Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás lepény Évi néni konyhájából

Szilvás lepény Évi néni konyhájából
Szilvás lepény Évi néni konyhájából
60 perc / előkészület: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezzel láttam vendégül kedves kollégáimat a születésnapom alkalmával. Elfogyott egy nagy tálca süti. Ezt sikernek könyveltem el. Ebből a mennyiségből 30 szelet lett.

hozzávalók / 12 adag

A tésztához

A feltéthez

A tojáshabhoz

Az öntethez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tejet meglangyosítjuk, hozzáakeverünk 2 ek mézet, belemorzsoljuk az élesztőt, és megkelesztjük 5-6 perc alatt.
  2. Hozzáadjuk a joghurtot, tojássárgát, cukrot, olvasztott  vajat, burgonyapelyhet, a fűszereket és a lisztet, rugalmasan lágy tésztát gyúrunk belőle, melyet fél órát kelesztünk, majd lisztezett deszkán tepsi méretűre nyújtunk, és sütőppírral bélelt tepsibe teszünk.
  3. Míg a tészta kel, megmossuk a szilvát, megszárítjuk, kimagozzuk, szorosan a tészta tetejét kirakjuk vele, megszórjuk szegfűszeges-fahéjas porcukorral.
  4. Előmelegített sütőbe tesszük hőlégkeverésen 20 percig sütjük, majd a tetejére simítjuk az 5 tojásfehérjéből és 5 kanál cukorból felvert habot, melybe belekeverünk 3 ek szilvalekvárt, így sütjük még 15 percig. Vigyázzunk rá, hogy a hab ne száradjon ki!
  5. Közben 3 ek híg szilvalekvárhoz adunk 1 ek mézet és 0,5 dl mézes szilvapálinkát. Ezzel az öntettel locsolgatjuk meg a kész sütemény tetejét.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 39x33 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 113
elküldve: 1
receptkönyvben: 55
elkészítve: 1/7
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

tojáshabos gyümölcslepény, élesztős szilvás lepény, habos lepény szilvával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

391
tej 1 dl
joghurt 2.5 dl
méz 2 ek
élesztő 2.3 dkg
margarin 10 dkg
tojássárgája 2 db
cukor 6 dkg
burgonyapehely 4 dkg
finomliszt 50 dkg
sáfrány 1 csipet
narancsvirág aroma 10 ml
vanília kivonat 1 teáskanál
citromlé 1 ek
citruspor 0.5 ek
sikér 1 ek
1 csipet
szilva 1 kg
porcukor 3 ek
fahéj 0 ízlés szerint
szegfűszeg 0.5 kávéskanál
tojásfehérje 5 db
szilvalekvár 3 ek
cukor 5 ek
szilvalekvár 3 ek
pálinka 0.5 dl
méz 1 ek