Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Székelykáposzta gerslivel

Székelykáposzta gerslivel
Székelykáposzta gerslivel
90 perc / előkészület: 10 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekem sokkal jobban ízlik gerslivel ez a csodálatos étel, mint rizzsel.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húsból pörköltet készítünk a következő módon. A sertéscombot és a hagymát felkockázzuk. A hagymát megpirítjuk kevés olajon, meghintjük pirospaprikával, majd rátesszük a felkockázott húst. Megvárjuk, hogy kifehéredjen a hús, hozzárakjuk a sót, borsot, fokhagymát, babérlevelet, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje.
  2. A savanyú káposztát, ha túl savanyú, akkor átöblítjük kevés vízzel, kicsit felvagdossuk, hogy ne legyenek olyan hosszú szálak. Ha félig megpuhult a hús, akkor rátesszük a káposztát, pótoljuk a vizet, ha szükséges.
  3. A gerslit megmossuk, nem sokkal a káposzta után a húshoz rakjuk.
  4. Ha minden megpuhult, a tejfölt és egy pici tárkonyt hozzákeverünk. Kicsit hagyjuk még forrni, és kész is.
  • költség: 1800 Ft
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 50 238
elküldve: 10
receptkönyvben: 250
elkészítve: 23/29
Facebookon megjelent: -

szakács

Tímejjja

Mióta szakács: 2012.01.14.
19 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
diéta: cukormentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
költség egy főre: megfizethető receptek
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

lucskos káposzta, gerslis székelykáposzta, székelykáposzta árpagyönggyel

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Ágikamama
Ágikamama Thu, 2016-01-14 14:57

Én most megint káposztát főzök. Imádjuk! Az ősz óta sokadszorra, és több napra elegendő.

Yudy
Yudy Thu, 2014-01-30 18:17

A fokhagymát én kihagyom belőle, de maradék pörkölt felhasználásához is kitűnő recept. A savanyú káposztába szoktam még belerakni mustármagot, koriander magot, feketeborsot, borókabogyót, és babérlevelet egy teatojásban.

Yudy
Yudy Thu, 2014-01-30 18:15

Maradék pörkölt felhasználásához is ideális recept. Ha a savanyú káposzta nem elég ízletes, egy kiszuperált teatojásban teszek hozzá még mustármagot, koriander magot, szemes borsot, babérlevelet, borókabogyót. Aki szereti, erős paprikát is tehet a teatojásba.

Piroska 53
Piroska 53 Wed, 2014-01-01 22:25

Nagyon jó recept, és ami a fő nagyon finom is, csak ajánlani tudom mindenkinek.

Cica1967
Cica1967 Mon, 2013-01-28 18:51

Isteni, én is így készítem de tarjából vagy lapockából és köményt is teszek bele, tárkonyt még nem tettem, de kipróbálom. Köszi, hogy feltetted! Márti

Gargoyle
P. / Gargoyle Sat, 2012-02-18 10:37

Juditta vagy akárki... az ilyen hozzászólásoknak nincs helye az oldalon. Ehhez tartsd magad.

771
sertéscomb 1 kg
vöröshagyma 1 nagy fej
fokhagyma 2 gerezd
savanyú káposzta 1 kg
gersli 15 dkg
tejföl 175 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fűszerpaprika 0 ízlés szerint
napraforgó olaj 2 ek
babérlevél 0 ízlés szerint
tárkony 0 ízlés szerint