Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Sütőtökös rizottó Nnárcisztól

Sütőtökös rizottó Nnárcisztól
Sütőtökös rizottó Nnárcisztól
85 perc / előkészület: 25 perc főzés: 25 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Így ősszel mindenfelé friss sütőtököt látni a boltokban, ami nem hagyja nyugodni az embert, és mindenképp valami finomságot szeretne belőle készíteni. A következő rizottó kellemes, laktató és legfőképpen egészséges őszi étel- akár ebédnek, akár vacsorának kiváló! :)

hozzávalók / 2 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt állítsuk 100 C°-ra.
  2. Vágjuk le a tökök tetejét, kanalazzuk ki a magházat (a magokat felhasználhatjuk házi tökmag készítésére), majd vájjuk ki a tök húsát úgy, hogy kb. fél cm vastagságú maradjon maga a tök. Az így megmaradt tököket tegyük a sütőbe, míg a rizottó készül.
  3. A vaj egyharmadát olvasszuk fel egy mélyebb serpenyőben (wokban), majd pároljuk meg benne az apróra vágott fokhagymát.
  4. Hozzáadjuk a tökhúst, kicsit lepirítjuk, majd jöhet a rizs, és együtt tovább pirítjuk pár percig.
  5. Beletesszük a babérlevelet, citromhéjat, sózzuk, borsozzuk. Felöntjük annyi alaplével, ami épp elfedi a rizses keveréket, majd miután elpárolgott, fokozatosan, merőkanalanként pótoljuk az alaplevet- kb. 20 percig -, míg a rizs el nem készül.
  6. Hozzáadjuk a maradék vajat, hogy még krémesebb állagot kapjunk, meglocsoljuk a citromlével, ízlés szerint jöhet még egy kis só, bors.
  7. A sütőből kivesszük a tököket, beletöltjük a rizottót, és megkoronázzuk a parmezánnal.
  • sütési hőfok: 100°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 1 123
elküldve: 0
receptkönyvben: 6
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

nnárcisz

Mióta szakács: 2015.06.23.
2 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: egytálételek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
adag: 2 főre
mikor: ebéd, vacsora
konyha: olasz
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

rizottó sütőtökkel, rizses egytálétel sütőtökkel

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

789
hokkaido tök 2 kg
fokhagyma 3 gerezd
zöldség alaplé 1 l
vaj 30 g
rizottó rizs 200 g
babérlevél 1 db
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 2 ek
parmezán sajt 30 g
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint