r
Nosalty Logó

Szarvasraguleves

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gréti
Szarvasraguleves
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A gombócokhoz

Összesen 607 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A gombócokhoz

Összesen 3644 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A leveshez

A gombócokhoz

Összesen 77 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    41.6 g

Zsír

  • Összesen
    26.6 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    167 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    987.7 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    144 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    528 mg
  • Nátrium
    181 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.6 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    609.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    400 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    9 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    12 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    68 mg
  • Retinol - A vitamin:
    76 micro
  • α-karotin
    1296 micro
  • β-karotin
    3238 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    973 micro
Összesen 607 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    249.3 g

Zsír

  • Összesen
    159.7 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    40 g
  • Koleszterin
    1000 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5925.9 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    183 mg
  • Kálcium
    864 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    548 mg
  • Foszfor
    3170 mg
  • Nátrium
    1085 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    43 mg

VÍZ

  • Összesen
    3656.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2400 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    52 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    235 mg
  • D vitamin:
    61 micro
  • K vitamin:
    170 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    72 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    497 micro
  • Kolin:
    408 mg
  • Retinol - A vitamin:
    457 micro
  • α-karotin
    7779 micro
  • β-karotin
    19426 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    2 micro
  • Lut-zea
    5841 micro
Összesen 3644 Kcal
  • 6% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 84% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    5.4 g

Zsír

  • Összesen
    3.4 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    22 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    127.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    19 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    68 mg
  • Nátrium
    23 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    78.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    9 mg
  • Retinol - A vitamin:
    10 micro
  • α-karotin
    168 micro
  • β-karotin
    419 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    126 micro
Összesen 77 Kcal

Hozzávalók

A leveshez

A gombócokhoz

Elkészítés

A leveshez

  1. A jól megmosott húst kisebb kockákra vágjuk, és leforrázzuk.
  2. A finomra vágott hagymát oljban megpirítjuk, rátesszük a leforrázott húst, a mozsárban összetört fűszereket, sózzuk, majd fedő alatt majdnem puhára pároljuk.
  3. Felengedjük egy-másfél liter vízzel, hozzáadjuk az apróravágott zöldséget, a felszeletelt gombát, a citromot és megfőzzük.
  4. Amíg a leves fő, krumplinyomón áttörjük a főtt, hámozott és kissé kihűtött burgonyát. Sózzuk, összekeverjük a tojással és a burgonyaliszttel, s a két tenyerünk között apró gombócokat formázunk belőle.
  5. Ha a hús és a zöldség is megpuhultbeletesszük a zöldborsót, a tárkonyt, a tejszínt és a gombócokat, és az egészet még 10 perc alatt készre főzzük.
  6. Jó étvágyat hozzá!
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 16
  • 7 napos nézettség: 164
  • Össznézettség: 54551
  • Feltöltés dátuma: 2012. december 07.

Ajánló

Ismerkedjünk meg egy vadásszal, és győzzük meg arról, hogy mi készítjük a legfenségesebb ragulevest, akkor télvíz idején biztosan gyakran beállít hozzánk egy nagyobb mennyiségű vadhusival. Ne küldjük el, főzzünk neki!

Receptjellemzők

Receptkategóriák

Egy barátnőm konyhájában elsárgult régi újság hasábjain olvastam ezt a vadreceptet. Sok-sok éve féltve őrzi ezt a kitépett lapot. Számtalanszor nagy szerepe van mindig az elkészítések során. Aki valaha megkóstolta ezt a vadlevest, mind a csodájára járt. Most végre eljutott hozzám, én is megfőztem, ráadásul nem csak a levest, de a családomat is! Jelentem, imádni való!

Hozzávalók

A leveshez

A gombócokhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Nem jó ötlet 40 fokon ruhákat mosni

Sokak számára fogós kérdés, hány fokon érdemes mosni a ruhákat. A legtöbb címke megengedi, hogy 40°C-on mossunk, de valóban szükségünk van ilyen meleg vízre? Következő Otthon Tippünk segíthet választ adni a kérdésre.