r
Nosalty Logó

Székelykáposzta ahogy Edit készíti

VnéEdit
Székelykáposzta ahogy Edit készíti
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

422
Kalória
20.6g
Fehérje
13.7g
Szénhidrát
31.7g
Zsír
318.5g
Víz
103.7g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
4.7g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 3373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 102 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    20.6 g

Zsír

  • Összesen
    31.7 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    104 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1351.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    104 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    920 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    13.7 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    318.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    61 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    30 mg
  • D vitamin:
    84 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    51 micro
  • α-karotin
    21 micro
  • β-karotin
    98 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    322 micro
  • Lut-zea
    422 micro
Összesen 422 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.7 g

Zsír

  • Összesen
    254 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    93 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    830 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10813 g
  • Cink
    26 mg
  • Szelén
    239 mg
  • Kálcium
    832 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    354 mg
  • Foszfor
    1975 mg
  • Nátrium
    7357 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    109.5 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    34 mg

Víz

  • Összesen
    2548 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    486 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    241 mg
  • D vitamin:
    669 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    335 micro
  • Kolin:
    701 mg
  • Retinol - A vitamin:
    409 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    783 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    3378 micro
Összesen 3373 kcal
  • 5% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 83% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5 g

Zsír

  • Összesen
    7.7 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    329 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    60 mg
  • Nátrium
    224 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    3.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    77.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    15 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    21 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    78 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 102 kcal

Elkészítés

  1. A hagymát kockákra vágjuk. A sertéslapockát felszeleteljük, majd kisebb kockákra vágjuk. Az oldalast is kisebb darabokra vágjuk. A kicsumázott paprikát és a paradicsomot is kis kockákra vágjuk.
  2. A hagymát egy kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a húst, és együtt pirítjuk addig, amíg a hús kifehéredik és levet ereszt.
  3. Hozzáadjuk a köménymagot, a sót, a borsot, a majoránnát és az őrölt paprikát, majd a kockákra vágott paprikát és a paradicsomot, az összenyomott fokhagymát és a babérlevelet. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy bőven ellepje.
  4. Fedő alatt főzzük nagyjából 30 percen át, amíg a hús félig megpuhul.
  5. Ezután hozzáadjuk az átmosott és lecsepegtetett savanyú káposztát. Összekeverjük, és felöntjük vízzel úgy, hogy a káposztát ellepje.
  6. Még 40-50 percen át főzzük fedő alatt, amíg a káposzta és a hús is megpuhul. A tejfölt a liszttel elkeverjük, vízzel hígítjuk, és behabarjuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 90 p

Télen több alkalommal elkészítem, finom házi, hordós káposztából. Szereti a családom.

További receptek

Címlapról ajánljuk

Ezért sárgulhatnak a bukszusaid télen

Télen sok kertbarát meglepődve tapasztalja, hogy a korábban egészséges, zöld bukszusok hirtelen sárgulni kezdenek. A jelenség gyakori, és többnyire ártalmatlan, de fontos érteni, milyen környezeti hatások állhatnak mögötte, hogy tavasszal ismét egészségesek legyenek a növényeid.

Top Receptek