Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szezámos-sajtos zabpehely tallér

Szezámos-sajtos zabpehely tallér
Szezámos-sajtos zabpehely tallér
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (9)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a sütit azért alkottam át ilyenre, mert:

- Szeretek én is és a család is ropogtatni.

- Nem akarok hízni.

- A zabos dogokat már a család is kedveli.

bögre = 2,5 dl

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A körethez

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki szeret ropogtatni, de nem akar hízni!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A folyékony hozzávalókat adjuk hozzá a szárazhoz, keverjük el jól, és hagyjuk állni egy kicsit, mondjuk, amíg a sütő bemelegszik. A zabpehely ahogy szívja fel a folyékony hozzávalókat, úgy válik egyre jobbá a tészta, de nem kell neki egy éjszaka!
  2. Amikor a sütő már elég meleg, akkor sütőpapírra kis halmokat teáskanállal rakjunk ki, és egy darabka sütőpapírral műanyag doboz aljára ráfogva, elnyomogatjuk a halmokat.
  3. Egy átlagos méretű tepsire kb. 12 db fér egy sütésre. (Nekem 3 tepsi lett ebből a mennyiségből.) Szépen megsütjük.
  4. Egy kicsit rácsra téve, hűtjük, és utána dobozba vele.

 

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 11 503
elküldve: 5
receptkönyvben: 200
elkészítve: 2/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Angelo

Mióta szakács: 2011.10.22.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szezon: bármikor
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

zabpelyhes ropogtatnivaló édesítővel, kukoricalisztes-zabos tallérok szezámmagosan

Hozzászólások (9)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Katalin65
Katalin / Katalin65 Thu, 2013-07-04 12:52

Kedves Angelo!
Szeretném megkérdezni, mitől áll össze a süti, hisz sem tojás, sem más folyadék, de még vaj nincs a receptben???? Pedig megsütném szívesen, ha tudnám, esetleg kimaradt-e valami az itt felsorolt alapanyagokból!
Előre is köszi!

lubikme
Lubikme / lubikme Sun, 2012-02-12 15:58

Kérdésem a következő :ki készitette el ezt már, és mi volt a nedves alkotó elem?
A válaszokat előre is köszönöm Lubikme

Lyly
Lyly / Lyly Fri, 2011-11-25 11:16

Szia!
Bocsi de nem maradt ki véletlen valami folyadék a receptből mert én "folyékony" hozzávalókat nem látok, vagy a köret hozzávalóit teszed hozzá?
Előre is köszi a válaszod:)
Lili

IldiTweety
IldiTweety Sat, 2011-10-29 23:38

Hűűű!!! Ez nagyon izgalmasan hangzik! tuti kipróbálom!
Tahini por helyett lehet tahini pasztát használni? Nálam az pihen itthon......Nem változtat az állagán...?
Köszönet ezért a a különleges receptért!

angelo
Angelo / angelo Tue, 2011-11-01 15:24

Köszönöm a dícsérő szavakat!
Tahini pasztát még nem használtam de szerintem próbáld ki biztosan jó az is bele, vagy ha bizonytalan vagy akkor piríts meg 2 evőkanál szezámmagot és egy kicsit tedd bele a kávédarálóba :) Így tulajdonképpen ugyanazt kapod mint a csomagolt tahini por :)
Jó sütögetést és várom hogy milyen lett!
Angi

Amurath
Nyulas / Amurath Sat, 2011-10-29 16:03

Szuper, elmentve! :-D És üdv itt közöttünk,én nagyon várom a további receptjeidet is, hasonló elveket vallok! :-D Zsuzsa

angelo
Angelo / angelo Tue, 2011-11-01 15:26

Köszönöm neked is a kedves szavakat :)
van is másik recept, csak nem tudom lefényképezni mert mindig elfogy :)
majd lopok egy kicsit otthonról és a munkahelyen megpróbálom lefotózni :)
Üdv Angi

763
zabpehely 1 bögre
kukoricaliszt 1 bögre
sikér 2 ek
sütőpor 1 tk
szódabikarbóna 1 tk
tahini 2 ek
1.5 kk
xilit 1 teáskanál
bors 0 ízlés szerint
szezámmag 1 ek
sajt 10 dkg
kefir 1.5 dl
napraforgó olaj 1.5 dl
tojás 1 db