r
Nosalty Logó

Saltimbocca, azaz "Ugorj a számba"

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gerzsenyi Flóra
Saltimbocca, azaz "Ugorj a számba"
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 471 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 1877 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 165 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    42 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    153 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1155.8 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    82 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    370 mg
  • Nátrium
    609 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    181.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    97 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    71 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    15 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    143 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    150 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 471 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167.9 g

Zsír

  • Összesen
    71.7 g
  • Telített zsírsav
    36 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    611 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4623.3 g
  • Cink
    15 mg
  • Szelén
    81 mg
  • Kálcium
    328 mg
  • Vas
    11 mg
  • Magnézium
    268 mg
  • Foszfor
    1481 mg
  • Nátrium
    2438 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    74.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    727.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    386 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    286 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    59 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    149 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    336 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    602 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    298 micro
Összesen 1877 kcal
  • 16% Fehérje
  • 7% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    14.7 g

Zsír

  • Összesen
    6.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    405.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    29 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    130 mg
  • Nátrium
    214 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    34 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    29 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    53 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 165 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A borjúhússzeleteket kezünkkel enyhén kiklopfoljuk, majd sózzuk-borsozzuk, és megszórjuk liszttel mindkét oldalukat. Minden hússzelet tetejére helyezünk egy szelet vékonyra szelt sonkát és erre pár levél zsályát. Ezt érdemes fogpiszkálóval rögzíteni.
  2. Egy nagyobb serpenyőben olvasszuk meg a vajat, és pirítsuk meg rajta a húsok oldalait. Ezt követően a husikat vegyük ki egy tányérra (de ne vigyük messzire).
  3. A visszamaradt zsiradékra szórjunk 1-2 evőkanál lisztet, és pirítsuk egy percig, majd öntsük fel Marsalával vagy száraz fehérborral, és jól forraljuk ki. Sóval, borssal ízesítsük.
  4. Ha a mártás túl sűrű lenne, öntsünk hozzá egy kevés marhaalaplevet vagy vizet, és forraljuk tovább. Dobjunk bele pár kocka hideg vajat, emulgeáljuk, hogy egy csodásan selymes mártást kapjunk. Végül tegyük vissza a hússzeleteket, és pár percig pároljuk benne.
  5. Krémes burgonyapürével és a szósszal nyakonöntve tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 49
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 17
  • Össznézettség: 4740
  • Feltöltés dátuma: 2023. szeptember 08.

Ajánló

Nagyszerű vacsorapartira, és akár előre is elkészíthető. Legyen előkészítve a hűtőben, és az étkezés előtt, negyed óra alatt, frissen összedobhatjuk a mártással együtt!

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi főételek
Saltimbocca, azaz "Ugorj a számba"
Gerzsenyi Flóra 378 recept

A saltimbocca egy hagyományos olasz étel, amely szupergyors és költséghatékony is! Csakis imádni lehet a ropogós prosciutto, a zsenge hús és a selymes fehérboros vajmártás textúráinak kontrasztját. Hagyományosan borjúhúsból készül, de csirkéből, sertésből és marhából is kiváló.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Tavaszi quiche-receptek

A quiche sokak receptrepertoárjában nem szerepel, ami nagy kár, ugyanis a francia pite kény és kedv szerint alakítható, igazítható mind a szezonhoz, mind a különböző igényekhez is. Jöjjön most pár tavaszi csoda!

Nosalty

További cikkek