r
Nosalty Logó

Friss és lédús szilvatorta

NS
Friss és lédús szilvatorta
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

Omlós tészta

A torta elkészítése

737
Kalória
9.9g
Fehérje
115.9g
Szénhidrát
27.8g
Zsír
226.7g
Víz
112.2g
Koleszterin
5g
Élelmi rost
64.7g
Cukor
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Omlós tészta

A torta elkészítése

Összesen 737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Omlós tészta

A torta elkészítése

Összesen 2946 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír

Omlós tészta

A torta elkészítése

Összesen 184 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    9.9 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    257.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    38 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    32 mg
  • Foszfor
    137 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    115.9 g
  • Cukor
    65 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    226.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    22 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    35 micro
  • Kolin:
    52 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    496 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    244 micro
Összesen 737 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    39.5 g

Zsír

  • Összesen
    111.1 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    449 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1031.1 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    102 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    129 mg
  • Foszfor
    546 mg
  • Nátrium
    89 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    463.5 g
  • Cukor
    259 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    906.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1092 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    89 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    70 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    138 micro
  • Kolin:
    210 mg
  • Retinol - A vitamin:
    916 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1984 micro
  • β-crypt
    333 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    975 micro
Összesen 2946 kcal
  • 3% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 60% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    2.5 g

Zsír

  • Összesen
    7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    64.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    10 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    34 mg
  • Nátrium
    6 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    29.1 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    56.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    68 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    57 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    61 micro
Összesen 184 kcal

Elkészítés

Omlós tészta

  1. A lisztet szitáljuk a munkalapra, és a közepébe nyomjunk egy kis mélyedést. A vajdarabkákat osszuk el a mélyedés peremén. A tojást üssük egy csészébe (így ellenőrizzük a frissességét), majd öntsük a mélyedésbe. A cukrot és a sót szórjuk a liszt szélére.
  2. Az egészet keverjük össze alaposan, amíg a lisztbe minden anyagot beledolgozunk. Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal, majd formáljunk gömböt belőle. A tésztagömböt csomagoljuk fóliába, és legalább 30 percre tegyük hűtőbe.
  3. Gyümölcstorta-alaphoz nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd a tortaforma karimájával szúrjunk ki belőle egy kerek lapot. A kiszúrt tésztát csavarjuk a nyújtófára, majd a tésztalapot terítsük a tortaforma aljára. A tésztát villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne képződjenek hólyagok. A tortaforma karimáját csíptessük az alap köré.
  4. A maradék tésztából formáljunk hengert, és helyezzük el körben a forma oldala mentén, és kézzel lelapítva formázzunk belőle peremet.

A torta elkészítése

  1. Készítsük el az omlós tésztát, majd pihentessük. A kinyújtott tésztát terítsük a kikent kapcsos tortaforma aljára, és a széleit húzzuk magasra. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütőt 160°C-ra).
  2. A szilvát mossuk meg, csepegtessük le, és magozzuk ki. Vágjuk gerezdekre és legyező alakban terítsük szét a tésztán.
  3. Süssük kb. 40 percig.
  4. Tortarácsra téve hűtsük ki, a tetejére szórjunk nagy szemű cukrot.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 p
  • Sütés ideje: 40 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26

Már a vége felé járt a szilvaidény, és még maradt egy kevés szilvánk, ami sehogy sem akart elfogyni, ezért úgy döntöttem, hogy mielőtt megromlik, keresek hozzá egy jó kis receptet, amihez felhasználhatom. Így találtam egy könyvben ezt a különlegesen finom és egyszerű receptet, amit gyorsan el lehet készíteni, és ráadásul még nagyon tápláló is, mivel friss, lédús gyümölccsel el lehet készíteni. :)

További receptek

Paradicsomos pite

Ropogósra sült leveles tésztán krémes ricotta és lédús paradicsom, mindez megkoronázva a kapribogyó sósságával a bazsalikom frissességével és az olívaolaj lágyságával. Bármilyen ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Egyáltalán nem mindegy, mikor vacsorázol télen – Az alvásod báhatja,...

Télen nemcsak a hőmérséklet és a napfény hiánya alakítja át a mindennapjainkat, hanem az is, hogyan reagál a szervezetünk az esti étkezésre. A kutatások szerint a vacsora időpontja ilyenkor sokkal nagyobb hatással van az anyagcserére, az alvásra és az energiaszintre, mint az év bármely más szakaszában. De mikor érdemes utoljára enni, hogy a testünk valóban jól működjön?

Top Receptek