    24 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    713 micro
  • Kolin:
    800 mg
  • Retinol - A vitamin:
    268 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    675 micro
Összesen 1545 kcal
  • 9% Fehérje
  • 19% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 67% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.2 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    55 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    156.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    16 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    84 mg
  • Nátrium
    34 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    46.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    19 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    19 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 108 kcal

Elkészítés

  1. A rizst megfőzzük. A hagymát üvegesre pároljuk, amikor ez kész, rátesszük a darált húst, a zúzott fokhagymát, a felaprított bazsalikom levelet (én frisset használtam), sót, paprikát, borsot. Ha teszünk bele chilit, akkor azt is. Ha szárazabb a darált hús, akkor tehetünk még bele kevés zsírt is, illetve egy pici vizet, hogy szaftosabb legyen. A karfiolt sós vízben előfőzzük, ízlés szerint. (Én teljesen puhán szeretem, de lehet félig is főzni, akkor egy picit ropogósabb marad.)
  2. A jénait kikenjük pici zsírral, az aljára sorban kirakjuk a karfiol rózsákat. Erre tetszés szerinti sorrendben tehetjük a tölteléket. (Én a karfiolra tettem a rizst, szépen egyenletesen, arra a szeletelt tojásokat, végül a darált húsos keveréket (a szaftját meghagytam, a tetejére kerülő öntethez.) Majd erre került egy újabb sor karfiol.
  3. A tetejére a következő került: 1 nagy tojást kikeverünk, belekeverjük a hús finom szaftját, sót, borsot, majd az egésznek a tetejére ráöntjük. Ez ha elég lazán van a rizs, tehát nincs megnyomkodva, lefolyik a jénai aljáig, átfutva az egész ételt. Miután megsül, krémessé válik a tojásos krém benne. A tetejére díszítésként szórhatunk bazsalikomot, de aki szeretné egy picit felturbózni, jócskán megszórhatja sajttal.
  4. A jénait nem előmelegített sütőbe tesszük, hanem együtt melegszik az étel a sütővel. Addig sütjük, ameddig el nem kezd pirosodni.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Párom nagyon szereti a rakott karfiolt, gondoltam meglepem. Hozzáfogtam egy klasszikus rakott karfiolhoz, utána úgy döntöttem, mégis rendhagyó leszek, és egy picit változtatok a recepten. A legnagyobb sugallatot a változtatásra az asztalon növő, szép nagy bazsalikom bokrom látványa nyújtotta. Végül is ez született belőle. :)

További receptek

Rakott újburgonya

Formabontó rakott krumpli az alábbi, mégis ugyanolyan komfortos és házias, mint az eredeti verzió. Használjunk hozzá zsenge újburgonyát, ízes kolbászt és tojást, a tálaláshoz pedig ...

Lakos Benedek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek