r
Nosalty Logó

Töltött kacsarolád

Olaszné Anci
Töltött kacsarolád
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

868
Kalória
89.2g
Fehérje
48.7g
Szénhidrát
33.4g
Zsír
504.9g
Víz
581.3g
Koleszterin
5.3g
Élelmi rost
3g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    504.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2638 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 868 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    445.9 g

Zsír

  • Összesen
    167 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10479.7 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    472 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    99 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    5406 mg
  • Nátrium
    2859 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    243.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2524.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13189 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    1553 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1702 micro
  • Kolin:
    1881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12808 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4577 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6060 micro
Összesen 4340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 119 kcal

Elkészítés

  1. A konyhakész kacsát a hátánál kezdve éles, hegyes késsel végigvágjuk. Óvatosan haladva, fokozatosan kifejtjük az összes csontot. A szárnyát az első íznél levágjuk, könnyebb azt a kis csontot kifejteni belőle. Ételízesítővel beszórjuk. A szárnyvégekből, az aprólékokból (kivétel a máj) és az összes csontból levest főzök.
  2. A tojásokat megfőzzük, a vöröshagymát apróra kockázva kevés olajon lepirítjuk, majd az egyik csokor apróra vagdalt petrezselymet beleforgatjuk. A zsemléket beáztatjuk.
  3. A megázott zsemléket kinyomkodva tálba tesszük, belekaparjuk a ledinsztelt vöröshagymás keveréket, beleütjük a tojást, ízesítjük (ételízesítő, bors). Jól átnyomkodjuk, összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a felkockázott, nyers kacsamájat és a főtt tojásokat.
  4. A kicsontozott kacsát a bőrével lefelé kiterítjük (az esetleges lyukakat a nyaka bőrével betakargatjuk), és hosszában rárendezzük a tölteléket, majd nem túl szorosan feltekerjük, mint a roládot. A maradék tölteléket a kacsa mellé rendezve a tepsiben megsütjük. A kész roládot kötözőanyaggal hurkolva átkötözzük.
  5. Kevés olajat öntünk a tepsibe, beletesszük a kacsát, fél pohár vizet aláöntve, fólia alatt 180 fokon 2 óráig sütjük. Majd a fóliát levéve piros-ropogósra hagyjuk sülni.
  6. A köretnek a megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A másik csomag petrezselymet apróra vágjuk, a kacsa szaftján lepirítjuk egy lábasban, és beletesszük a burgonyát. A finom szaftban a burgonyát átforgatjuk, ha kell, utána ízesítjük, és tálalásig melegen tartjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 p
  • Sütés ideje: 150 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés

Ez a recept családom nagy kedvence, mert nagyon szeretjük a kacsahúst. Kicsontozva szoktam elkészíteni, mert az én gyerkőceim nem szeretnek a csonttal bíbelődni evés közben. Gusztább is, kényelmesebb is, és ami a lényeg, hogy nagyon finom! A kis unokáim is nyugodtabban ebédelhetnek szüleikkel együtt, nem kell a csont előfordulására figyelniük.

További receptek

Csirkés vadasmártás

A vadasmártás szelídebb, csirkés változata épp oly finom, mint a marhából vagy vadhúsból készült verziója. Pirított szalvétagombóccal tálalva egyik nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Pikáns vadasmártás szarvassal

A vadas a magyarok nagy kedvence, és rengeteg verziója létezik: ki pikánsan, ki édesebben, ki habarással, ki anélkül készíti. Egy viszont biztos, hogy eszméletlen finom, laktató, és a ...

Lurpak

Címlapról ajánljuk

Top Receptek