Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sajttal és sonkával töltött, spenótos marhahústekercs

Sajttal és sonkával töltött, spenótos marhahústekercs
Sajttal és sonkával töltött, spenótos marhahústekercs
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 5 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Hétvégén újítottam a darált marhahús felhasználásán. A kertben még nem fagyott le a spenót, így azzal variáltam a megálmodott hústekercset.

hozzávalók / 4 adag

hústekercs

öntet

Szólj hozzá!

elkészítés

hústekercs

  1. A darált húst összedolgozzuk a tojással, a zsemlemorzsával, a finomra aprított vöröshagymával és a sóval. Stabil húsos masszát fogunk kapni. Félretesszük összeérni annyi ideig, amíg megmossuk a spenótot, és lereszeljük a sajtot.
  2. Egy méretes sütőpapírt leterítünk a konyhapultra, gyengén megszórjuk zsemlemorzsával. A húsos masszát ráborítjuk. A masszát kezünkkel kb. 20x30 cm-es téglalappá egyengetjük a sütőpapíron.
  3. A húsos téglalap közepére rakjuk a sonkaszeleteket úgy, hogy picit fedjék egymást. A sonka szeleteket megszórjuk reszelt sajttal, a sajtra pedig rátesszük a spenótleveleket. Ezután a sütőpapír segítségével feltekerjük a húsos masszát.
  4. A tekercset bőven megolajozott alufóliába csomagoljuk. A biztonság kedvéért ellentétes irányú csomagolást is végezzünk! Sütőlemezre tesszük, és előmelegített sütőben 30-35 percet sütjük.

öntet

  1. A spenótot enyhén sós vízben megfőzzük. Ha kész, alaposan lecsepegtetjük, majd alaposan elkeverjük a főzőtejszínnel és a zúzott fokhagymával. Én erre a célra kézi mixert használok. Gyenge tűzön egyszer átforraljuk.
  2. A megsült hústekercseket felszeleteljük, és tetszőleges burgonyakörettel tálaljuk úgy, hogy a tekercsek alá bőven merünk a spenótos öntetből.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 40x40 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 817
elküldve: 1
receptkönyvben: 19
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Lizinka

Mióta szakács: 2013.12.27.
379 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

töltött húsrolád

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

378
darált marhahús 40 dkg
tojás 1 db
zsemlemorzsa 8 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
trappista sajt 6 dkg
gépsonka 3 dkg
spenót 3 dkg
0 ízlés szerint
spenót 5 dkg
főzőtejszín 200 ml
fokhagyma 1 gerezd
0 ízlés szerint