r
Nosalty Logó

Vienetta torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
VnéEdit
Vienetta torta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 270 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    41.7 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    221 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    666 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    211 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    230 mg
  • Nátrium
    179 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    46.9 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    57 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    339 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    36 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    334 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    68 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    168 micro
Összesen 597 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    102.3 g

Zsír

  • Összesen
    500.7 g
  • Telített zsírsav
    297 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    145 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    23 g
  • Koleszterin
    2653 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7991.8 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    161 mg
  • Kálcium
    2534 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    343 mg
  • Foszfor
    2761 mg
  • Nátrium
    2154 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    562.9 g
  • Cukor
    353 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    683.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4070 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    16 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    433 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    232 micro
  • Kolin:
    1287 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4003 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    815 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2011 micro
Összesen 7172 kcal
  • 6% Fehérje
  • 30% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 37% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    18.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    301.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    95 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    21.2 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    31 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 270 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A piskótához

  1. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Egy 24 cm-es kapcsos forma alját sütőpapírral kibéleljük, az oldalát vajjal kikenjük.
  2. A tészta masszát 5 részletben sütjük meg, 5 lapunk lesz.
  3. A pudingporokat a cukorral, tejjel simára keverjük, sűrűre felfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. A kihabosított vajjal összekeverjük jó habosra, és a tortalapokat egyenként megkenjük, az oldalára is hagyunk belőle.
  4. Mindegyik krémes tortalapot olvasztott csokival lecsurgatjuk.
  5. Fagyasztóba tesszük addig, míg a csokoládé megdermed rajta. (Így majd nem fog maszatos lenni a szelet, ha felvágjuk a tortát, jó roppanós lesz a csokoládé közötte.)
  6. Ezután a tortalapokat egymásra helyezzük, oldalát is bekenjük a megmaradt tejszínes krémmel.
  7. A tejszínt kemény habbá verjük, és a tortánkat díszítjük vele. Csokoládéforgáccsal megszórjuk. Hűtőbe tesszük, hogy az ízek összeérjenek.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 79
  • Tegnapi nézettség: 5
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 11090
  • Feltöltés dátuma: 2015. március 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
VnéEdit 295 recept

Szülinapra készítettem. Nagyon ízlett az ünnepeltnek és a családnak.

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Heti Menü – A kedvenc sós és édes tésztáitokat sütjük-főzzük...

Kinek lenne kedve diétázni novemberben? A nyárnak vége, egy ideig úgysem flangálunk fürdőruhában, hideg van, és egyre többbet kuckózunk a lakásban, amiből egyenesen következik, hogy többet is főzőcskézünk. A héten a kedvenc tésztáitok köré építettük a menüsort – sós és édes, magyaros és nemzetközi fogásokra is sor kerül.

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...