r
Nosalty Logó

Szilvás-diós töltött pulykamell zelleres pürével

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
SPAR
Szilvás-diós töltött pulykamell zelleres pürével
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 877 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 3500 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A húshoz

A körethez

Összesen 186 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.2 g

Zsír

  • Összesen
    50.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    207 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1187.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    108 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    133 mg
  • Foszfor
    667 mg
  • Nátrium
    210 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.8 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    278.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    151 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    56 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    138 micro
  • α-karotin
    14 micro
  • β-karotin
    133 micro
  • β-crypt
    23 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    44 micro
Összesen 877 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    244.8 g

Zsír

  • Összesen
    202.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    54 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    67 g
  • Koleszterin
    826 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4749.7 g
  • Cink
    21 mg
  • Szelén
    234 mg
  • Kálcium
    432 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    530 mg
  • Foszfor
    2668 mg
  • Nátrium
    838 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    187.4 g
  • Cukor
    88 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1112.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    604 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    57 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    160 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    222 micro
  • Kolin:
    111 mg
  • Retinol - A vitamin:
    554 micro
  • α-karotin
    57 micro
  • β-karotin
    533 micro
  • β-crypt
    93 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    177 micro
Összesen 3500 kcal
  • 14% Fehérje
  • 11% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 64% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • B6 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    44 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    23 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    141 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.9 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    58.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    6 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    28 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    9 micro
Összesen 186 kcal

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Elkészítés

A húshoz

  1. A pulykamelleket vékony szeletekre vágjuk, fólia alatt finoman kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk mindkét oldalukat.
  2. A burgonyát és zellert megtisztítjuk, apró kockákra vágjuk, majd sós vízben puhára főzzük.
  3. A diót durvára vágjuk, majd egy száraz serpenyőben megpirítjuk. Az aszalt szilvát felaprítjuk és leöntjük a konyakkal/rummal.
  4. Egy tálba öntjük a felkockázott puha vajat, majd elkeverjük 2 ágnyi kakukkfűvel, sóval-borssal. A tálhoz adjuk a megpirított diót, a beáztatott szilvát és a mézet, a szilvalekvárt, majd jól elkeverjük az egészet.
  5. Az így elkészült töltelékkel kenjük meg a pulykamellszeletek közepét, majd szorosan feltekerjük, és fogpiszkálókkal megtűzdeljük.
  6. Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk, majd a pulykamellhengerek mindegyik oldalát megpirítjuk.
  7. Egy vajjal kikent tepsibe tesszük a megpirított hengereket, majd 180 fokos sütőben kb. 20 perc alatt készre sütjük.
  8. A megfőtt zöldségeket összetörjük, majd a tejföllel és a puha vajjal krémesre keverjük. Sózzuk-borsozzuk, reszelünk rá egy kevés szerecsendiót, majd a korongokra vágott pulykával tálaljuk. Egy-két szál rozmaringgal díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 148
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 5203
  • Feltöltés dátuma: 2018. december 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ha bizonytalan vagy, mi kerüljön szenteste az ünnepi asztalra, adunk egy tuti tippet!

Hozzávalók

A húshoz

A körethez

Címlapról ajánljuk

További cikkek