Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Göngyölt sertéskaraj

Göngyölt sertéskaraj
Göngyölt sertéskaraj
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A mártáshoz keverhetünk 1-2 ek. tejszínt is. Tálaljuk burgonya- vagy zsemlegombóccal.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst megmossuk, szárazra itatjuk, vágódeszkára helyezzük, éles késsel csiga formában felvágjuk, hogy egy nagy szeletté kiteríthessük (esetleg kérjük meg a hentest, hogy vágja a húst egy kb. 1,5 cm vastagságú, nagy szeletté), sóval, borssal megszórjuk, és a felét, amelyre a töltelék kerül, megkenjük a mustárral.
  2. A darált húst konyhai aprítóba tesszük, hozzáadjuk a tejszínt és az ajvárt, és jól eldolgozzuk. Sóval, borssal ízesítjük, az előkészített húsra kenjük. Feltekerjük, és konyhacérnával megkötözzük.
  3. A hagymát és a sárgarépát megtisztítjuk, durvára vágjuk.
  4. Az olajat egy serpenyőben felhevítjük. A húst a hagymával és a sárgarépával együtt körben megpirítjuk. Felöntjük a levessel, felfőzzük, és lefedve alacsony hőmérsékleten kb. 90-120 percig főzzük.
  5. A húst kivesszük, alufóliába csomagoljuk, és kb. 15 percet hagyjuk pihenni. A levet, amibe főtt, egy lábasba szűrjük, át is passzírozzuk egy kicsit, felfőzzük, és a liszttel összegyúrt vajjal besűrítjük. Sóval, borssal ízesítjük.
  6. A húst szeletekre vágjuk, és a mártással tálaljuk.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 301
elküldve: 0
receptkönyvben: 24
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
konyha: német
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

egyéb elnevezések

mustáros sertéssült, egyben sült karaj

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

465
sertés rövidkaraj 750 g
mustár 2 ek
darált sertéshús 150 g
habtejszín 30 ml
ajvár 1.5 ek
napraforgó olaj 1 ek
vöröshagyma 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
alaplé 300 ml
vaj 0.5 ek
finomliszt 0.5 evőkanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint