Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Fenyőmagos pulykarolád diómártással

Fenyőmagos pulykarolád diómártással
Fenyőmagos pulykarolád diómártással
55 perc / előkészület: 20 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A leírás alapján bonyolultnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Ha vendégváráshoz szánjuk, a húst előre is elkészíthetjük, hűtőben másnapig simán eláll, így aznap már csak a mártást és a burgonyát kell elkészíteni. A burgonya-tornyocskákat is előre kinyomkodhatjuk (1-2 órával, nem fog összeesni), és mikor a vendégek a levest kanalazzák, usgyi be a sütőbe. A diómártást viszont úgy időzítsük, hogy friss legyen, egyébként is kb. 5 perc elkészíteni. Sem a mártás, sem a tornyocskák nem hálálják meg az újramelegítést. (A burgonya kb. vattacukor állagú, a mártás pedig egy trutyi lesz:) ) Ha a mártást mégis melegíteni kellene, kevés tejszínt adjunk még hozzá, és semmi gond nem lesz az állagával.
Kellékigényes, be kell szerezni hozzá egy jóféle habzsákot. A műanyag, injekcióstűre emlékeztető nyomókákkal (amelyikeknek orrán-száján folyik minden) ne kísérletezzünk. :) Higgyétek el, érdemes beruházni egy jó habzsákba. (Pl. Ikeában is van egész olcsón vagy profibb változatban pl. a Metróban, azt hiszem, Zenker, bár nem biztos- utóbbi jobb, nekem van mindkettő.)


hozzávalók / 4 adag

A pulykaroládhoz

A diómártáshoz

A burgonya tornyocskákhoz

ajánlat

Elsősorban vendégváráshoz, ünnepi alkalomra ajánlom.

Szólj hozzá!

elkészítés

A pulykamellrolád elkészítése:

  1. A pulykamellfiléből 4 egyforma szeletet vágunk (kb. 14 dkg-os szeleteket). Klopfoljuk (tipp: folpackfólia alatt), mindkét oldalát sózzuk, fehérborssal hintjük.
  2. A maradék 20-26 dkg "nyesedék" húst a tejszínnel, tojásfehérjével, sóval és fehérborssal rúdmixerrel vagy robotgéppel pépesítjük.
  3. Hozzáadjuk a fenyőmagot, összedolgozzuk, és az így keletkezett fenyőmagvas pürét fölkenjük a pulykamell szeletekre.
  4. Két szélét kissé behajtjuk, és lazán feltekerjük (mint a piskótatekercset).
  5. Egy megfelelő nagyságú tepsit vékonyan kiolajozunk, és egymás mellé szorosan belehelyezzük a pulykamell tekercseket úgy, hogy az illesztett része legyen alul.
  6. Kb. 125-130 fokos sütőben 35 percig sütjük.
  7. Tálalás előtt még forrón kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
Diómártás elkészítése:
  1. A diót a sütőben enyhén megpirítjuk. A barna külső héját kézzel ledörzsöljük (ami lejön róla). Majd késsel gorombára vágjuk.
  2. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, ezen a diót átpirítjuk, fehérborssal, sóval ízesítjük (éppen hogy csak), majd tejszínnel felöntjük, és beforraljuk.
Pommes du chef (burgonya tornyocska) elkészítése:
  1. A főtt burgonyát áttörjük, mint a burgonyapürét. Olvasztott vajat adunk hozzá, ízesítjük sóval és a tojássárgákkal, jól összekeverjük.
  2. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és vajazott, zsemlemorzsával megszórt sütőlemezre kicsi tornyokat formázunk.
  3. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szélei enyhén megbarnulnak.

  • sütési hőfok: 130°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 002
elküldve: 6
receptkönyvben: 152
elkészítve: 6/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Juci (strawberry)

Mióta szakács: 2010.03.31.
162 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

fenyőmagos pulykarolád diómártással és burgonyatornyocskákkal, fenyőmagos hústekercsek diómártással

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csokipancsi
csokipancsi / csokipancsi Tue, 2015-01-20 21:49

Tokeletes recept! Eddig nem tudtam, hogy csináljam meg a pulykamellet, hogy ne szaradjon ki, es vegre megtaláltam! Isteni! Mindenkinek csak ajánlani tudom. Koszi a receptet:)

1390
pulykamell 80 dkg
fenyőmag 10 dkg
tojásfehérje 1 db
főzőtejszín 1 dl
1 kk
fehér bors 1 kk
napraforgó olaj 1 dl
vaj 5 dkg
dió 15 dkg
főzőtejszín 2 dl
fehér bors 0.5 kk
burgonya 1 kg
vaj 5 dkg
tojássárgája 3 db
1 tk