Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Szarvascomb burgundi mártással

Szarvascomb burgundi mártással
Szarvascomb burgundi mártással
140 perc / előkészület: 20 perc főzés: 120 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Étteremben ettem előszőr szarvast burgundi mártással. Azt kell mondjam, nem tudtam, mi az elég belőle. Mindenképp el akartam házilag készíteni, főleg mert több szempontból is kihívást jelentett számomra. Nemhogy burgundi mártást nem készítettem még soha, de vadhúst sem. Igyekezetem szerencsére nem fulladt kudarcba, sőt... Azt hiszem, sikernek könyvelhetem el, hogy igen rövid idő alatt egy falatnyi sem maradt az ételből. Számomra ez mindig bók.:)

Amit még hozzáfűznék. Mivel sosem készítettem még vadételt ez előtt, úgy gondoltam, nem árthatok vele, ha 3-4 napig babéros olívában pácolom a húst. Ártani nem ártottam vele.:)

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Húst 3 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban minden oldalát elősütjük.
  2. Fennmaradt zsíradékban cukrot karamellizálunk, majd a feldarabolt zöldségeket lepirítjuk benne.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a babérlevelet, felöntjük borral és vízzel, majd fedő alatt a hússal együtt készre pároljuk.
  4. Ha a hús megpuhult, kivesszük, a mártáshoz hozzáadunk egy kis kakukkfüvet, ha szükséges, étkezési keményítőt, megrottyantjuk, botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. A szarvast burgonyafánkkal, krokettel vagy akár vajas tepsis burgonyával is tálalhatjuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 22 202
elküldve: 17
receptkönyvben: 75
elkészítve: 10/11
Facebookon megjelent: -

szakács

SzemiKati

Mióta szakács: 2011.05.09.
7 recept

receptjellemzők

konyha: francia
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

szarvashús vörösboros mártással, burgundi szarva, szarvascomb szósszal

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NHTundi
TamásiTündi / NHTundi Mon, 2014-12-29 11:52

Ezt először költöztetéskor készítettem, és nagy meglepetés volt. Mindenkinek nagyon ízlett! Köszönöm!

683
szarvascomb 1 kg
sárgarépa 30 dkg
fehérrépa 20 dkg
zeller 15 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 2 gerezd
vörösbor 2 dl
napraforgó olaj 1 dl
cukor 5 dkg
sűrített paradicsom 1 ek
étkezési keményítő 1 csapott ek
babérlevél 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint