r
Nosalty Logó

Diétás rakott karfiol

NS
Diétás rakott karfiol
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

454
Kalória
44g
Fehérje
11.3g
Szénhidrát
25.8g
Zsír
303g
Víz
184.5g
Koleszterin
2.7g
Élelmi rost
5.8g
Cukor
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 80 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    44 g

Zsír

  • Összesen
    25.8 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    185 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1180.7 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    276 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    75 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    260 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    303 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    185 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    59 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    194 mg
  • Retinol - A vitamin:
    183 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    5 micro
Összesen 454 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    176 g

Zsír

  • Összesen
    103.4 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    738 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4722.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    166 mg
  • Kálcium
    1105 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    300 mg
  • Foszfor
    2096 mg
  • Nátrium
    1041 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    45.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

Víz

  • Összesen
    1211.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    741 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    234 mg
  • D vitamin:
    27 micro
  • K vitamin:
    80 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    60 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    372 micro
  • Kolin:
    778 mg
  • Retinol - A vitamin:
    730 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    105 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    20 micro
Összesen 1816 kcal
  • 11% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.8 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    209 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    49 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    93 mg
  • Nátrium
    46 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    2 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

Víz

  • Összesen
    53.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    5 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1 micro
Összesen 80 kcal

Elkészítés

  1. A megtisztított, rózsáira szedett karfiolt ételízeítős vízben feltesszük főzni. Csak addig főzzük, míg a torzsája meg nem puhul, a sütőben úgyis fog még puhulni.
  2. A felkockázott hagymát egy kevés olajon üvegesre pirítjuk. Rádobjuk a felkockázott husit, sózzuk, borsozzuk. Ha már egy kis levet eresztett a hús, megszórjuk a majorannával és a fokhagyma granulátummal is (ez utóbbi elhagyható, vagy megoldható nagyon apróra vágott fokhagymával is).
  3. Egy hőálló tájat kikenünk vajjal, illetve körbeszórjuk zsemlemorzsával, hogy ne égjen le az étel.
  4. Az edény aljára rakunk egy réteg karfiolt, majd arra mehet a hús. A húsos réteget megkenjük tejföllel (illetve én sajtot is szoktam ide is szórni, mert nagyon szeretem:)).
  5. Majd a végére jöhet még egy karfiolréteg, amit megint megkenünk tejföllel, és megszórunk sajttal. A tetejét meg lehet hinteni még zsemlemorzsával is, finomabb, ha rápirul.
  6. 200 °C-on kb 25 percig sütjük, és plusz 5 percig pirítjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 10 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Valami könnyedebbre vágytam a nagy nyári melegben, ezért döntöttem a csirke mellett a darált hús helyett. Ezekkel a fűszerekkel így is tökéletes.:)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Olasz rakott kel

Olasz recept alapján, de érdekességképpen nem paradicsomosan készült ez a rakott kel. Rizs helyett burgonya, húsféleségként pedig szárított, füstölt sonka került benne. A sajtoktól ...

Gréti

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek