Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Friss és lédús szilvatorta

Friss és lédús szilvatorta
Friss és lédús szilvatorta
80 perc / előkészület: 40 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Már a vége felé járt a szilvaidény, és még maradt egy kevés szilvánk, ami sehogy sem akart elfogyni, ezért úgy döntöttem, hogy mielőtt megromlik, keresek hozzá egy jó kis receptet, amihez felhasználhatom. Így találtam egy könyvben ezt a különlegesen finom és egyszerű receptet, amit gyorsan el lehet készíteni, és ráadásul még nagyon tápláló is, mivel friss, lédús gyümölccsel el lehet készíteni. :)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

Omlós tészta

  1. A lisztet szitáljuk a munkalapra, és a közepébe nyomjunk egy kis mélyedést. A vajdarabkákat osszuk el a mélyedés peremén. A tojást üssük egy csészébe (így ellenőrizzük a frissességét), majd öntsük a mélyedésbe. A cukrot és a sót szórjuk a liszt szélére.
  2. Az egészet keverjük össze alaposan, amíg a lisztbe minden anyagot beledolgozunk. Gyúrjuk össze gyors mozdulatokkal, majd formáljunk gömböt belőle. A tésztagömböt csomagoljuk fóliába, és legalább 30 percre tegyük hűtőbe.
  3. Gyümölcstorta-alaphoz nyújtsuk ki vékonyra a tésztát, majd a tortaforma karimájával szúrjunk ki belőle egy kerek lapot. A kiszúrt tésztát csavarjuk a nyújtófára, majd a tésztalapot terítsük a tortaforma aljára. A tésztát villával szurkáljuk meg, hogy sütés közben ne képződjenek hólyagok. A tortaforma karimáját csíptessük az alap köré.
  4. A maradék tésztából formáljunk hengert, és helyezzük el körben a forma oldala mentén, és kézzel lelapítva formázzunk belőle peremet.

A torta elkészítése

  1. Készítsük el az omlós tésztát, majd pihentessük. A kinyújtott tésztát terítsük a kikent kapcsos tortaforma aljára, és a széleit húzzuk magasra. Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses sütőt 160°C-ra).
  2. A szilvát mossuk meg, csepegtessük le, és magozzuk ki. Vágjuk gerezdekre és legyező alakban terítsük szét a tésztán.
  3. Süssük kb. 40 percig.
  4. Tortarácsra téve hűtsük ki, a tetejére szórjunk nagy szemű cukrot.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 26 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 833
elküldve: 1
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

SnowLeopard

Mióta szakács: 2014.10.02.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
nehézség: közepes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szilvás lepény, szilvás pite, nagyon szilvás torta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

737
finomliszt 250 g
vaj 125 g
tojás 1 db
cukor 65 g
1 csipet
szilva 1 kg
cukor 100 g