r
Nosalty Logó

Fenyőmagos pulykarolád diómártással

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Fenyőmagos pulykarolád diómártással
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
130 °C
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pulykaroládhoz

A diómártáshoz

A burgonya tornyocskákhoz

Összesen 1391 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pulykaroládhoz

A diómártáshoz

A burgonya tornyocskákhoz

Összesen 5564 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A pulykaroládhoz

A diómártáshoz

A burgonya tornyocskákhoz

Összesen 210 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    62.8 g

Zsír

  • Összesen
    109.9 g
  • Telített zsírsav
    29 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    39 g
  • Koleszterin
    373 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2657.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    61 mg
  • Kálcium
    196 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    1269 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    371.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    306 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    38 mg
  • D vitamin:
    34 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    113 micro
  • Kolin:
    193 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    80 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    187 micro
Összesen 1391 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    251.1 g

Zsír

  • Összesen
    439.6 g
  • Telített zsírsav
    118 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    133 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    157 g
  • Koleszterin
    1491 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10628.9 g
  • Cink
    29 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    785 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    892 mg
  • Foszfor
    3559 mg
  • Nátrium
    5075 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    15 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.2 g
  • Cukor
    27 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    1487.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1222 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    50 mg
  • C vitamin:
    153 mg
  • D vitamin:
    137 micro
  • K vitamin:
    89 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    56 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    451 micro
  • Kolin:
    773 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1195 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    319 micro
  • β-crypt
    20 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    746 micro
Összesen 5564 Kcal
  • 11% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    9.5 g

Zsír

  • Összesen
    16.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    56 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    401.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    30 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    192 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    46 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    29 mg
  • Retinol - A vitamin:
    45 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    28 micro
Összesen 210 Kcal

Hozzávalók

A pulykaroládhoz

A diómártáshoz

A burgonya tornyocskákhoz

Elkészítés

A pulykaroládhoz

  1. A pulykamellrolád elkészítése:
  2. A pulykamellfiléből 4 egyforma szeletet vágunk (kb. 14 dkg-os szeleteket). Klopfoljuk (tipp: folpackfólia alatt), mindkét oldalát sózzuk, fehérborssal hintjük.
  3. A maradék 20-26 dkg "nyesedék" húst a tejszínnel, tojásfehérjével, sóval és fehérborssal rúdmixerrel vagy robotgéppel pépesítjük.
  4. Hozzáadjuk a fenyőmagot, összedolgozzuk, és az így keletkezett fenyőmagvas pürét fölkenjük a pulykamell szeletekre.
  5. Két szélét kissé behajtjuk, és lazán feltekerjük (mint a piskótatekercset).
  6. Egy megfelelő nagyságú tepsit vékonyan kiolajozunk, és egymás mellé szorosan belehelyezzük a pulykamell tekercseket úgy, hogy az illesztett része legyen alul.
  7. Kb. 125-130 fokos sütőben 35 percig sütjük.
  8. Tálalás előtt még forrón kb. 0,5 cm vastag szeletekre vágjuk.
  9. Diómártás elkészítése:
  10. A diót a sütőben enyhén megpirítjuk. A barna külső héját kézzel ledörzsöljük (ami lejön róla). Majd késsel gorombára vágjuk.
  11. A vajat serpenyőben felolvasztjuk, ezen a diót átpirítjuk, fehérborssal, sóval ízesítjük (éppen hogy csak), majd tejszínnel felöntjük, és beforraljuk.
  12. Pommes du chef (burgonya tornyocska) elkészítése:
  13. A főtt burgonyát áttörjük, mint a burgonyapürét. Olvasztott vajat adunk hozzá, ízesítjük sóval és a tojássárgákkal, jól összekeverjük.
  14. Csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük, és vajazott, zsemlemorzsával megszórtsütőlemezre kicsi tornyokat formázunk.
  15. 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg a szélei enyhén megbarnulnak.
  • Sütés hőfoka: 130 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 89
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 10202
  • Feltöltés dátuma: 2010. április 24.

Ajánló

Elsősorban vendégváráshoz, ünnepi alkalomra ajánlom.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

A leírás alapján bonyolultnak tűnhet, pedig egyáltalán nem az. Ha vendégváráshoz szánjuk, a húst előre is elkészíthetjük, hűtőben másnapig simán eláll, így aznap már csak a mártást és a burgonyát kell elkészíteni. A burgonya-tornyocskákat is előre kinyomkodhatjuk (1-2 órával, nem fog összeesni), és mikor a vendégek a levest kanalazzák, usgyi be a sütőbe. A diómártást viszont úgy időzítsük, hogy friss legyen, egyébként is kb. 5 perc elkészíteni. Sem a mártás, sem a tornyocskák nem hálálják meg az újramelegítést. (A burgonya kb. vattacukor állagú, a mártás pedig egy trutyi lesz:) ) Ha a mártást mégis melegíteni kellene, kevés tejszínt adjunk még hozzá, és semmi gond nem lesz az állagával. Kellékigényes, be kell szerezni hozzá egy jóféle habzsákot. A műanyag, injekcióstűre emlékeztető nyomókákkal (amelyikeknek orrán-száján folyik minden) ne kísérletezzünk. :) Higgyétek el, érdemes beruházni egy jó habzsákba. (Pl. Ikeában is van egész olcsón vagy profibb változatban pl. a Metróban, azt hiszem, Zenker, bár nem biztos- utóbbi jobb, nekem van mindkettő.)

Hozzávalók

A pulykaroládhoz

A diómártáshoz

A burgonya tornyocskákhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek