r
Nosalty Logó

Szatmári szilvatorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
MSzabina
Szatmári szilvatorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokoládékrémhez

A főzött zselatinhoz

A töltelékhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 1541 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokoládékrémhez

A főzött zselatinhoz

A töltelékhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 7702 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokoládékrémhez

A főzött zselatinhoz

A töltelékhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Összesen 291 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    39.4 g

Zsír

  • Összesen
    84.9 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    23 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    494 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.6 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    35 mg
  • Kálcium
    361 mg
  • Vas
    4 mg
  • Magnézium
    140 mg
  • Foszfor
    581 mg
  • Nátrium
    211 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cukor
    95 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    173.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    517 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    91 micro
  • K vitamin:
    52 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    327 mg
  • Retinol - A vitamin:
    477 micro
  • α-karotin
    54 micro
  • β-karotin
    414 micro
  • β-crypt
    86 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    539 micro
Összesen 1541 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    196.9 g

Zsír

  • Összesen
    424.3 g
  • Telített zsírsav
    162 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    113 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    2469 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6688 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    176 mg
  • Kálcium
    1804 mg
  • Vas
    22 mg
  • Magnézium
    698 mg
  • Foszfor
    2903 mg
  • Nátrium
    1053 mg
  • Réz
    5 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    777.1 g
  • Cukor
    477 mg
  • Élelmi rost
    59 mg

VÍZ

  • Összesen
    869.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2587 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    457 micro
  • K vitamin:
    261 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    504 micro
  • Kolin:
    1637 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2387 micro
  • α-karotin
    270 micro
  • β-karotin
    2071 micro
  • β-crypt
    430 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    2693 micro
Összesen 7702 Kcal
  • 9% Fehérje
  • 34% Szénhidrát
  • 19% Zsír
  • 38% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.9 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    93 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    40 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    29.2 g
  • Cukor
    18 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    32.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    90 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    78 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 291 Kcal

Hozzávalók

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokoládékrémhez

A főzött zselatinhoz

A töltelékhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. Piskóta készítése: Az aszalt szilvát felkockázzuk, majd összekeverjük egy tálban a rummal. Félretesszük, és állni hagyjuk.
  2. A tojásokat a vaníliarúd kikapart belsejével habosra keverjük. A vajat a porcukorral nagyon habosra kikeverjük, majd hozzáadjuk a kihabosított tojásokat. Tovább keverjük, míg nagyon könnyű krémmé nem válik. A lisztet a száraz anyagokkal összekeverjük.
  3. A kihabosított krémet ráöntjük a szilvára, és óvatosan összekeverjük. Apránként hozzáadjuk a lisztes keveréket. Nem szabad sokáig keverni, mert tömör lesz.
  4. A masszát három részre osztjuk, és 23 cm-es tortakarikában egyesével megsütjük. A piskótalapokat 210°C-on 10 percig sütjük. Mikor megsültek, porcukorral meghintjük, és megfordítjuk. Hűlni hagyjuk.
  5. Marcipánkrém: A tej egy részét felforraljuk a cukorral, majd fokozatosan hozzáadjuk a lereszelt marcipánt. A maradék tejet a tojássárgájával elkeverjük, és a felforralt tejes alaphoz öntjük. Folyamatosan kevergetjük, hogy ne legyen csomós. Könnyen leég! Besűrítjük, majd hűtjük. Kihűlés után leturmixoljuk.
  6. Csokoládés krém: A tej egy részét a cukorral felforraljuk. Mikor forr, hozzáadjuk a tördelt csokoládét, és a maradék tejben elkevert tojássárgáját. Addig főzzük, míg be nem sűrűsödik. Könnyen leég! Hűlni hagyjuk.
  7. A 4 dkg zselatint 2,5 dl vízzel megfőzzük. A tejszínt felverjük. Mikor kihűltek az alapok, akkor mindegyikhez hozzáadjuk a felvert tejszínt. A krém egy részével kikeverjük a zselatint, majd a többi krémhez adjuk.
  8. Betöltés: Egy magas tortakarikában töltjük. Belehelyezzük az első piskótalapot, és meglocsoljuk a szilvapálinkás sziruppal, majd megkenjük házi szilvalekvárral, és meghintjük dióval. Erre kenjük a csokoládékrém ¾-ét (hagyjunk a tetejére is). Majd ismét piskóta, és ugyanúgy járunk el, mint ez előzőekben. Most a marcipánkrémet kenjünk rá. Ebből is hagyjuk a tetejére. Végül az utolsó piskótalap következik. Erre is szirup, lekvár és dió kerül. Majd a marcipános krém, és a csokoládékrémmel márványozzuk (én nem márványoztam, csak elkentem rajta).
  9. Hűtőbe tesszük dermedni.
  10. Díszítéshez tejszínhabot verünk, mandulát pirítunk. A tejszínhabbal körbekenjük, mandulával bepanírozzuk. A tetejére habrózsákat nyomunk, és aszalt szilvával díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 47
  • Össznézettség: 17238
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 17.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Szatmári szilvatorta
MSzabina 15 recept

Ezt a receptet a kedvencetel.hu oldalról néztem. Csak a mértékegységek vannak átírva. Ezt a tortát is születésnapra készítettem. Ez a torta volt 2008-ban az ország tortája.

Hozzászólások

Éva-Anyóca

nyami :-)

Törölt felhasználó

nagyon szép

NovakAndi

Kedves Szabina! nagyon tetszik a tortád, biztosan elkészítem majd én is. De most abban kérném a segítséged, hogy van valami trükk, hogyan lehet a pirított mandulát könnyen és egyenletesen a torta oldalán és tetején eloszlatni? Lehet buta kérdés, de amikor én készítek ilyen tortát, soha sem olyan szép, mint a cukiban. köszi, Andi

MSzabina

Én úgy csinálom, hogy felemelem a tortát és egyenletesen, óvatosan forgatva körbe panírozom. A tetejére igazából csak rászórom. De ha az egész tortát mandulával kell körbe panírozni, akkor a tetejét is ugyan ezzel a technikával. A tortát kicsit ferdén kell közben tartani.

NovakAndi

köszönöm, ki is próbálom. Andi

Hozzávalók

A piskótához

A marcipánkrémhez

A csokoládékrémhez

A főzött zselatinhoz

A töltelékhez

A sziruphoz

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek