Töltött kacsarolád
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Olaszné Anci
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
400g kacsahús540 kcal
-
20g kacsamáj27 kcal
-
32g zsemle88 kcal
-
36g főtt tojás56 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
18g petrezselyem6 kcal
-
14 kcal
-
18g vöröshagyma7 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
200g burgonya116 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
868
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
2000g kacsahús2700 kcal
-
100g kacsamáj136 kcal
-
162g zsemle442 kcal
-
180g főtt tojás279 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
90g petrezselyem32 kcal
-
71 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
1000g burgonya578 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4340
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
-
54.3g kacsahús73 kcal
-
2.7g kacsamáj4 kcal
-
4.4g zsemle12 kcal
-
4.9g főtt tojás8 kcal
-
1.5g tojás2 kcal
-
2.4g petrezselyem1 kcal
-
0.2g napraforgó olaj2 kcal
-
2.4g vöröshagyma1 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
27.1g burgonya16 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
119
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.2 g
Zsír
-
Összesen 33.4 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 5 g
-
Koleszterin 581 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2095.9 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 94 mg
-
Kálcium 173 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 142 mg
-
Foszfor 1081 mg
-
Nátrium 572 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 48.7 g
-
Cukor 3 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 504.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2638 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 13 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 79 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 311 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 26 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 340 micro
-
Kolin: 376 mg
-
Retinol - A vitamin: 2562 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 915 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1212 micro
Összesen
868
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 445.9 g
Zsír
-
Összesen 167 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 24 g
-
Koleszterin 2906 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 10479.7 g
-
Cink 48 mg
-
Szelén 472 mg
-
Kálcium 866 mg
-
Vas 99 mg
-
Magnézium 712 mg
-
Foszfor 5406 mg
-
Nátrium 2859 mg
-
Réz 12 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 243.7 g
-
Cukor 15 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 2524.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 13189 micro
-
B6 vitamin: 10 mg
-
B12 Vitamin: 64 micro
-
E vitamin: 21 mg
-
C vitamin: 394 mg
-
D vitamin: 256 micro
-
K vitamin: 1553 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 9 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 128 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1702 micro
-
Kolin: 1881 mg
-
Retinol - A vitamin: 12808 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 4577 micro
-
β-crypt 22 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6060 micro
Összesen
4340
kcal
- 13% Fehérje
- 7% Szénhidrát
- 5% Zsír
- 75% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.1 g
Zsír
-
Összesen 4.5 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 284.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 24 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 147 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 6.6 g
-
Cukor 0 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 68.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 358 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 11 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 46 micro
-
Kolin: 51 mg
-
Retinol - A vitamin: 348 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 124 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 164 micro
Összesen
119
kcal
Hozzávalók
-
10 dkg kacsamáj
-
3 db főtt tojás
-
2 csokor petrezselyem
-
1 ek napraforgó olaj
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 kávéskanál ételízesítő
-
bors ízlés szerint
-
100 dkg burgonya
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A konyhakész kacsát a hátánál kezdve éles, hegyes késsel végigvágjuk. Óvatosan haladva, fokozatosan kifejtjük az összes csontot. A szárnyát az első íznél levágjuk, könnyebb azt a kis csontot kifejteni belőle. Ételízesítővel beszórjuk. A szárnyvégekből, az aprólékokból (kivétel a máj) és az összes csontból levest főzök.
- A tojásokat megfőzzük, a vöröshagymát apróra kockázva kevés olajon lepirítjuk, majd az egyik csokor apróra vagdalt petrezselymet beleforgatjuk. A zsemléket beáztatjuk.
- A megázott zsemléket kinyomkodva tálba tesszük, belekaparjuk a ledinsztelt vöröshagymás keveréket, beleütjük a tojást, ízesítjük (ételízesítő, bors). Jól átnyomkodjuk, összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a felkockázott, nyers kacsamájat és a főtt tojásokat.
- A kicsontozott kacsát a bőrével lefelé kiterítjük (az esetleges lyukakat a nyaka bőrével betakargatjuk), és hosszában rárendezzük a tölteléket, majd nem túl szorosan feltekerjük, mint a roládot. A maradék tölteléket a kacsa mellé rendezve a tepsiben megsütjük. A kész roládot kötözőanyaggal hurkolva átkötözzük.
- Kevés olajat öntünk a tepsibe, beletesszük a kacsát, fél pohár vizet aláöntve, fólia alatt 180 fokon 2 óráig sütjük. Majd a fóliát levéve piros-ropogósra hagyjuk sülni.
- A köretnek a megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A másik csomag petrezselymet apróra vágjuk, a kacsa szaftján lepirítjuk egy lábasban, és beletesszük a burgonyát. A finom szaftban a burgonyát átforgatjuk, ha kell, utána ízesítjük, és tálalásig melegen tartjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 150 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 10
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 5
- Össznézettség: 1213
- Feltöltés dátuma: 2016. november 25.
Ajánló
A kacsa bármilyen ismert töltelékkel megtölthető. Köretnek sült burgonya, burgonyapüré, de almás párolt káposztával is kiváló étel. Finom fehérbor is nagyon jól illik hozzá. Sok sikert és jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Olaszné Anci
191 recept
Ez a recept családom nagy kedvence, mert nagyon szeretjük a kacsahúst. Kicsontozva szoktam elkészíteni, mert az én gyerkőceim nem szeretnek a csonttal bíbelődni evés közben. Gusztább is, kényelmesebb is, és ami a lényeg, hogy nagyon finom! A kis unokáim is nyugodtabban ebédelhetnek szüleikkel együtt, nem kell a csont előfordulására figyelniük.