Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szilvás pite Andellától

Szilvás pite Andellától
Szilvás pite Andellától
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A családunk egyik kedvenc pitéje, és ilyenkor ősszel nagyon sokszor megsütöm, hamar megy, és isteni finom :), az elkészítése sem bonyolult, csak ajánlani tudom minden szilva kedvelőnek!!!

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A töltelékhez

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. 33 dkg lisztet összegyúrjuk a vajjal, a sóval, 2 dkg cukorral és a vízzel. Fontos, hogy a vaj is és a víz is hideg legyen. Miután összeállt a tészta, egy fél órára hűtőbe tesszük.
  2. Elővesszük a tésztát, kinyújtjuk, majd kibéleljük vele az előtte kivajazott pite formát, majd 180 fokos sütőbe tesszük, és 10 percig elősütjük (vaksütés).

A töltelékhez

  1. A folyékony tölteléket összekeverjük, és a szilvát előkészítjük.
  2. Ha kivettük az elősütött pitét, szépen körberakjuk a szilvát, és ráöntjük a tölteléket.
  3. Berakjuk a sütőbe, és kb. 40 perc alatt készre sütjük. Langyosra hűlve szeleteljük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 28 cm
  • elkészítettem: 8 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 779
elküldve: 0
receptkönyvben: 12
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Andella

Mióta szakács: 2014.11.27.
4 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
alkalom: buli receptek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
kalória: átlagos
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

szilvás sütemény, gyümölcsös pite, krémes szilvás pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

584
finomliszt 33 dkg
cukor 2 dkg
vaj 15 dkg
víz 5 evőkanál
tojás 2 db
cukor 2 púpozott ek
étkezési keményítő 2 evőkanál
főzőtejszín 150 ml
tejföl 150 ml
szilva 600 g
fahéj 2 kávéskanál
szegfűszeg 1 teáskanál