r
Nosalty Logó

Töltött kacsarolád

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Olaszné Anci
Töltött kacsarolád
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 868 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 4340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 119 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.2 g

Zsír

  • Összesen
    33.4 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    581 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2095.9 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    94 mg
  • Kálcium
    173 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    142 mg
  • Foszfor
    1081 mg
  • Nátrium
    572 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.7 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    504.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2638 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    13 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    79 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    311 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    26 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    340 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2562 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    915 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1212 micro
Összesen 868 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    445.9 g

Zsír

  • Összesen
    167 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    2906 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10479.7 g
  • Cink
    48 mg
  • Szelén
    472 mg
  • Kálcium
    866 mg
  • Vas
    99 mg
  • Magnézium
    712 mg
  • Foszfor
    5406 mg
  • Nátrium
    2859 mg
  • Réz
    12 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    243.7 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2524.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13189 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    64 micro
  • E vitamin:
    21 mg
  • C vitamin:
    394 mg
  • D vitamin:
    256 micro
  • K vitamin:
    1553 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    9 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    12 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    128 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1702 micro
  • Kolin:
    1881 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12808 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4577 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    6060 micro
Összesen 4340 kcal
  • 13% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 75% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.1 g

Zsír

  • Összesen
    4.5 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    284.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    24 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    147 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    68.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    358 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    42 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    51 mg
  • Retinol - A vitamin:
    348 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    124 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    164 micro
Összesen 119 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A konyhakész kacsát a hátánál kezdve éles, hegyes késsel végigvágjuk. Óvatosan haladva, fokozatosan kifejtjük az összes csontot. A szárnyát az első íznél levágjuk, könnyebb azt a kis csontot kifejteni belőle. Ételízesítővel beszórjuk. A szárnyvégekből, az aprólékokból (kivétel a máj) és az összes csontból levest főzök.
  2. A tojásokat megfőzzük, a vöröshagymát apróra kockázva kevés olajon lepirítjuk, majd az egyik csokor apróra vagdalt petrezselymet beleforgatjuk. A zsemléket beáztatjuk.
  3. A megázott zsemléket kinyomkodva tálba tesszük, belekaparjuk a ledinsztelt vöröshagymás keveréket, beleütjük a tojást, ízesítjük (ételízesítő, bors). Jól átnyomkodjuk, összekeverjük, majd lazán beleforgatjuk a felkockázott, nyers kacsamájat és a főtt tojásokat.
  4. A kicsontozott kacsát a bőrével lefelé kiterítjük (az esetleges lyukakat a nyaka bőrével betakargatjuk), és hosszában rárendezzük a tölteléket, majd nem túl szorosan feltekerjük, mint a roládot. A maradék tölteléket a kacsa mellé rendezve a tepsiben megsütjük. A kész roládot kötözőanyaggal hurkolva átkötözzük.
  5. Kevés olajat öntünk a tepsibe, beletesszük a kacsát, fél pohár vizet aláöntve, fólia alatt 180 fokon 2 óráig sütjük. Majd a fóliát levéve piros-ropogósra hagyjuk sülni.
  6. A köretnek a megtisztított, felkockázott burgonyát sós vízben megfőzzük, majd leszűrjük. A másik csomag petrezselymet apróra vágjuk, a kacsa szaftján lepirítjuk egy lábasban, és beletesszük a burgonyát. A finom szaftban a burgonyát átforgatjuk, ha kell, utána ízesítjük, és tálalásig melegen tartjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 150 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 10
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 1213
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 25.

Ajánló

A kacsa bármilyen ismert töltelékkel megtölthető. Köretnek sült burgonya, burgonyapüré, de almás párolt káposztával is kiváló étel. Finom fehérbor is nagyon jól illik hozzá. Sok sikert és jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Töltött kacsarolád
Olaszné Anci 191 recept

Ez a recept családom nagy kedvence, mert nagyon szeretjük a kacsahúst. Kicsontozva szoktam elkészíteni, mert az én gyerkőceim nem szeretnek a csonttal bíbelődni evés közben. Gusztább is, kényelmesebb is, és ami a lényeg, hogy nagyon finom! A kis unokáim is nyugodtabban ebédelhetnek szüleikkel együtt, nem kell a csont előfordulására figyelniük.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...