Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Marcipános-szilvás pite

Marcipános-szilvás pite
Marcipános-szilvás pite
100 perc / előkészület: 70 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A recept a Mindmegettéről származik, kisebb módosításokkal. Gyors, egyszerű és nagyon finom süti marcipánimádóknak, mindenkorra. Külsőre nem olyan látványos, én mikor először csináltam, percekig csak nézegettem, hogy én itt valamit elrontottam, mert olyan kis csúf... Aztán megettem egy szeletet, és azonnal nyúltam a szakácskönyvemért, hogy feljegyezzem a kincseim közé! :) A képen is száraznak tűnhet, de NEM AZ! Csak a marcipánkrém így sül meg, és olyan, mintha valami porlós borzalom lenne, pedig távol áll tőle. :)

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

  • 1 csomag leveles tészta (fagyasztott, vagy vajas tészta, NEM kinyújtott, hanem tégla!)
  • 1 ek vaj (a tepsi kikenéséshez)

A marcipánkrémhez

A szilvakrémhez

ajánlat

Langyosan is isteni, de érdemes egy nappal hamarabb megcsinálni, mert utólag kiderült, hogy másnap még finomabb volt, és tovább puhult a süti (már az az 1-2 kocka, amit megmentettem magamnak reggelire).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A leveles tésztát összeállítás előtt kb. 1 órával kivesszük a mélyhűtőből, és kicsomagolva, szobahőmérsékleten hagyjuk felolvadni.
  2. Ezalatt elkészítjük a krémeket.
  3. A szilvákat a vízben felrottyantjuk, és kb 10 perc alatt puhára főzzük. Beleszórjuk a fahéjat, és ha kissé kihűlt, turmixgépben vagy botmixerrel pépesítjük. (Egyébként ez egy kiváló expressz szilvalekvár-recept önmagában, mert a végeredmény egy isteni, fűszeres lekvárszerűség, ami bármibe használható.)
  4. A marcipánkrémhez a mandulát, a cukrot, az aromát és a vizet összekeverjük villával, majd hozzáadjuk a tojássárgáját.
  5. Az időközben kiengedett leveles tésztát folpackon kinyújtjuk kb. 3-4 mm-esre, és egy kb 15x30-as tepsibe való téglalapot szabunk ki belőle. A kimaradó tésztából 1 cm-es csíkokat vágunk ki, ez megy majd a tetejére dísznek.
  6. A tepsit kivajazzuk, a tésztalapot beleterítjük. Erre rákenjük a szilvakrémet.
  7. A tojásfehérjéket felverjük kemény habbá, majd beleforgatjuk a marcipánkrémbe, és ezt a szilvarétegre simítjuk.
  8. A süti tetejére rátesszük a kimaradt tésztacsíkokat tetszés szerint, majd előmelegített sütőben halvány aranybarnára sütjük.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 15x30 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 439
elküldve: 0
receptkönyvben: 49
elkészítve: 0/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Sütőtök89

Mióta szakács: 2012.06.13.
66 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

mandulakrémes szilvás pite, leveles pite szilvával és marcipánkrémmel, leveles tészta marcipánkrémes aszalt szilvával

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

670
leveles tészta 1 csomag
vaj 1 ek
tojás 2 db
mandula 10 dkg
porcukor 9 dkg
mandulaaroma 2.5 ml
víz 30 ml
aszalt szilva 20 dkg
fahéj 1 kk
víz 2.5 dl