r
Nosalty Logó

Őzgerinc vele sült burgonyával

Marcsisef
Őzgerinc vele sült burgonyával
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
közepes

Hozzávalók

952
Kalória
72.9g
Fehérje
47.2g
Szénhidrát
50.1g
Zsír
392.6g
Víz
255g
Koleszterin
4.3g
Élelmi rost
11.4g
Cukor
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 952 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 5711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 150 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    72.9 g

Zsír

  • Összesen
    50.1 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    22 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    17 g
  • Koleszterin
    255 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    31 mg
  • Kálcium
    45 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    117 mg
  • Foszfor
    724 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    47.2 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    392.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    19 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    39 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    21 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    43 micro
  • Kolin:
    26 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    22 micro
Összesen 952 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    437.6 g

Zsír

  • Összesen
    300.3 g
  • Telített zsírsav
    51 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    130 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    102 g
  • Koleszterin
    1530 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6872.2 g
  • Cink
    41 mg
  • Szelén
    188 mg
  • Kálcium
    270 mg
  • Vas
    72 mg
  • Magnézium
    699 mg
  • Foszfor
    4345 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    283.2 g
  • Cukor
    68 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    2355.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1 micro
  • B6 vitamin:
    10 mg
  • B12 Vitamin:
    114 micro
  • E vitamin:
    109 mg
  • C vitamin:
    232 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    57 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    9 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    127 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    256 micro
  • Kolin:
    159 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 5711 kcal
  • 13% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Kálcium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    11.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    181.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    5 mg
  • Kálcium
    7 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    114 mg
  • Nátrium
    33 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    7.5 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    62.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    0 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    7 micro
  • Kolin:
    4 mg
  • Retinol - A vitamin:
    0 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3 micro
Összesen 150 kcal

Elkészítés

  1. A csontos őzgerincről éles késsel lefejtjük a hártyát.
  2. Az olajat egy mélyebb tálba öntjük, hozzákeverjük a mustárt, magvas fűszereket, kakukkfüvet, apróra tépkedett babérlevelet.
  3. A hús minden oldalát beleforgatjuk a pácba, ezután vastag nejlon zacskóba helyezzük, ráöntjük a maradék pácot. A felesleges levegőt kinyomjuk a zacskóból, és lezárjuk. Nagyobb ételdobozba fektetjük, és hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A zacskót négy napon keresztül, reggel és este összerázzuk, ellenkező oldalára fordítva tesszük vissza a hűtőbe.
  5. Négy nap elteltével az őzgerincet a pácból kivesszük, megsózzuk.
  6. Megfelelő nagyságú tepsibe helyezzük, ráöntünk 1,5 dl páclevet és az 1 dl vörösbort.
  7. Mellé helyezzük az alaposan megmosott, egészben hagyott héjas burgonyát.
  8. Előmelegített sütőbe (160 C-on) a középső rácsra toljuk, és levével gyakran locsolgatva készre sütjük.
  9. A sütőből kivéve alufóliával letakarva 10 percig pihentetjük, azután tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 15 p
  • Sütés ideje: 70 p
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6

Nagyon jólesik, amikor ritka remek alapanyaggal ajándékoznak meg, amiből ilyen finomságot készíthetek.

További receptek

A legendás velős pirítós

A velős pirítós a magyar konyha egyik klasszikusa, amit már nagyszüleink is készítettek. Egyszerű, paraszti gyökerekkel bíró fogás, mégis különlegesnek számít, hiszen a velő ritkán ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek