Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sós szörnyek

Sós szörnyek
Sós szörnyek
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Caroline Pedler és Steve Smallman keze közül került ki az Ugye nincsenek szörnyek? című gyerekkönyv. Egy kedves kis történet ez, egy kismackóról, aki eddig a testvérével aludt, de most eljött az idő, hogy külön szobát kapjon. Az esti lefekvés nem megy éppen zökkenőmentesen, hiszen szörnyek bukkannak fel a szobában. Vagy mégsem? Kicsi, egészséges(ebb) szörnyeket készítettem a könyv mellé, hogy a gyerekek ne féljenek annyira. A nyers zöldségekből készült arcokat együtt is jó móka csinálni. Arról nem is beszélve, hogy így talán kicsit több zöldség kerül majd a szervezetükbe.

hozzávalók / 4 adag

alaphoz

fehérhez

zöldhöz

díszítéshez

ajánlat

Az én hűtőmben most répa, kukorica, paprika és fekete olajbogyó volt, de bármi felhasználható, ami félelmetesség, vagy éppen viccessé teszi a kekszünket. Lehet 3 szemű, 1 fogú, de az is jópofa, ha medvehagymából csápokat teszünk rá. Innen már abszolút a mi fantáziánkra van bízva. A gyerekek biztosan élvezik a dekorálást! Gyerkőcpartira is ideális, jópofa étel.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket egy nagy tálba öntjük, hozzákeverjük a sót, az őrölt köménymagot és a sütőport, majd belereszeljük a vajat. Óvatosan elmorzsoljuk az egészet, figyelve arra, hogy ne maradjon benne nagyobb darab zsiradék.
  2. Ezután annyi tejfölt keverünk hozzá, hogy rugalmas tésztát kapjunk, ez nekem most körülbelül egy kicsi doboznak felelt meg. Lisztezett deszkán 1 cm vastagságúra nyújtjuk, majd nagy karikákat szúrunk ki belőle. Ebből most 8 nagyobbacska forma lett, de készíthetünk kisebbeket is.
  3. Óvatosan beleszúrjuk a spatulát, jégkrém pálcikát, majd 200 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük. Akkor jó, amikor már pirul a tészta oldala.
  4. Én most kétféle fejet csináltam. A fehér szörnyeket egy nagy pohár tejfölből és negyed kiló túróból készítettem (amit sóval ízesítettem), a zöldek párolt és összeturmixolt brokkolitól kapták a színüket. De el tudok képzelni répásat, sütőtököset is, így narancssárga színűek lesznek. Itt csak a képzelet szabhat határt, csakúgy, mint az ízesítésben. Fokhagyma, oregánó, bazsalikom vagy más, kedvünkre való fűszert tehetünk bele. (Ha marad ki krém, nyugodtan teheted szendvicsbe, vagy töltheted tortillába, és másnap kész is a tízórai.)
  5. A masszát rákenjük a kisült kekszre, majd ezek után jön a legmókásabb rész! A szörnyfejek készítése.
  • sütési hőfok: 200°C
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 862
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

KönyvParfé

Mióta szakács: 2015.05.09.
29 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Halloween, születésnap, buli receptek, szilveszter
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
fogás: egyéb fogás
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: sós süti
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sós szörny keksz, vicces sós fejek, szörnyecskék sós kekszből

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

909
rozsliszt 15 dkg
finomliszt 15 dkg
sütőpor 0.5 csomag
1 kávéskanál
őrölt fűszerkömény 0 ízlés szerint
vaj 10 dkg
tejföl 175 g
tehéntúró 25 dkg
tejföl 375 g
0 ízlés szerint
brokkoli 1 közepes db
olajbogyó 10 db
paprika 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
zöldborsó-kukorica zöldségkeverék (konzerv) 1 doboz