r
Nosalty Logó

Őzgerinc vele sült burgonyával

cukrot taratalmaz laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
Marcsisef
Őzgerinc vele sült burgonyával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 952 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5711 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 150 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 952 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    437.6 g

Zsír

  • Összesen
    300.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6872.2 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    4345 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    283.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    2355.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    114 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    127 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 5711 Kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 150 Kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A csontos őzgerincről éles késsel lefejtjük a hártyát.
  2. Az olajat egy mélyebb tálba öntjük, hozzákeverjük a mustárt, magvas fűszereket, kakukkfüvet, apróra tépkedett babérlevelet.
  3. A hús minden oldalát beleforgatjuk a pácba, ezután vastag nejlon zacskóba helyezzük, ráöntjük a maradék pácot. A felesleges levegőt kinyomjuk a zacskóból, és lezárjuk. Nagyobb ételdobozba fektetjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A zacskót négy napon keresztül, reggel és este összerázzuk, ellenkező oldalára fordítva tesszük vissza a hűtőbe.
  5. Négy nap elteltével az őzgerincet a pácból kivesszük, megsózzuk.
  6. Megfelelő nagyságú tepsibe helyezzük, ráöntünk 1,5 dl páclevet és az 1 dl vörösbort.
  7. Mellé helyezzük az alaposan megmosott, egészben hagyott héjas burgonyát.
  8. Előmelegített sütőbe (160 C-on) a középső rácsra toljuk, és levével gyakran locsolgatva készre sütjük.
  9. A sütőből kivéve alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük, azután tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 135
  • Tegnapi nézettség: 22
  • 7 napos nézettség: 113
  • Össznézettség: 84703
  • Feltöltés dátuma: 2013. október 03.

Ajánló

Áfonyadzsemmel kínáljuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

Nagyon jólesik, amikor ritka remek alapanyaggal ajándékoznak meg, amiből ilyen finomságot készíthetek.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Bárányhúsos receptek húsvétra

Karakteres, nem mindenki által kedvelt ízük és enyhén borsos áruk miatt az utóbbi időben sokat veszítettek népszerűségükből a bárányhúsos ételek. Azonban, ha mégis adnánk nekik egy esélyt, tegyük az alábbi receptekkel.

Nosalty

További cikkek