r
Nosalty Logó

Eperjoghurtos tejszíntorta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nikóka
Eperjoghurtos tejszíntorta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Összesen 683 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Összesen 8201 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Összesen 269 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    12.6 g

Zsír

  • Összesen
    14.1 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    76 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    472.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    79 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    233 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    123.8 g
  • Cukor
    100 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    62 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 683 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    151.4 g

Zsír

  • Összesen
    169.5 g
  • Telített zsírsav
    106 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    29 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    908 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5667.2 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    187 mg
  • Kálcium
    952 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    1609 mg
  • Nátrium
    2796 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1485 g
  • Cukor
    1196 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    410.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    387 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    20 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    194 micro
  • Kolin:
    743 mg
  • Retinol - A vitamin:
    387 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1272 micro
Összesen 8201 Kcal
  • 7% Fehérje
  • 67% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Lut-zea

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    185.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    3 mg
  • Foszfor
    53 mg
  • Nátrium
    91 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    48.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    6 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    42 micro
Összesen 269 Kcal

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Elkészítés

Piskótához

  1. A piskótatortához a tojásfehérjéket 10 dkg cukorral habbá verjük.
  2. A tojások sárgáját a tejjel, az olajjal, a többi cukorral kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a fehérjehabot is.
  3. 26 cm-es tortakarikában megsütjük, 170 fokon, légkeveréses sütőben kb. 35 perc alatt.

Krémhez

  1. A pudingport a vízzel, a joghurttal kikeverjük, majd hozzáadjuk a felvert hulalát.
  2. A tortát 3 részre vágjuk, megtöltjük a krémmel úgy, hogy a tetejét és az oldalát is megkenjük vékonyan.
  3. 4-5 órára a hűtőbe tesszük.

Burkoláshoz, díszítéshez

  1. A fondant kinyújtjuk, és beburkoljuk vele a tortát, majd a maradékot tetszés szerint megszínezhetjük, és készíthetünk belőle virágokat.
  2. A fehérjemázhoz a porcukrot többször átszitáljuk, a citromlével és a tojásfehérjével kikeverjük. Robotgéppel csak alacsony fokozaton verjük, kb. 3-4 percig.
  3. Zöld ételfestékkel megszínezzük, és tetszés szerinti mintákat rajzolunk vele a tortára. A virágokat ezután helyezzük rá.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 26
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3646
  • Feltöltés dátuma: 2014. április 07.

Ajánló

Ha nagyon folyós joghurttal készítjük csökkentsük le, vagy hagyjuk el a víz mennyiségét.

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Eperjoghurtos tejszíntorta
Nikóka 170 recept

Ez a torta még tavaly készült, egy kedves barátnőm szülinapjára!

Hozzászólások

gallildi

Ez a torta gyönyör?,igazán m?vészi alkotás,és a színek összhatása hihetetlenül jó! GRATULA!!

Nikóka

Köszönöm a dicsér? szavakat!

Márti

Ez nagyon szép! Mentve!

Nikóka

Köszi szépen!!!!!!!

ilkuci

Nagyon tetszik a díszítés.Kislányom szülinapjára szeretnék hasonlót de nem tudom ha elkészítem egy nappal hamarabb a tojáshabos minta nem olvad e meg a h?t?ben?

Nikóka

Nem ,mert a minta elkészítése közben megszárad!A fehérjemázhoz a porcukrot fokozatosan add hozzá,mert a tojás méretét?l függ?en több vagy kevesebb porcukrot is hozzáadhatunk!

Hozzávalók

Piskótához

Krémhez

Burkoláshoz, díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Így szerepelt Veres István és csapata a Bocuse d'Or döntőjén...

Lezajlott a világ egyik legnívósabb gasztronómiai versenyének döntője. A magyar csapat, Veres István vezetésével kiváló munkát végzett Lyonban, és emberpróbáló helytállásukkal megmutatták a zsűrinek, hogy mi mindenre képesek, még ilyen nagy nyomás alatt is. Fantasztikus tálak és ételek kerültek ki a kezük alól, szívből gratulálunk nekik!

Nosalty

További cikkek

A legnépszerűbb magyar sütik

Zserbó, flódni, krémes - ki ne szeretné a három közül legalább az egyiket? A Konyhafőnök mai adásában a csapatoknak közülük kellett választani!