Nosalty Logó

Szarvasraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Szarvasraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A gombócokhoz

Összesen 607 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A gombócokhoz

Összesen 3644 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A gombócokhoz

Összesen 77 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1296 micro
  • β-karotin
    3238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 607 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    249.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5925.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    3170 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3656.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2400 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    7779 micro
  • β-karotin
    19426 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5841 micro
Összesen 3644 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A gombócokhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A jól megmosott húst kisebb kockákra vágjuk, és leforrázzuk.
  2. A finomra vágott hagymát oljban megpirítjuk, rátesszük a leforrázott húst, a mozsárban összetört fűszereket, sózzuk, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
  3. Felengedjük egy-másfél liter vízzel, hozzáadjuk az apróravágott zöldséget, a felszeletelt gombát, a citromot és megfőzzük.
  4. Amíg a leves fő, krumplinyomón áttörjük a főtt, hámozott és kissé kihűtött burgonyát. Sózzuk, összekeverjük a tojással és a burgonyaliszttel, s a két tenyerünk között apró gombócokat formázunk belőle.
  5. Ha a hús és a zöldség is megpuhultbeletesszük a zöldborsót, a tárkonyt, a tejszínt és a gombócokat, és az egészet még 10 perc alatt készre főzzük.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 0
  • Tegnapi nézettség: 26
  • 7 napos nézettség: 144
  • Össznézettség: 44133
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Ajánló

Ismerkedjünk meg egy vadásszal, és győzzük meg arról, hogy mi készítjük a legfenségesebb ragulevest, akkor télvíz idején biztosan gyakran beállít hozzánk egy nagyobb mennyiségű vadhusival. Ne küldjük el, főzzünk neki!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy barátnőm konyhájában elsárgult régi újság hasábjain olvastam ezt a vadreceptet. Sok-sok éve féltve őrzi ezt a kitépett lapot. Számtalanszor nagy szerepe van mindig az elkészítések során. Aki valaha megkóstolta ezt a vadlevest, mind a csodájára járt. Most végre eljutott hozzám, én is megfőztem, ráadásul nem csak a levest, de a családomat is! Jelentem, imádni való!

Hozzászólások

Törölt felhasználó

Ehhez, csak gratulálni tudok, milyen ügyesen kimentetted a megsárgult újságcikket! Még van szarvashús a fagyasztóban!

Gréti

Ugye! A régi Udvarház étterem f?szakácsával készült egy interjú és az ? receptjeit közölte le az újság. üdv, G

Évi néni

Nagyon ínycsiklandóan néz ki. Azonnal megkívántam, most addig toporgok, míg nem tudok kimenni a piacra szarvasért. Gratulálok ehhez a remek recepthez. Üdv: Évi néni

Gréti

Drága Évi néni, biztos vagyok benne, hogy isteni lesz, ha el tetszik készíteni! Üdvözlet, Gréti

Törölt felhasználó

Kedves Gréta! El?ször is nagyon köszönöm ezt a kit?n? receptet! El szeretném mondani, hogy nekem ?z volt az alapanyag a leveshez. Húsos csontot használtam. Igaz, hogy megn?tt a f?zési id?, de az összes alapanyagot, f?szert a leírásod szerint használtam. Isteni íze van! És ebben a téli id?ben nagyon jól esett! Köszönöm!:) Üdv! Nuvole

Gréti

Kedves Nuvole! Micsoda ötlet! Én is utána nézek a piacon egy kis vadhúsnak. Ebben az id?ben tényleg a legjobb egy nagy tál, jó meleg raguleves. Egészségetekre! Üdv, Gréti

Kyttácska

Mi is megf?ztük,isteni finom lett :) Annyi, hogy mi tejszín helyett tejfölt raktunk bele

Gréti

Attól még savanykásabb lesz, hmm, ne is mondd, egyb?l megéheztem! Egészségetekre! Gréti

heni923

Kedves Gréti, Éppen most f?zöm a receptedet, de nekem máris gondom van a vízmennyiséggel. Ha az általad megadott mennyiség? húshoz és zöldségekhez csak másfél liter vizet teszek, akkor ebb?l az ételb?l nem leves lesz.... Üdv Heni

Gréti

Szia Heni! Valóban fel kell még engedni annyi vízzel az els? f?zés után, amennyit felvesz, hogy leves legyen bel?le, ezt a részt beírom, köszi, G

Gréti

Nos, nem sikerült javítanom, így, ha valaki el szeretné készíteni ezt az isteni levest, akkor pótólja f?zés közben a vizet úgy, hogy jó maradjon a hús/gombóc, zöldségek/lé aránya a végén. üdv, G

heni923

Köszi Gréti, hogy írtál. Én több, mint 4 liter vizet tettem hozzá...összességében. Illetve kicsit csaltam, mert nem volt itthon burgonyaliszt, és kukoricaliszttel csináltam a gombócokat. Édeskés lett az íze, ezt legközelebb másképp csinálom majd. A leves amúgy tényleg nagyon finom. Köszönjük a receptet.

Hozzávalók

A leveshez

A gombócokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Így lehet citromleved anélkül, hogy felvágnád a citromot

Bosszantó, ha csak egy kis mennyiségű citromlére van szükséged, mégis félbe kell vágnod egy citromot, ami aztán sokkal gyorsabban megromlik, és mehet a kukába. Ezzel a trükkel azonban nem kell felvágnod a citromot ahhoz, hogy hozzájuss a savanyú nedűhöz.

Meglepő, de a krumpli elképesztően egészséges, ha jól készíted el

Jellemzően nagyon rossz híre van a krumplinak, és csak kevesen tudják, hogy ha nem zsírban vagy olajban tocsogva, esetleg két kiló vajjal készítik, nagyon is egészséges zöldségről van szó. Sőt, ha a tápanyagsűrűséget nézzük, a burgonya nagyon sok más, sokkal egészségesebbnek tartott zöldséget és gyümölcsöt is kenterbe ver.