Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Töltött kacsarolád

Töltött kacsarolád
Töltött kacsarolád
195 perc / előkészület: 45 perc sütés: 150 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a recept családom nagy kedvence, mert nagyon szeretjük a kacsahúst. Kicsontozva szoktam elkészíteni, mert az én gyerkőceim nem szeretnek a csonttal bíbelődni evés közben. Gusztább is, kényelmesebb is, és ami a lényeg, hogy nagyon finom! A kis unokáim is nyugodtabban ebédelhetnek szüleikkel együtt, nem kell a csont előfordulására figyelniük.

hozzávalók / 5 adag

ajánlat

A kacsa bármilyen ismert töltelékkel megtölthető. Köretnek sült burgonya, burgonyapüré, de almás párolt káposztával is kiváló étel. Finom fehérbor is nagyon jól illik hozzá. Sok sikert és jó étvágyat kívánok!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A konyhakész kacsát a hátánál kezdve éles, hegyes késsel végigvágjuk. Óvatosan haladva, fokozatosan kifejtjük az összes csontot. A szárnyát az első íznél levágjuk, könnyebb azt a kis csontot kifejteni belőle. Ételízesítővel beszórjuk. A szárnyvégekből, az aprólékokból (kivétel a máj) és az összes csontból levest főzök.
  2. A tojásokat megfőzzük, a vöröshagymát apróra kockázva kevés olajon lepirítjuk, majd az egyik csokor apróra vagdalt petrezselymet beleforgatjuk. A zsemléket beáztatjuk.
  3. A megázott zsemléket kinyomkodva tálba tesszük, belekaparjuk a ledinsztelt vöröshagymás keveréket, beleütjük a tojást, ízesítjük (ételízesítő, bors). Jól átnyomkodjuk, összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a felkockázott, nyers kacsamájat és a főtt tojásokat.
  4. A kicsontozott kacsát a bőrével lefelé kiterítjük (az esetleges lyukakat a nyaka bőrével betakargatjuk), és hosszában rárendezzük a tölteléket, majd nem túl szorosan feltekerjük, mint a roládot. A maradék tölteléket a kacsa mellé rendezve a tepsiben megsütjük. A kész roládot kötözőanyaggal hurkolva átkötözzük.
  5. Kevés olajat öntünk a tepsibe, beletesszük a kacsát, fél pohár vizet aláöntve, fólia alatt 180 fokon 2 óráig sütjük. Majd a fóliát levéve piros-ropogósra hagyjuk sülni.
  6. A köretnek a megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A másik csomag petrezselymet apróra vágjuk, a kacsa szaftján lepirítjuk egy lábasban, és beletesszük a burgonyát. A finom szaftban a burgonyát átforgatjuk, ha kell, utána ízesítjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 652
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Olaszné Anci

Mióta szakács: 2011.01.01.
191 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd
kalória: magas
elkészítési idő: 120 perc felett
adag: 5 főre
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

töltött kacsa, kacsasült

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

868
kacsahús 2 kg
kacsamáj 10 dkg
zsemle 3 db
főtt tojás 3 db
tojás 1 db
petrezselyem 2 csokor
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
ételízesítő 3 kávéskanál
bors 0 ízlés szerint
burgonya 100 dkg
0 ízlés szerint