Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta ahogy Edit készíti

Székelykáposzta ahogy Edit készíti
Székelykáposzta ahogy Edit készíti
120 perc / előkészület: 30 perc főzés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Télen több alkalommal elkészítem, finom házi, hordós káposztából. Szereti a családom.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A hagymát kockákra vágjuk. A sertéslapockát felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Az oldalast is kisebb darabokra vágjuk. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
  2. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
  3. Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje.
  4. Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.
  5. Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy a káposztát ellepje.
  6. Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta és a hús is megpuhul. A tejfölt a liszttel elkeverjük, vízzel hígítjuk, és behabarjuk.
  • költség: 2200 Ft
  • elkészítettem: 80 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 10
össznézettség: 21 605
elküldve: 2
receptkönyvben: 47
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

VnéEdit

Mióta szakács: 2013.04.03.
292 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

káposztás egytálétel, savanyú káposztás húsos egytálétel, székelykáposzta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

420
vöröshagyma 1 közepes db
sertéslapocka 50 dkg
sertésoldalas 50 dkg
paprika 1 közepes db
paradicsom 1 közepes db
napraforgó olaj 2 ek
köménymag 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
majoranna 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 2 gerezd
babérlevél 2 db
savanyú káposzta 1 kg
tejföl 330 g
finomliszt 3 evőkanál
víz 6 dl