r
Nosalty Logó

Szarvascomb burgundi mártással

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
SzemiKati
Szarvascomb burgundi mártással
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 683 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 2731 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 125 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    59.8 g

Zsír

  • Összesen
    27.8 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    213 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1062.2 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    81 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    625 mg
  • Nátrium
    217 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.1 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    388.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    560 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    16 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    18 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    63 micro
  • Kolin:
    16 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    2322 micro
  • β-karotin
    5567 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1151 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 683 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    239.1 g

Zsír

  • Összesen
    111 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    46 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    36 g
  • Koleszterin
    850 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4248.6 g
  • Cink
    24 mg
  • Szelén
    105 mg
  • Kálcium
    325 mg
  • Vas
    39 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2499 mg
  • Nátrium
    867 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    152.5 g
  • Cukor
    83 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1554.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2242 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    63 micro
  • E vitamin:
    42 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    145 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    70 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    250 micro
  • Kolin:
    64 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    9288 micro
  • β-karotin
    22269 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4605 micro
  • Lut-zea
    704 micro
Összesen 2731 kcal
  • 12% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Kolin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    10.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    193.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    15 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    39 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.9 g
  • Cukor
    4 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    102 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    3 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    423 micro
  • β-karotin
    1014 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    210 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 125 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Húst 3 darabba vágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd felhevített olajban minden oldalát elősütjük.
  2. Fennmaradt zsíradékban cukrot karamellizálunk, majd a feldarabolt zöldségeket lepirítjuk benne.
  3. Hozzáadjuk a paradicsompürét és a babérlevelet, felöntjük borral és vízzel, majd fedő alatt a hússal együtt készre pároljuk.
  4. Ha a hús megpuhult, kivesszük, a mártáshoz hozzáadunk egy kis kakukkfüvet, ha szükséges, étkezési keményítőt, megrottyantjuk, botmixerrel összeturmixoljuk.
  5. A szarvast burgonyafánkkal, krokettel vagy akár vajas tepsis burgonyával is tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 90
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 38169
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
SzemiKati 7 recept

Étteremben ettem előszőr szarvast burgundi mártással. Azt kell mondjam, nem tudtam, mi az elég belőle. Mindenképp el akartam házilag készíteni, főleg mert több szempontból is kihívást jelentett számomra. Nemhogy burgundi mártást nem készítettem még soha, de vadhúst sem. Igyekezetem szerencsére nem fulladt kudarcba, sőt... Azt hiszem, sikernek könyvelhetem el, hogy igen rövid idő alatt egy falatnyi sem maradt az ételből. Számomra ez mindig bók.:) Amit még hozzáfűznék. Mivel sosem készítettem még vadételt ez előtt, úgy gondoltam, nem árthatok vele, ha 3-4 napig babéros olívában pácolom a húst. Ártani nem ártottam vele.:)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek